Visual Browsing
«Κατηγορώ» του Γιώργου Καμίνη προς τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη

«Κατηγορώ» του Γιώργου Καμίνη προς τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη

Η A.V. στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα ναρκωτικά στο Πεδίον του Άρεως
©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ως «το σοβαρότερο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει ο δήμος της Αθήνας, οι γειτονιές της πόλης μας» χαρακτήρισε, νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τη δημόσια χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, έχει επεκταθεί στο Πεδίον του Άρεως, στο χώρο γύρω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Αμερικής, στην πλατεία Συντάγματος, στο Μεταξουργείο!

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, στο χώρο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, στο Πεδίον του Άρεως, με αποκλειστικό θέμα της ημερησίας διατάξεως τα ναρκωτικά, ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε μετ’ επιτάσεως «την παρέμβαση του κεντρικού κράτους, ιδιαιτέρως των υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας», ενώ προχώρησε επίσης στη διατύπωση τριών προτάσεων:

  • Τη δημιουργία κλειστών χώρων για ιατρικώς ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών,
  • Την αποκλειστική χορήγηση των υποκαταστάτων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και όχι από δομές μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και
  • Την δραστηριοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να απελευθερωθούν οι γειτονιές της Αθήνας από το έγκλημα το οποίο σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

«Αδρανεί και αδιαφορεί το κεντρικό κράτος»

Ο Γιώργος Καμίνης κατηγόρησε σε υψηλούς τόνους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «πλήρη άρνηση να αποδεχθεί τις ευθύνες, οι οποίες της αναλογούν για το φαινόμενο», την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αδράνεια, καθώς και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «συστηματική άρνηση των αρμοδίων στο κεντρικό κράτος να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και επεσήμανε ότι «η αρμοδιότητα για ριζικές και ουσιαστικές λύσεις ανήκει στο κεντρικό κράτος και όχι στους Δήμους και τις Περιφέρειες», ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε το φαινόμενο των ναρκωτικών ως ένα θέμα «κοινωνικής πολιτικής, δημόσιας υγείας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ασφάλειας και τάξης».

Σχετικα
Ορμητήριο η ΑΣΟΕΕ για σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα
Ορμητήριο η ΑΣΟΕΕ για σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα

Τέλος, ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι «είναι κρίμα για μία κυβέρνηση, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική να απορρίπτει ένα κατεξοχήν προοδευτικό μέτρο, δηλαδή τη δημιουργία κλειστών χώρων για ιατρικώς ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών», αναφερόμενος στη σχετική πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

Επίθεση από την Αριστερά…

Με σωρεία προσωπικών αρνητικών χαρακτηρισμών κατά του ιδίου του Γιώργου Καμίνη, καθώς και με τον κεντρικό ισχυρισμό, σύμφωνα με τον οποίο «ο κ. δήμαρχος χρησιμοποιεί προσχηματικά το θέμα των ναρκωτικών, προκειμένου να αξιοποιήσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου», απάντησε στη δική του ομιλία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για «προπαγανδιστικές, επικοινωνιακές αναφορές του κ. δημάρχου στο θέμα των ναρκωτικών».

Σχετικα
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την απελευθέρωση της Αθήνας
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την απελευθέρωση της Αθήνας

Ακόμη, ο Ρήγας Αξελός χαρακτήρισε τον Γιώργο Καμίνη ως «τον πρωταθλητή στην εκμετάλλευση του δημαρχιακού θώκου για προσωπικό του όφελος», καθώς και ως «πρωταθλητή στη σπέκουλα κατά της Περιφέρειας Αττικής»…

Τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά «ξεδίπλωσε» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός. Ανέφερε ότι Δήμος και Περιφέρεια έχουν συνευθύνη για το θέμα των ναρκωτικών στην πόλη και σημείωσε με νόημα ότι «τα ναρκωτικά είναι παράνομα, επειδή είναι επικίνδυνα. Δεν είναι επικίνδυνα, επειδή είναι παράνομα!», ενώ εξέφρασε την ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στη δημιουργία κλειστών χώρων για ιατρικώς ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών, με τη φράση, μεταξύ άλλων, «δεν χρειαζόμαστε κλειστά δωμάτια για να κρυβόμαστε!».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα ευτυχή σημεία της συνεδρίασης ήταν ότι έπεσε εντελώς στο κενό η πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το… «δικαίωμα ακόμη και των πολιτών να συλλαμβάνουν διακινητές ναρκωτικών, όταν το έγκλημα συντελείται μέσα στο δρόμο», με τον Γιώργο Καμίνη να απέχει εμφανώς και χαρακτηριστικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για όση ώρα ετοποθετείτο ο εκπρόσωπος του νεοναζισμού. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, οι πρώην πρόεδροι του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη και Μιχάλης Κατρίνης, η πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Αιμιλία Υψηλάντη, καθώς και πλήθος δημοτών της Αθήνας.

Αποχώρηση...

Από τη συνεδρίαση, αργότερα, αποχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα ολιγόλεπτο πανδαιμόνιο, χωρίς αντίκρυσμα, μία αποχώρηση την οποία ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε ως «προσχηματική».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5