Δείτε πρώτοι το νέο Off-White του Virgil Abloh στη Σταδίου

Η Αθήνα έχει πλέον το δικό της κατάστημα Off White με ρούχα και αξεσουάρ σχεδιασμένα από τον Virgil Abloh.

Το πρώτο Off White του Virgil Abloh άνοιξε στην Αθήνα μερικές ημέρες πριν τον θάνατο του Virgil Abloh. Το LOOKmag καταγράφει πρώτο τις εντυπώσεις του.

«Ιronically under contruction», ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας με τα μάρμαρα στο Instagram του Off White Athens. Άνοιξε την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου στο 5 της οδού Σταδίου, της πολύπαθης λεωφόρου που φαίνεται ότι αλλάζει. Ανάμεσα στα νέα ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, το brand του μάγου Virgil Abloh βρήκε τον χώρο του στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη κι αν ο μάγος, ο επιδραστικός γητευτής της μόδας δεν είναι πια εδώ.

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Σε αντίθεση με το robin’s egg πράσινο μαγαζί της Μυκόνου, το πρώτο Off White που άνοιξε στην Ευρώπη το 2018, της Αθήνας είναι πιο ρουστίκ: κορμοί ξύλου συγκρατούν την οροφή, μαρμάρινα κι επιφάνειες με σκαλισμένο το χαρακτηριστικό λογότυπο με τα βέλη. Στη βιτρίνα, το μαύρο φόρεμα που φόρεσε η Bella Hadid στο Μιλάνο. «Το ίδιο το ρούχο», με διαβεβαιώνουν ενώ ξεναγούμαι στις συλλογές και στον χώρο. Όλα τα προϊόντα Off White αποκτούν αξία με το πέρασμα του χρόνου για τους φανατικούς συλλέκτες, οι οποίοι, μάλιστα, μπορεί και να περάσουν βράδια ολόκληρα απ’ εξω από ένα μαγαζί Off White περιμένοντας ένα νέο προϊόν. Τα sneakers που είχα αγοράσει το '18 σήμερα έχουν διπλάσια τιμή.

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Το κατάστημα εκτείνεται σε δύο ορόφους και, όπως βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα σε δυο στοές, ξεχωρίζει από μακριά. Στον ισόγειο όροφο βρίσκεις ανδρικές και γυναικείες συλλογές, αξεσουάρ, κοσμήματα, τη συλλογή πιατικών Off White X Ginori καθώς και τη homewear συλλογή με μπουρνούζια, μαξιλάρες, μαλακές παντόφλες και οδοντόβουρτσες. Στη στροφή της σκάλας, μια μαύρη Rimowa με τα χαρακτηριστικά βέλη του Virgil με κατευθύνει στον πρώτο όροφο.

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Εκεί, με υποδέχονται η σειρά των παιδικών που βλέπω πρώτη φορά, καθώς κυκλοφόρησαν πριν μερικές εβδομάδες. Δίπλα τους, η active σειρά του με ρούχα που φοριούνται στο γυμναστήριο και στο κλαμπ. Σε μια προθήκη, το συλλεκτικό t shirt για την Αθήνα, στις εταζέρες από πλακάκι πισίνας οι δερμάτινες chunky μπότες, η συνεργασία του Virgil με τη Nike καθώς και η σειρά παπουτσιών Out of Office. Το νέο κατάστημα, όπως και της Μυκόνου, ανήκει στην οικογένεια Λιακωτίτη (Simple Caracters, Philipp Plein).

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Ο Virgil Abloh ήταν ο άνθρωπος με το άγγιγμα του Μίδα. Το γνωρίζαμε όλοι όσοι τον ακολουθούσαμε στα δημιουργικά του βήματα από τότε που μπήκε στο ραντάρ της δημιουργικότητας. Το γνώρισαν όλοι μετά την τεράστια έκταση που πήρε η είδηση του θανάτου του. Ήταν ο ντιζάινερ με τις ανατρεπτικές ιδέες, ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στη μόδα. Μόδα, τέχνη, μουσική, ντιζάιν, ό,τι κι αν έπιασε, γινόταν χρυσό. Θυμάμαι την έκθεση που είχε κάνει με τον Takashi Murakami στο Παρίσι να έχει ουρές από πιτσιρικάδες να περιμένουν απ’ εξω. Οι celebrities επίσης τον αγαπούν. Από το νυφικό της Hailey Bieber και την εμφάνιση της Kendall Jenner στο Met Gala το 2018 στις εμφανίσεις της Serena Williams στο US Open του 18 με τουτού και τον LeBron James και PJ Tucker που φοράνε Off White εντός κι εκτός τερέν, αποδείχθηκε ότι ο Virgil είναι παντός καιρού.

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Ο Virgil ήταν το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του Kanye, ο DJ, ο απόφοιτος Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Illinois Institute of Technology που παντρεύτηκε το high school sweetheart του και πατέρας δυο παιδιών. Έδωσε στο streetwear νέα δυναμική και στη λέξη collaboration νέα αξία: Nike, Jimmy Choo, Levi’s, Moncler, Jimmy Choo, Umbro, Εvian, ακόμη και Ikea είναι μερικά μόνο από τα brands, με τα οποία συνεργάστηκε. Το πολυτιμότερο δώρο του είναι ότι έδωσε φωνή σε μια ολόκληρη γενιά, έφερε την πολυτέλεια στο streetstyle και στην πιτσιρικαρία που μεγάλωσε μόνο σε οικονομική καχεξία και ότι διεύρυνε τα όρια της δημιουργικότητας πέρα από ταμπέλες, όρια, στεγανά.

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Στο τελευταίο τεύχος Dazed δηλώνει: «Δεν σκέφτομαι καθόλου το προϊόν. Δεν σκέφτομαι καθόλου το εμπόριο. Δεν σκέφτομαι τις επιχειρήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Αν κάποιος έχει ένα τεράστιο στυλό και γράφει τα βιβλία ιστορίας της εποχής μας, θέλω να βεβαιωθώ ότι ρωτάμε: Πού είναι οι διαφορετικοί άνθρωποι που κάνουν τα αντικείμενα πολιτιστικά συναφή; Οι μαύροι και οι καφέ άνθρωποι δίνουν ενέργεια στα brands και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να τους επιστρέφεται».

Κατάστημα Off White στη Σταδίου

Off- White Athens, Σταδίου 5

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice