- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν είναι η Bουλή τσιφλίκι σας
Στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2019
Με επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ για το επεισόδιο με τον Νίκο Βούτση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη ήταν ιταμή, αφού προχώρησε σε υπόδειξη σε εκλεγμένο βουλευτή να περάσει έξω από την αίθουσα.
«Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα που ενδείκνυται για συγκρίσεις. Να ξεκινήσω με μία παρατήρηση δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο. Από τότε που είμαι σε αυτή την αίθουσα, και παρακολουθώ Βουλή από μικρό παιδί, μένω άναυδος, δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά, κάποιον να απευθύνεται με τέτοιο αυταρχικό ύφος σε εκλεγμένους βουλευτές.
» Κύριε Μητσοτάκη, έχετε νεύρα, εγώ είμαι ήρεμος, έχετε πολλά νεύρα το τελευταίο διαστημα. Αν είναι μία συμπεριφορά που οφείλεται στο αν έχετε νεύρα, δηλαδή να διατάζετε εκλεγμένο βουλευτή να να βγει έξω. Μπορεί να τα βρήκατε έτοιμα και να μιλάτε σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο που κληρονομήσατε από τον πατέρα σας, δεν είναι τσιφλίκι σας εδώ, εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων ναός της Δημοκρατίας».
Νωρίτερα ένταση επικράτησε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή αποτέλεσε η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της είπε: «Αν είστε κουρασμένη, να βγείτε έξω».
Ο κ. Βούτσης αντέδρασε έντονα προκαλώντας μία εξίσου έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος του είπε: «Αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη, θα το κάνω εγώ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.