Beauty trends: Τα 5 make-up trends που ξεχωρίζουν
Τα 5 make-up trends που ξεχωρίζουν για τον φετινό χειμώνα και τις γιορτές
Beauty

Beauty trends: Το glam επιστρέφει στο πρόσωπό μας

Οι φετινές πασαρέλες μας έδειξαν 5 make-up trends ιδανικά για τις γιορτές

Beauty trends: Τα 5 make-up trends που ξεχώρισαν στις φετινές πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας

80s ανοδικό ρουζ
Η τεχνική της εφαρμογής του ρουζ στα ζυγωματικά και τους κροτάφους δεν είναι κάτι καινούργιο, έρχεται από τα 80s και την έχουμε δει σε πολλά editorial μόδας. Αρχικά αγαπήθηκε από τις ΤikTokers και ύστερα υιοθετήθηκε από αρκετούς σχεδιαστές για τις χειμερινές τους συλλογές. Ο Paco Rabanne δίνει το τέλειο παράδειγμα για το πόσο όμορφα μπορούν να δείξουν τα ζυγωματικά όταν το ρουζ αγκαλιάσει τα σωστά σημεία, ενώ ο Molly Goddard τόλμησε την τεχνική αυτή στην υπερβολή της ως μια statement πινελιά.

Εφαρμογή: Χρησιμοποίησε ένα μαλακό πινέλο και αυτή τη φορά άπλωσε το ρουζ λίγο πιο ψηλά από ό,τι συνηθίζεις. Τόνισε τα ζυγωματικά, τους κροτάφους και τα κόκαλα των φρυδιών κάνοντας ανοδικές κινήσεις. Τέλος, πρόσθεσε λίγη λάμψη με κάποιο highlighter για ένα «lifting» εφέ.

Το trend ανοδικό ρουζ από την εταιρία Carolina Herrera.
Η τεχνική 80s ανοδικό ρουζ, μια από τις τάσεις του φετινού χειμώνα.

carolina-herrera.jpg

Η Cindy Bruna, ένα μοντέλο, στα χέρια των make-up artist της Loreal
Το μοντέλο Cindy Bruna με make-up Loreal και την τεχνική ανοδικό ρουζ.

Διαμαντένια βλέφαρα
Εκτός από την τάση των μεταλλικών και glittery σκιών που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, φέτος οι make-up artists το πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα στολίζοντας τα μάτια με κρύσταλλα, μαργαριτάρια, αστέρια και οτιδήποτε άλλο λαμπυρίζει κάτω από τα φώτα. Λίγο η τάση του Y2K, λίγο το ότι το μακιγιάζ θέλει να εστιάσει φέτος στη δημιουργία, οι πασαρέλες γέμισαν με εκτυφλωτικά βλέμματα. Ο Coperni και ο Courrèges δίνουν κάποιες προτάσεις που σίγουρα είναι ιδανικές για μία απαστράπτουσα, χριστουγεννιάτικη εμφάνιση.

Εφαρμογή: Χρειάζεσαι μια ειδική κόλλα (συνήθως βλεφαρίδων), στρας, λίγη υπομονή και μπόλικη δημιουργικότητα. Για ένα πιο ήπιο look, πρόσθεσε ένα στρας κοντά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών.

Μοντέλο της Coperni φορά διαμαντένιες βλεφαρίδες, την hot τάση της σεζόν.
Μοντέλο με διαμαντένιες βλεφαρίδες, την hot τάση της σεζόν.

Μοντέλο της Coperni φορά διαμαντένιες βλεφαρίδες, την hot τάση της σεζόν.
Μοντέλο της Coperni φορά διαμαντένιες βλεφαρίδες, την hot τάση της σεζόν.

Μοντέλο της Coperni φορά διαμαντένιες βλεφαρίδες, την hot τάση της σεζόν.
Μοντέλο της Coperni φορά διαμαντένιες βλεφαρίδες, την hot τάση της σεζόν.

Κατακόκκινα χείλη 
Αυτόν τον χειμώνα τα κόκκινα χείλη κλέβουν την προσοχή. Τα είδαμε στα περισσότερα fashion shows σε παραλλαγές από εκτυφλωτικά κόκκινα της φωτιάς όπως στον Moschino, είτε σε βαθιές αποχρώσεις του κρασιού όπως μας έδειξαν οι Dolce & Gabanna. Ένα κόκκινο κραγιόν δρα όπως ένα κολακευτικό μαύρο φόρεμα, δίνει αυτοπεποίθηση, σεξαπίλ και ταιριάζει παντού. Το μόνο που μένει είναι να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση για την επιδερμίδα σου.

Εφαρμογή: Το κόκκινο χρώμα στα χείλη χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο περίγραμμα για να δείξει υπέροχο. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών του ίδιου χρώματος ή λίγο πιο σκούρο και διόρθωσέ το σχήμα των χειλιών αν χρειάζεται.

Η Beatrice Vendramin στο Red Carpet στο Venice Film Festival.
Η Beatrice Vendramin με κόκκινο κραγιόν στο Red Carpet στο Venice Film Festival.

Μοντέλο της Chanel φορά έντονο κόκκινο κραγιόν.
Μοντέλο της Chanel με έντονο κόκκινο κραγιόν.

Λαμπερό δέρμα 
Το λαμπερό και υγιές δέρμα ξεχώρισε ιδιαίτερα στη φετινή πασαρέλα του Armani Privé αλλά και στους περισσότερους οίκους. Μιας και το μακιγιάζ φέτος κεντράρει σε δυναμικές επιλογές στα χείλη ή στα μάτια, ο τέλειος καμβάς δεν είναι άλλος από μια φρέσκια και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Τα βαριά προϊόντα κάλυψης με ματ τελειώματα, όπως και το έντονο contouring, είναι εκτός – και αυτό δεν μας στεναχωρεί καθόλου.

Εφαρμογή Το μυστικό των ειδικών για ένα τέτοιο look είναι ένα κράμα καλής ενυδάτωσης με ξηρά λαθάκια και η χρήση ενός κρεμώδες φυσικού highlighter στα ζυγωματικά και στα βλέφαρα των ματιών.

Η ηθοποιός Katherine Langford για την Loreal.
Η λαμπερή ηθοποιός Katherine Langford για την Loreal.

Η ηθοποιός Virginie Efira στο κόκκινο χαλί στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας 2021.
Η ηθοποιός Virginie Efira στο κόκκινο χαλί στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας 2021.

Grunge μάτια 
Ακόμα μια τάση που γεννήθηκε στο Tik-Tok και μεταφέρθηκε στις πασαρέλες είναι τα σκούρα grunge μάτια με έμφαση στο «ανάποδο eyeliner», όπως το είδαμε στην haute couture συλλογή του Dior. Το καλό με την τάση αυτή είναι ότι τονίζει μοναδικά ένα βλέμμα χωρίς να έχει δύσκολη τεχνική στην εφαρμογή. Το ζητούμενο είναι ένα πολύ σκούρο αποτέλεσμα, μη επιτηδευμένα σβησμένο, που αποπνέει μυστήριο και μια δόση punk δυναμικής. Συνδυάζεται με γυμνή επιδερμίδα και nude χείλη.

Εφαρμογή: Για το τέλειο «ανάποδο eyeliner» θα χρειαστείς ένα μαλακό μαύρο μολύβι και ένα πινελάκι για σβήσιμο. Ξεκίνα περιγράφοντας το κάτω βλέφαρο και ύστερα τράβηξε προς τα έξω και ανοδικά το πινελάκι, ακριβώς όπως και στην κανονική τεχνική eyeliner. Επέμεινε με το σβήσιμο, χωρίς όμως να δώσεις βάση στη λεπτομέρεια.

Η ηθοποιός και μοντέλο Kat Graham για την Loreal.
Η ηθοποιός και μοντέλο Kat Graham για την Loreal.

Μοντέλο της Tom Ford με grunge μάτια.
Μοντέλο της Tom Ford με grunge μάτια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice