TV + Series

The Idol: Πώς «ακυρώθηκε» η αμφιλεγόμενη σειρά με τους The Weeknd και Lily-Rose Depp

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση να μην υπάρξει δεύτερη σεζόν

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Idol: Πώς «ακυρώθηκε» η αμφιλεγόμενη σειρά του Sam Levinson και του The Weeknd
© Eddy Chen/HBO

The Idol: Γιατί δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν για την πολυσυζητημένη σειρά του Sam Levinson με τους The Weeknd και Lily-Rose Depp

Το The Idol - η πολυσυζητημένη σειρά του HBO από τους Sam Levinson και Abel “The Weeknd” Tesfaye - ακυρώθηκε μετά από μία μόλις σεζόν. Το σενάριο ακολουθεί την ανερχόμενη pop star Jocelyn, (Lily-Rose Depp), η οποία ερωτεύεται έναν cult leader με διασυνδέσεις στη show business, τον Tedros (Abel “The Weeknd” Tesfaye) με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια κακοποιητική σχέση μαζί του, έχοντας ως στόχο να ανελιχθεί καλλιτεχνικά. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση τραγουδίστριας η οποία περνάει από casting couch και η σειρά φροντίζει να μας το θυμίζει συνεχώς.

«Το The Idol ήταν ένα από τα πιο προκλητικά original προγράμματα του HBO και είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού», δήλωσε εκπρόσωπος του δικτύου. «Μετά από πολλή σκέψη, το HBO, καθώς και οι δημιουργοί και οι παραγωγοί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε δεύτερη σεζόν. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους για την απίστευτη δουλειά τους», κατέληξε η δήλωση και το τηλεοπτικό κοινό εξέπνευσε με ανακούφιση.

The Idol: Η τηλεοπτική σειρά θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη

Η πρώτη σεζόν της σειράς που έχει χαρακτηρισθεί ως «μία από τις χειρότερες όλων των εποχών» σύμφωνα με τον The Guardian, ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου, μετά από μόλις πέντε επεισόδια, από τα αρχικά προγραμματισμένα έξι. Το GQ περιέγραψε τις σκηνές sex ως «τις χειρότερες στην ιστορία», ενώ μέχρι και τα 15χρονα κορόιδευαν την προφορά του καναδού The Weeknd στο TikTok.

Και η ειρωνεία είναι ότι το The Idol θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερο. Σύμφωνα με το Rolling Stone, μια σκηνή περιλάμβανε την Depp να έχει τοποθετήσει ένα αυγό στον κόλπο της. Αν έπεφτε ή έσπαγε το αυγό, ο χαρακτήρας του The Weeknd θα αρνιόταν να τη «βιάσει», με αποτέλεσμα αυτή να τον παρακαλούσε, διότι πίστευε ότι η σεξουαλική τους δυναμική βοηθούσε την ψυχολογική της κατάσταση, αλλά και την καριέρα της φυσικά.

Αυτή η σκηνή φέρεται να μη γυρίστηκε ποτέ, επειδή το τμήμα παραγωγής δεν μπορούσε να βρει τρόπο να τη γυρίσει ρεαλιστικά, χωρίς να χρειαζόταν η Depp να βάλει πραγματικά ένα αυγό μέσα της. Οι υπόλοιπες σκηνές sex που προβλήθηκαν ήταν τόσο κακές που το Rolling Stone τον Μάρτιο συνέκρινε το The Idol με «torture porn» λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου αντιμετώπισε έντονες αποδοκιμασίες.

Το Variety το περιέγραψε ως «μια αρρωστημένη ανδρική φαντασίωση», οι New York Times θεώρησαν ότι η σειρά είναι κατάλληλη για το Pornhub και οι θεατές τσατίστηκαν όταν ένας από τους χαρακτήρες έκανε ένα κακόγουστο αστειάκι με το προσωπικό νησί του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα, Jeffrey Epstein.

The Idol: Πώς «ακυρώθηκε» η αμφιλεγόμενη σειρά του Sam Levinson και του The Weeknd
© Eddy Chen/HBO

«Παρά τον ντόρο που προκάλεσε, η σειρά είναι απλά βαρετή»

Η απόφαση να ακυρωθεί το The Idol, ήρθε μετά από έλλειψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης και σαφήνειας τόσο για τους θεατές όσο και για τα μέλη του καστ. Φαινόταν από την αντίδραση του κοινού ότι η σειρά είχε χάσει την δυναμική της να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει. Όπως δήλωσε και το CNN, «Παρά το ντόρο που προκάλεσε, το The Idol είναι πολύ απλά ένα βαρετό σίριαλ».

Σε μια συνέντευξη στο Variety, ο ηθοποιός Moses Sumney είπε ότι δέχτηκε να συμμετάσχει πιστεύοντας ότι η σειρά δεν θα διαρκούσε πολύ, ενώ αντιθέτως, η Da'Vine Joy Randolph κατάλαβε ότι «η πρόθεση όλων ήταν να υπάρξουν και άλλες σεζόν». Από τις δηλώσεις αυτές φαίνεται ότι ούτε οι πρωταγωνιστές είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον της σειράς.

The Idol | Official Trailer | HBO

The Idol: Διάσημο για όλους τους λάθους λόγους

Δημιουργημένο από τους Levinson και τον καναδό ράπερ The Weeknd, ο οποίος πρωταγωνίστησε δίπλα στην κόρη του Johnny Depp, Lily-Rose Depp, το The Idol έγινε γνωστό πολύ πριν από το ντεμπούτο του. Τον Απρίλιο του 2022, κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι η Amy Seimetz είχε αποχωρήσει από τη σκηνοθεσία και είχε αντικατασταθεί από τον Sam Levinson του «Euphoria», ενώ χρειάστηκε να γυριστούν πολλές σκηνές από την αρχή, καθυστερώντας το σίριαλ και φορτώνοντας το budget.

Στη συνέχεια, ένα άρθρο του Rolling Stone τον Μάρτιο του 2023 μίλησε για ένα τοξικό περιβάλλον πίσω από τις κάμερες, στο οποίο ο The Weeknd απάντησε δημοσιεύοντας μια διαγραμμένη σκηνή, όπου ο χαρακτήρας του περιέγραφε το ίδιο το Rolling Stone ως «άσχετο». Στο Φεστιβάλ των Καννών, ο Levinson σε μια ατυχή δήλωση, η οποία συνόψισε πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν η παραγωγή, είπε ότι το άρθρο τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι η σειρά θα ήταν «η μεγαλύτερη του καλοκαιριού».

Συνολικά, το The Idol έτυχε πολύ κακής υποδοχής, με βαθμολογία κριτικών 19% στο Rotten Tomatoes και 4,8 στο IMDB. Η σειρά έκανε πρεμιέρα με 913.000 θεατές - 17% λιγότερους από το λανσάρισμα του «Euphoria» το 2019, μιας άλλης εκπομπής του HBO που στόχευε σε νεαρό ενήλικο κοινό. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 3,6 εκατομμύρια θεατές μετά την πρώτη εβδομάδα διαθεσιμότητας του επεισοδίου και τώρα βρίσκεται στα 7 εκατομμύρια. Το δεύτερο επεισόδιο, από τα πέντε συνολικά, έπεσε στους 800.000 τηλεθεατές την πρώτη του βραδιά. Καθ' όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης προβολής της σειράς, το HBO αρνήθηκε να δημοσιεύσει τα νούμερα της τηλεθέασης, κάτι που σημαίνει ότι ελάχιστοι ασχολήθηκαν.

Ο Sam Levinson αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον επόμενο κύκλο του «Euphoria» και η Lily-Rose Depp θα συμμετάσχει στο «Nosferatu» του Robert Eggers και θα πρωταγωνιστήσει στο «The Governesses» του Joe Talbot. Όσο για τον The Weeknd, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το τρίτο μέρος της τριλογίας μετά τα άλμπουμ «After Hours» (2020) και «Dawn FM» (2022), ενώ σκέφτεται ακόμα και να αποσύρει το καλλιτεχνικό του όνομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ