1821 Digital Gallery

Ελληνικό: Αυτός θα είναι ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης

Τα σχέδια για τον Marina Tower στο Ελληνικό
Τα σχέδια για τον Marina Tower στο Ελληνικό
Ο Marina Tower θα αποτελέσει το πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο - Από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού
  • A-
  • A+
0
Marina Tower: Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τον «πράσινο» ουρανοξύστη στο Ελληνικό - Τα χαρακτηριστικά και η μελέτη.

Τα σχέδια του Marina Tower, ενός από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, που θα αποτελέσει το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο παρουσιάστηκαν επίσημα σήμερα Τετάρτη (7/7).

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, «o Marina Tower έχοντας κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακό σχεδιασμό, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, αναμένεται να εντάξει τη χώρα στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό, αλλά και τουριστικό χάρτη».

Τη μελέτη και τον σχεδιασμό του Marina Tower υπογράφει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners.

Σχετικα
Έτοιμο να πέσει το σπίτι του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη
Έτοιμο να πέσει το σπίτι του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

 

Ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά του Marina Tower

Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.   

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Σχετικα
Οδ. Αθανασίου: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο του Ελληνικού - Το Experience Centre δείχνει το μέλλον
Οδ. Αθανασίου: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο του Ελληνικού - Το Experience Centre δείχνει το μέλλον

Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά, αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου

«To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», συνέχισε ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, κ. Ζήσιμος Δανηλάτος. 

Ο Chief Development Officer της Lamda Development, Ζήσιμος Δανηλάτος

«Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα», δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners.

Η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, κα Antoinette Nassopoulos-Erickson

Marina Tower: Δείτε την παρουσίαση των σχεδίων του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Ελλάδα

Διαδικτυακή Παρουσίαση Σχεδίων του Marina Tower (GR)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5