• 11
  • 8
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ

Εύχομαι να μην κάνω ποτέ πέρα τον εαυτό μου για να μη μείνω μόνη

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 726
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μυρτώ, ξέρεις κάτι; Αρχίζω να καταλαβαίνω τους άντρες που παραπονιούνται πως δεν βρίσκουν κάποια να συνεννοηθούν γι’ αυτό αποφεύγουν τις πολλές πολλές υποσχέσεις, δεσμεύσεις και δεν συμμαζεύεται. Τείνω να πιστέψω ότι οι συνομήλικές μου έχουν τόσο τυφλωθεί από τον φόβο μη μείνουν μόνες ή τη μανία τους να αποκατασταθούν, που ή αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και το παίζουν πασταφλόρες στην κοσμάρα τους ή τα ξέρουν όλα και για να μη χάσουν το «κελεπούρι» τους κάνουν τις χαζές με τα νταλαβέρια των δικών τους. Για να μη σου τρώω χώρο και χρόνο, τα τελευταία δύο χρόνια έμπλεξα αρκετές φορές με κάποιους που είχαν «επίσημες» σχέσεις δύο, τρία και πέντε χρόνια. Όλοι έλεγαν το ίδιο παραμύθι πως «κάτι είχε στραβώσει» και ήθελαν να χωρίσουν αλλά έψαχναν τον τρόπο να το πουν χωρίς να πληγωθεί η κοπέλα που «όσο να ’ναι, τόσα χρόνια μαζί υπάρχει ένα νοιάξιμο» και άλλες τέτοιες μπούρδες που τις άκουγα και γέλαγα από μέσα μου. Απορούσα και απορώ ακόμα, Μυρτώ μου, όλες αυτές τις φορές που δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, που εξαφανιζόντουσαν ή τα έκλειναν και έλεγαν μετά δικαιολογίες ότι δεν είχαν σήμα, οι κοπέλες τους έκαναν πως τους πίστευαν ή όντως; Δεν με νοιάζει και πολύ, ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεων και των αποφάσεών του, το μόνο που εύχομαι και τρέμω είναι να μη βρεθώ ποτέ στη θέση τους, να μην κάνω πέρα τον εαυτό μου, την αξιοπρέπειά μου για να μη μείνω μόνη. Αυτά.

H Μυρτώ γράφει:

Όλοι φοβόμαστε την κοντινότητα, δεν γινόμαστε και γαϊδούρια.

Υ.Γ. 1 Και επίσης μην ξεχάσετε να εξολοθρεύσετε οποιονδήποτε θηλυκό οργανισμό στην περιφέρεια όπου έχετε κατουρήσει. Με τέτοιο μένος, οι μισές φοβισμένες κι άλλες μισές συμβιβασμένες ηλίθιες, έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε βασίλισσα της αξιοπρέπειας. Δικό σας θέμα. Όπως σωστά είπατε και λαλήσατε, ο καθένας έχει την ευθύνη του – κι εμείς τη δική μας.

Υ.Γ. 2 Πάντως έχω μια άσχετη απορία, πάντα την είχα: άντε και πέφτεις κάτω ξερή κι ερωτεύεσαι και σε οδηγεί το ανίκητο πάθος οπότε τι να κάνεις, περιμένεις κι ελπίζεις να εννοεί ο άλλος τις μπούρδες ότι θα χωρίσει κ.λπ. Όταν τα ακούς και γελάς από μέσα σου και κοροϊδεύεις, πώς σου κάνει κούκου με αυτόν που περιφρονάς;

Ερωτικά αδιέξοδα και sexy απορίες της πόλης. Η Τζένη Μελιτά έχει τις απαντήσεις!