TV + Series

5 must-see σειρές στο Disney+ 

Οι συντάκτες της ATHENS VOICE προτείνουν τις αγαπημένες τους σειρές για μαραθώνιο

62222-137653.jpg
A.V. Team
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
New Girl στο Disney+
To New Girl στο Disney+

Disney+: Η streaming υπηρεσία που θα βρεις τις αγαπημένες σου binge-able σειρές

Επιτέλους έφυγε ο Ιανουάριος. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμάς μας φάνηκε ένα extended έτος από μόνος του. Σα να είχε η ημέρα 34 ώρες και η εβδομάδα 14 ημέρες. Το μόνο θετικό; Χρόνος για σειρές on repeat. Άλλωστε ως γνωστό για να βγεις «καθαρός» από αυτόν τον μήνα, η συνταγή είναι: χουχούλιασμα, ζεστό καφέ, ακόμη πιο ζεστή κουβέρτα- ειδικά φέτος που το θερμόμετρο άγγιξε και το 0- και την αγαπημένη σου σειρά ξανά και ξανά.

5 Συντάκτες της ATHENS VOICE μιλούν για την αγαπημένη τους σειρά στο Disney+

Φιλαράκι μας σε αυτό το «ταξίδι επιβίωσης», είχαμε το Disney+, την streaming υπηρεσία που κάλυψε τα γούστα όλων μας. Θες γέλιο; Θα το έχεις. Θες ρομάντζο; Θα το ζήσεις. Θες λίγο drama; Και από αυτό έχει το μενού. Υπάρχει κάτι καλύτερο από καλές και ποιοτικές binge-able σειρές; Εμείς λέμε όχι. Τις είδαμε και τις ξαναείδαμε και τώρα σου τις προτείνουμε. Και ας μπήκε ο Φεβρουάριος, πάντα υπάρχει χρόνος και χώρος για πάρτυ, δράση και ένταση στις οθόνες μας.

Η Μαριάννα είναι φαν του «New Girl»

New Girl
New Girl/Disney+

«Ήθελα απλώς να ακούσω την Taylor Swift μόνη μου!», «μου αρέσουν τα σκυλιά περισσότερο από τις γάτες», «μου αρέσει που μεγαλώνω. Νιώθω ότι επιτέλους μεγαλώνω μέσα στην προσωπικότητά μου», αυτές είναι μόνο μερικές από τις ατάκες που απολαμβάνω να ακούω ξανά και ξανά στη σειρά «New Girl» στο Disney+. Το «New Girl» αρχίζει με τη Jess, μια δασκάλα του Δημοτικού στο Los Angeles, που μετά από έναν άσχημο χωρισμό, (ελπίζω να μην σου θυμίσει τον/ην δικό/δική σου πρώην ή ακόμη και το τελευταίο σου situationship) καταλήγει να συγκατοικεί με τρεις αγνώστους: το Nick με τις παράξενες θεωρίες συνωμοσίας του, τον ανταγωνιστικό Winston και το Schmidt με την ωραιοπάθεια και την περηφάνια για τους κοιλιακούς του. Στη θέση της θα προτιμούσα να μείνω βέβαια με την παιδική κολλητή μου τη Σίσι, το μοντέλο με το δολοφονικό χιούμορ αλλά στην περίπτωση μας τελικά αυτό μικρή σημασία έχει. Αφού στο τέλος όλο αυτό το παρεάκι συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται ο ένας τον άλλον περισσότερο από όσο πίστευε και καταλήγει να σχηματίζει μια γοητευτικά δυσλειτουργική –ή παράξενα λειτουργική– οικογένεια. Ό, τι θέλει ο καθένας παιδιά, από μένα είναι ναι.

Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια σειρά με επτά κύκλους που διαθέτει αρκετά έξυπνο χιούμορ, γελάς ρε παιδί μου με την καρδιά σου αρκετές στιγμές και ταυτίζεσαι με τους πρωταγωνιστές, ενώ ξεφεύγει από τα κλασσικά sitcoms της Αμερικάνικης τηλεόρασης που σε έχουν κουράσει- lets admit it! Οι ανθρώπινες σχέσεις και οι ρόλοι από την άλλη εκτυλίσσονται σταδιακά με έναν ωραίο τρόπο που σε κρατάει τόσο όσο σε εγρήγορση. Αυτό που πάντα απολαμβάνω όμως είναι ότι ποτέ δεν ξέρω ποιος guest star θα ξεπροβάλλει ξαφνικά στην οθόνη μου. Ονόματα όπως η Megan Fox, ο ίδιος ο Prince, η Taylor Swift κι άλλοι πολλοί κάνουν το πέρασμά τους κατά καιρούς. Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος; Βάλε Disney+, άραξε με ποπ κόρν, πίτσα και πραλίνα σοκολάτα και απόλαυσε το.
-Μαριάννα Μανωλοπούλου

Όταν η Ελένη ανακάλυψε το «How I met your Mother»

How I met your Mother
How I met your Mother/ Disney+

Χωρίς υπερβολή, το πρώτο πράγμα που κάνω γυρνώντας σπίτι από τη δουλειά είναι να αράξω στον καναπέ και να βάλω «How I met your Mother». Προτιμώ να ασχολούμαι με τα θέματα του Μάρσαλ και της Λίλη παρά με τα δικά μου. Να ‘ναι καλά το Disney+. Αν σου αρέσουν οι «αμερικανιές», δεν ενοχλείσαι από τα ψεύτικα γέλια και κάπως ταυτίζεσαι με τις drama queen προσωπικότητες, δεν βρίσκω λόγο για να μην δεις τη συγκεκριμένη sitcom σειρά. Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια παρέα πέντε αψυχολόγητων ανθρώπων που τα πίνουν κάθε βράδυ και προσπαθούν να λύσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα; Από την μία έχουμε τον αθεράπευτα ρομαντικό Τεντ, θυμίζοντας μας ότι υπάρχουν ακόμα αυτοί οι άνθρωποι εκεί έξω. Από την άλλη τον Μπάρνι, τον κλασικό άντρα που παριστάνει τον δύσκολο και μοιραίο, ενώ στην πραγματικότητα είναι ψυχούλα, επαναφέροντάς μας στην πραγματικότητα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ρόμπιν, η δυναμική αλλά αρκετά κατά τη γνώμη μου τοξική κοπέλα, που εννοείται ερωτεύεται παράφορα ο Τεντ. Το δίδυμο Λίλη και Μάρσαλ είναι αυτό που λέμε couple goals, σε υπερβολικό βαθμό ώρες-ώρες αλλά τους αγαπάμε. Είναι μία από τις πιο ευχάριστες και ξεκούραστες κωμωδίες, μιας και δεν χρειάζεται να είσαι συνεχώς αφοσιωμένος σε κάθε επεισόδιο, λες και έχεις σχέση. Αν ψάχνεις μια χαλαρή σειρά στην οποία ο καθένας ζει στον δικό του κόσμο και παρόλα αυτά βρίσκει τρόπο να περνάει καλά, το «How I met your Mother» πρέπει να μπει στην watchlist σας. Όπως λέει και ο Μπάρνι, it’s gonna be legendary.
-Ελένη Βαρδάκη

Η Μαρίνα γελάει με την ψυχή της με το «Modern Family»

Modern Family
Modern Family/Disney+

Είσαι έτοιμος για ένα ταξίδι γεμάτο γέλιο; Αν δεν έχεις ήδη αρχίσει να πωρώνεσαι με το «Modern Family», είναι ώρα να πάρεις τσιπς, να αγκαλιάσεις στον καναπέ και να ξεκινήσεις ένα συγκινητικό και απόλυτα εθιστικό ταξίδι μέσα από τα ψηλά και χαμηλά αυτής της μοντέρνας και τόσο αυθόρμητης οικογένειας. Η κωμική σειρά «Modern Family» ακολουθεί τρεις διαφορετικές οικογένειες μέσα από τον φακό ενός σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ και του συνεργείου του. Ένα παράξενο σύνολο χαρακτήρων που ζουν υπό την ίδια στέγη, πλοηγούνται στα κύματα της ζωής με αγάπη, γέλιο και μια κάποια δόση τρέλας. Έχουμε τον Jay Pritchett, τον σοφό αλλά κάπως γκρινιάρη οικογενειάρχη, που προσπαθεί να παραμείνει cool παρά την ηλικία του, αλλά και την πολύ νεότερη Κολομβιανή σύζυγό του, Gloria, με την αστεία προφορά, το μεθυστικό γέλιο και τον φλογερό χαρακτήρα της. Κάπου εκεί υπάρχει ο Phil και η Claire Dunphy και τα τρία παιδιά τους, αλλά και οι Mitchell και Cameron Tucker, ένα αγαπημένο γκέι ζευγάρι που είναι οι υπερήφανοι γονείς της αξιολάτρευτης Lily. Μια υπέροχη κωμωδία που αναδεικνύει την ομορφιά των σύγχρονων οικογενειών και μας έχει αιχμαλωτίσει από το πρώτο αστείο επεισόδιο μέχρι το συγκινητικό φινάλε.

Καθώς η οικογένεια Pritchett-Dunphy-Tucker βιώνει τις ανατροπές της σύγχρονης ζωής, δεν μπορούμε παρά να δούμε λίγο από τον εαυτό μας σε κάθε χαρακτήρα. Όλοι έχουμε περάσει από τα ακατάλληλα εφηβικά χρόνια, τα αμήχανα οικογενειακά γεύματα και τις στιγμές απόλυτου χάους που μας κάνουν να εκτιμήσουμε την αγάπη και τη στήριξη των δικών μας μοναδικών - αν και πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε - οικογενειών. Με πυρήνα το άφθονο γέλιο, μας υπενθυμίζει ότι, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η καταγωγή μας, ο δεσμός της οικογένειας είναι με κάποιο τρόπο καθολικός, και είναι εντάξει να αποδεχόμαστε τις ιδιορρυθμίες και τις ατέλειές μας. Λοιπόν, τι περιμένεις; Πιάσε το κοντρόλ, άνοιξε το Disney+, πάτα το play και ετοιμάσου για μια έκρηξη γέλιου με την παρέα Pritchett-Dunphy-Tucker.
-Μαρίνα Ανδριωτάκη

Ο Γιάννης που ξετρελάθηκε με το «What We Do in The Shadows»

What We Do in The Shadows
What We Do in The Shadows/Disney+

Πριν από καιρό ζητούσα μία σειρά από τους φίλους μου, για να χαλαρώνω λίγο μετά από τις ώρες δουλειάς. Κάτι να με νανουρίζει δηλαδή και ας είναι κάτι καινούργιο, μην δω για 16η φορά όλους τους κύκλους από το «How I Met Your Mother». Σεμίαπαρέαάκουσατο«What We Do in the Shadows» στο Disney+. Ξεκίνησα να βλέπω τα επεισόδια με σκοπό όντως να χαλαρώσω αλλά δεν τα κατάφερα, γιατί το ευφυέστατο χιούμορ αυτής της σειράς με έκανε να ξαγρυπνήσω. Το «What We Do in the Shadows» είναι ουσιαστικά ένα ριάλιτι σόου με πρωταγωνιστές βαμπίρ ή αν θέλετε καλύτερα και πιο επιστημονικά ένα mocumentary.

Η ιστορία επικεντρώνεται στην καθημερινότητα τεσσάρων βρικολάκων στο Στάτεν Άιλαντ της Αμερικής, οι οποίοι προσπαθούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής με μπόλικο dark χιούμορ και μια φρέσκια αλλιώτικη ματιά στο υπερφυσικό. Το cast από μόνο του και το πόσο διαφορετικοί είναι οι πρωταγωνιστές μεταξύ τους δίνουν ενδιαφέρον στην πλοκή τονίζοντας και με το παραπάνω τη σάτιρα κάνοντας το πραγματικά ένα must για όσους αγαπούν τις σειρές. 
-Γιάννης Μπελεσιώτης

Η MJ «πωρώνεται» με το Atlanta και τις μουσικές του

Atlanta
Atlanta/Disney+

Δε μπορώ να πω ότι είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα με τη μουσική. Ξεχνούσα πού είχα βάλει τα airpods μου -αυτή τη μία φορά που τα χρειαζόμουν- και όταν τα έβρισκα ήταν αφόρτιστα-κλασσικά και εικονογραφημένα. Αν σου έλεγα όμως ότι αυτό το σκηνικό άλλαξε όχι ακούγοντας ένα τραγούδι, αλλά βλέποντας μια σειρά; Η σειρά Atlanta περιστρέφεται γύρω από τον Ερν Μαρκς (Glover), έναν μοναχικό τύπο που επιστρέφει στη γενέτειρά του, στην Ατλάντα της Τζόρτζια έχοντας εγκαταλείψει το Πρίνστον- θαρραλέα και ίσως αψήφιστη απόφαση θα έλεγε κανείς. Γρήγορα μαθαίνει ότι ο ξάδελφός του ο Άλφρεντ έχει γίνει ο πιο περιζήτητος νέος ράπερ της περιοχής και το ταξίδι τους στη μουσικά ξεκινά- ομοίως και το δικό μου.

Η σειρά ακολουθεί τα ξαδέρφια στη διαδρομή τους στη ραπ σκηνή της Ατλάντα, όπου οι αντίθετες απόψεις τους περί τέχνης, εμπορικότητας, επιτυχίας και φυλής θα κάνουν την αναζήτησή τους κάθε άλλο παρά εύκολη. Ο Ερν είναι εξαιρετικά έξυπνος, παρατηρητικός και χαμένος. Ως απογοητευμένος millennial, παλεύει να βρει την κλήση ή τη «σφραγίδα» του  μπερδεμένος στις σκέψεις του- κάποια είδους ταύτιση και ας είσαι Gen Z;  Αντιλαμβάνεται ότι η εν μια νυκτί δημοτικότητα του Άλφρεντ στο YouTube έχει τη δυναμική να αποτελέσει την ευκαιρία που θα αλλάξει τη ζωή και των δύο - αν καταφέρει να τιθασεύσει την παρορμητικότητα του ξαδέρφού του και να συνηθίσει τον χωμένο στα ναρκωτικά και πιθανώς ψυχάκια (αλλά σίγουρα περίεργο) κολλητό του, τον Ντάριους. Ως μάνατζερ του Άλφρεντ, ο Ερν ίσως βρει επιτέλους κάτι στο οποίο αξίζει να αφοσιώσει όλη την ενέργειά του. Εγώ πάντως το βρήκα και είναι αυτή η σειρά. Γυρνάω στο σπίτι, χώνομαι κάτω από τα σκεπάσματα, βάζω Disney+ και χάνομαι με τις ώρες. Πλέον στο μετρό ακούω, στο αμάξι Cheryl Lynn - «Encore» (γιατί είμαι ακόμη κολλημένη στην κίνηση), στο γυμναστήριο Migos - «One Time» (επειδή είναι αυτή η μία φορά που πάω), πριν τη δουλειά July A.D. - «No Time to Cry» (γιατί είναι αργά για δάκρυα Στέλλα), και πριν το afterwork drink το Terry Day - «Manhattan Cocktail» (για το τι θα ήθελα να πιώ και κυρίως πού). Ναι, η επιλογή τραγουδιών στο Atlanta είναι από μόνη της μεγάλος λόγος να την παρακολουθήσεις- και στους 4 κύκλους.
-Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού

Όπως είδες και εσύ, ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα, αλλά όλοι συμφωνήσαμε σε κάτι. Τέτοιες αποκλειστικές σειρές και πρωτότυπες παραγωγές, δε θα βρίσκαμε σε άλλη υπηρεσία streaming. Disney+, thank you! Αυτές ήταν οι δικιές μας ιστορίες λατρείας. Εσύ μπορείς να απολαύσεις τις καλύτερες ιστορίες του κόσμου όπου και όποτε θέλεις. Και ύστερα θα χτίσεις και εσύ τη δικιά σου.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε μια περιήγηση στo Disney+. Μία ψηφιακή βόλτα θα σε πείσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ