Ο Νίκος Αλιάγας όπως είναι πραγματικά: Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

«Ο γιος του Έλληνα ράφτη από την Αιτωλοακαρνανία και της λαϊκής παρισινής γειτονιάς» γιορτάζει 20 χρόνια στη γαλλική τηλεόραση: το κανάλι TMC προβάλλει ένα ντοκυμαντέρ για τη ζωή του

62224-137655.jpg
Newsroom |

Νίκος Αλιάγας: Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και τα 20 χρόνια του στη τηλεόραση που θα προβληθεί στο γαλλικό κανάλι TMC απόψε 9/2 στις 21:15 ώρα Γαλλίας.

Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Νίκος όπως είναι πραγματικά: στη σκιά των προβολέων» παρουσιάζει την πορεία του 52χρονου Νίκου Αλιάγα που μεσουρανεί ως παρουσιαστής του The Voice. Στην τηλεόραση, πρωτοεμφανίστηκε στο Star Academy: προηγουμένως, ήταν δημοσιογράφος στο Euronews. O ίδιος μιλάει για τη ζωή του, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «φτωχό μετανάστη που είχε την τύχη να σπουδάσει στο Παρίσι όπως οι βέροι Γάλλοι» και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη Γαλλία.

Νίκος Αλιάγας

«Ευχαριστώ Γαλλία!» λέει. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν δηλώνει «Ελληνο-γάλλος»: «Είμαι ολοκληρωτικά Έλληνας και ολοκληρωτικά Γάλλος,» λέει. «Έχω διπλή υπηκοότητα, είμαι απολύτως δίγλωσσος και έχω εργαστεί και στις δύο χώρες. Διανύω διαρκώς τη γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες.» Ο Νίκος έχει συνεργαστεί με τον Alter και με τον Alpha, έχει συμμετάσχει σε ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές και έχει συμβάλει στην τουριστική διαφήμιση της Ελλάδας. Το 2020 βάφτισε την κόρη του Αγάθη στο χωριό του πατέρα του, τη Σταμνά της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το 2021 παρουσίασε τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για την ΕΤ1.

Στην αρχή τα νούμερα τηλεθέασης του Star Academy ήταν απογοητευτικά, κι όπως λέει ο Νίκος Αλιάγας «τράβηξε κουπί» χωρίς να ξέρει αν το σόου θα επιζούσε μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας. Οι κριτικές ήταν αρνητικές όχι μόνο για το σόου αλλά και για τον ίδιον. Αλλά, το αξιοπρεπές, σοβαρό και στιβαρό στιλ του εκτιμήθηκε, και το Star Academy έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη γαλλική τηλεόραση. Το 2007 ο Νίκος συνέχισε με την επιτυχημένη εκπομπή “50 minutes inside” κι από το 2011 μέχρι το 2019 εργάστηκε στο Europe 1.

Νίκος Αλιάγας - Nathalie Chuc

Παρά το διαφημιστικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, στο οποίο εμφανίζονται και οι Έλληνες γονείς του, φανερά συγκινημένοι για την επιτυχία του, ο Νίκος Αλιάγας λέει στη Nathalie Chuc του Figaro Magazine: «Τίποτα απ’ όσα έχω κάνει στην τηλεόραση δεν θα μείνει… Όλα θα ξεχαστούν… Όλα θα καταλήξουν σε σκονισμένα αρχεία.»

Νίκος Αλιάγας

Πάντως, το 2013 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν γραμματόσημα με την εικόνα του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice