TV + Series

The Sopranos: 10 «τρύπες» στην πλοκή που μας τρώνε μέχρι σήμερα

Η αριστουργηματική οδύσσεια του Τόνι Σοπράνο δεν είναι αψεγάδιαστη

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Sopranos

«The Sopranos»: 10 ασυνέχειες, αντιφάσεις, παραλείψεις στην πλοκή της τηλεοπτικής σειράς που δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Το «The Sopranos» έκανε πρεμιέρα στο HBO το 1999 και προβλήθηκε για έξι σεζόν, σύνολο 86 επεισοδίων. Θεωρείται από πολλούς ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα στην ιστορία του τηλεοπτικού δράματος. Ακόμα, όμως, και η αριστουργηματική μαφι-οδύσσεια του Τόνι Σοπράνο δεν είναι αψεγάδιαστη. Ανά τα χρόνια, οι fans έχουν εντοπίσει κάμποσες ασυνέχειες, αντιφάσεις, παραλείψεις και άλλων ειδών «τρύπες».

Αυτές είναι 10 τρύπες στην πλοκή των Soprano που δεν έπεισαν ποτέ το ακροατήριο:

1. Χαρακτήρες που έπρεπε να πιστέψεις ότι ήταν πάντα εκεί, παρότι δεν τους είχες δει ποτέ.
Ακόμα κι αν η σειρά σου «λέει» ότι ένας χαρακτήρας ήταν πάντα εκεί, είναι δύσκολο να αισθανθείς έτσι όταν, φαινομενικά, εμφανίζεται από το ποςυθενά. Κάποιοι χαρακτήρες του «Sopranos» ξεφυτρώνουν κάπως μη οργανικά, όπως ο Μπερτ Γκερβάσι στην 8η σεζόν κι ο Μπόμπι Μπάκαλα, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στη 2η σεζόν, παρόλο που ήταν βασικό μέλος της συμμορίας του Τζούνιορ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Ράλφ, που εισάγεται ξαφνικά στην 3η σεζόν.

2. Ο Φούριο έρχεται και φεύγει
Στη 2η σεζόν, ο Τόνι ταξιδεύει στην Ιταλία, όπου γνωρίζουμε τον Φούριο. Ο Ιταλός είχε ξεκάθαρα κάτι για την Καρμέλα, την σύζυγο του Τόνι, αλλά τελικά απλώς εξαφανίζεται. Το storyline του Φούριο λειτούργησε ωραία σαν καθρέφτης για τη σχέση του Τόνι και της Καρμέλα, αλλά κόπηκε υπερβολικά απότομα.

3. Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ
Στο «Sopranos» βλέπουμε τη μαφία του Νιου Τζέρσεϋ να στέκεται στα ίσα ενάντια σε εκείνη της Νέας Υόρκης και, κατά ομοφωνία του κοινού, η μαφία της Νέας Υόρκης ήταν τόσο πιο ισχυρή, που τα δρώμενα δεν είναι ρεαλιστικά.

The Sopranos - Trailer (1999)

4. Η κοπέλα του Έι Τζέι
Ο Τόνι δεν ήταν ο μόνος που ερωτεύτηκε. Στην 4η σεζόν, ο γιος του, Έι Τζέι, αποκτά μια φιλενάδα ονόματι Ντέιβιν. Κάνει την τελευταία της εμφάνιση στην 5η σεζόν. Η σειρά επένδυσε αρκετό χρόνο στη σχέση, αλλά η Ντέβιν, εν τέλει, «εξαφανίζεται» στην 5η σεζόν. Ο Έι Τζέι δεν την αναφέρει ποτέ ξανά.

5. Ο μπαμπάς του Κρίστοφερ
Μερικές φορές ο Κρίστοφερ είχε αναμνήσεις του πατέρα του, ενώ σε άλλες αφηγούνταν πως πέθανε όταν ήταν ακόμα μωρό.

6. Ο Σίλβιο δεν γνωρίζει τον Άρτι Μπούκο
Τόσο ο Σίλβιο όσο και ο Άρτι είχαν μεγαλώσει με τον Τόνι. Κι όμως, στον πιλότο, ο Σίλβιο δεν ξέρει ποιος είναι ο Άρτι, στο εστιατόριο του οποίου τρώει τακτικά η συμμορία των Sopranos.

7. O Σαλ επιστρέφει… έτσι απλά
Στο τέλος της 1ης σεζόν, Ο Τόνι ανησυχεί ότι ο Σαλ έγινε πληροφοριοδότης του FBI. Ο Σαλ εξαφανίζεται και όταν επιστρέφει, είναι καλοδεχούμενος από τη συμμορία χωρίς πολλές ερωτήσεις. Γιατί ο παρανοϊκός Τόνι Σοπράνο να ήταν τόσο αφελής;

8. Η Αντριάνα γίνεται πληροφοριοδότης
Αρκετοί θεωρούν ότι η Αντριάνα έγινε κολλητή με έναν πράκτορα του FBI υπερβολικά γρήγορα. Μπορεί να μην ήταν η ευφυέστερη τύπισσα, αλλά θα φανταζόταν κανείς ότι η ζωή με τη μαφία σου μαθαίνει μερικά βασικά πράγματα.

9. Το σπίτι της μαμάς
Στην πρώτη σεζόν, η προσπάθεια του Τόνι να βρει αγοραστή για το σπίτι της μητέρας του είναι κεντρικό ζήτημα. Εν τέλει, τα καταφέρνει. Στη δεύτερη σεζόν, όμως, το σπίτι είναι ακόμα στην αγορά και τελικά αποφασίζει να το κρατήσει. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι η αγοραπωλησία δεν προχώρησε, αλλά η κατάσταση δεν εξηγείται ποτέ ρητώς.

10. Ένας αρχιμαφιόζος δε φοράει ποτέ σορτσάκι
Αυτή η «τρύπα» δεν αποκαλύφθηκε από απλούς fans, αλλά από αληθινούς μαφιόζους. Ένας από αυτούς επεσήμανε στον δημιουργό Ντέιβιντ Τσέις, ότι ένας αρχιμαφιόζος δεν θα φορούσε ποτέ σορτς. Ο Τσέις συμπεριέλαβε την πληροφορία στο σόου. Το αφεντικό της μαφίας της Νέας Υόρκης το επισημαίνει στον Τόνι, πράγμα που δεν το χαροποιεί ιδιαίτερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ