• 10
  • 3
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ

Είμαι 28 και δεν έχω βρει κάποιον να μου δώσει έναν λόγο να κάνω κάτι με χαρά

στην πρώτη στραβή, να τα παρατάω και να νιώθω χειρότερα από πριν, άχρηστη, μηδενικό
41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 734
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μια ζωή με θυμάμαι να βάζω στόχους και να τους χάνω, να ξεκινάω ενθουσιασμένη για κάποιο μεγαλόπνοο σχέδιο και μετά, στην πρώτη στραβή, να τα παρατάω και να νιώθω χειρότερα από πριν, άχρηστη, μηδενικό. Πότε γιατί η σχολή που διάλεξα δεν ήταν για τα κυβικά μου, πότε γιατί το αγόρι που μου άρεσε εμφανιζόταν ξαφνικά με άλλη, πότε γιατί η δίαιτα που ξεκίνησα με εξουθένωσε και τα παράτησα. Πάντα πίστευα ότι θα έρθει μια μέρα που η ζωή μου θα αλλάξει, θα ενεργοποιηθώ και θα γίνω πιο θετική όταν βρω κάποιον να με πιστέψει, να ενδιαφερθεί για το ποια είμαι, πώς νιώθω, τι μουσική μου αρέσει, πώς πίνω τον καφέ μου. Αυτό δυστυχώς, δεν έχει γίνει ακόμα. Τώρα τελευταία, ύστερα από διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες για σχέση, αρχίζω να ανησυχώ πως δεν θα γίνει ποτέ. Τον χειρότερο είναι ότι όσο απογοητεύομαι, τόσο βυθίζομαι στην αδράνεια, βαριέμαι να λουστώ, να βγω, να αδυνατίσω, να γυμναστώ, γενικά να ζήσω όπως οι κοπέλες στην ηλικία μου. Είμαι 28 κι ακόμα δεν έχω βρει κάποιον που θα μου δώσει ένα λόγο να κάνω κάτι με χαρά. Η γνώμη σου, Μυρτώ, μετράει πολύ, γιατί δεν χαρίζεσαι αλλά με τον δικό σου προσωπικό τρόπο είσαι δίκαιη και ανθρώπινη. Τι πιστεύεις;

H Μυρτώ γράφει:

Η φράση «δεν ξέρω για ποιον να κάνω το ένα ή το άλλο» έχει περάσει πολλές φορές από αυτή τη στήλη και σε διάφορες εκδοχές: δεν ξέρω για ποιον να γυμναστώ, για ποιον να ομορφύνω, για ποιον να αδυνατίσω, για ποιον να ονειρευτώ κλπ. Η απάντηση είναι και θα είναι πάντα η ίδια. Για πάρτη σου. Για πάρτη σου. Για πάρτη σου.

Υ.Γ. 1  Για πάρτη σου, καλή μου. Φρόντισε τον εαυτό σου, καμάρωσέ τον να ανθίζει, πήγαινέ τον σινεμά, συναυλίες, πήγαινέ τον για χορό, για ποτό, για ό,τι τραβάει η ψυχή του. Δε λέω ότι μας είναι αχρείαστος ένας σύντροφος – το αντίθετο, τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ ως συμπλήρωμα μιας ευτυχίας (μεγάλη λέξη, οκ, τη λέω) που απολαμβάνουν όλοι όσοι συνδέονται σε βάθος με τον εαυτό τους και δεν περιμένουν να ’ρθει κάποιος απ’ έξω να τους σώσει τη ζωή και την ψυχή. Γίνεται.

Υ.Γ. 2  Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια.

Ερωτικά αδιέξοδα και sexy απορίες της πόλης. Η Τζένη Μελιτά έχει τις απαντήσεις!