• 14
  • 3
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ

Πότε θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας;

Πότε θα συνειδητοποιήσουμε επιτέλους τι σκατά οφείλουμε απέναντι στον άλλο; Πότε θα μάθουμε να ζούμε;
41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 742
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αγαπημένη Μυρτώ, θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου σε όλο αυτό το χάος που επικρατεί σε αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα! Πάθαμε αλλά δεν μάθαμε, όπως πάντα. Στην αρχή χεστήκαμε επάνω μας, κλειστήκαμε σπίτια, καραντινιαστήκαμε, προμηθευτήκαμε κούτες με μάσκες και γάντια για εφτά ζωές, τηρήσαμε ευλαβικά, που λέει και ο Παπαδόπουλος, τα δύο μέτρα και όλες τις σχετικές οδηγίες και όταν βαρεθήκαμε, τώρα δηλαδή, ξεχυθήκαμε όλοι μαζί στις πλατείες, στα μαγαζιά, στα σούπερ μάρκετ, στις παραλίες σα να μην υπάρχει αύριο. Ανοίγω τηλεόραση και φρίττω ! Τι απόσταση και τι μάσκα και τι προσοχή, όλα πήγανε στο διάολο. Πότε θα συνειδητοποιήσουμε επιτέλους τι σκατά οφείλουμε απέναντι στον άλλο; Πότε θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας; Πότε θα μάθουμε να ζούμε; Έτσι είναι ο Έλληνας, θα μου πεις. Ναι, έτσι είναι αλλά εγώ τι φταίω;

H Μυρτώ γράφει:

Φταίτε, φταίτε. Διότι ανοίγετε την τηλεόραση και συγχύζεστε και δημιουργείτε τοξίνες στον οργανισμό σας και οι τοξίνες εκλύουν τοξική ενέργεια προς τον εαυτό σας και προς τον διπλανό σας και έτσι, άθελά σας, προσθέτετε ένα μικρούτσικο λιθαράκι στο χάος που επικρατεί σε αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα.

Υ.Γ. Πάντως έχω την εντύπωση ότι δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι του πλανήτη που ξεχύθηκαν σα να μην υπάρχει αύριο. Θέλω να πω, η φράση - πασπαρτού «έτσι είναι ο Έλληνας» ίσως να μην ταιριάζει και πολύ σε αυτή την περίπτωση. Λέω εγώ, τώρα.

Ερωτικά αδιέξοδα και sexy απορίες της πόλης. Η Τζένη Μελιτά έχει τις απαντήσεις!