TV + Series

Πέθανε ο Αλ Μπράουν, διάσημος από τον ρόλο του στην σειρά «The Wire»

Έπασχε από αλτζχάιμερ τα τελευταία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο ηθοποιός αλ μπραουν
Ο Αλ Μπράουν (αριστερά) © IMDB

«The Wire»: Πέθανε ο ηθοποιός της σειράς, Αλ Μπράουν

Ο βετεράνος ηθοποιός Αλ Μπράουν, ο οποίος έγινε διάσημος για το ρόλο του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «The Wire», πέθανε σε ηλικία 83 ετών από επιπλοκές του Αλτζχάιμερ. 

Ο Μπράουν έγινε γνωστός υποδυόμενος τον διοικητή της αστυνομίας Στάνισλαους -Stan- Βάλτσεκ στην επιτυχημένη σειρά του HBO για το εμπόριο ναρκωτικών στη Βαλτιμόρη.

Η είδηση του θανάτου του Μπράουν ανακοινώθηκε στο κανάλι του στο YouTube και στη σελίδα του στο Facebook.

Η σελίδα του στο Facebook ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και έγραφε: «Το όνομά μου είναι Μάικλ. Διαχειρίζομαι τη σελίδα του Αλ στο Facebook. Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι οι άγγελοι ήρθαν για τον Αλ χθες το πρωί, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. Είθε η μνήμη του να είναι ευλογία για την οικογένειά του, τους φίλους του και τον καθένα από εσάς.Αυτή η σελίδα θα παραμείνει ως μαρτυρία για το έργο και την αγάπη του Αλ για τους θαυμαστές του».

Ο Μάικλ πιστεύεται ότι είναι ο ατζέντης του Μπράουν, Μάικλ Μόγκαν. Το CNN επικοινώνησε με τον Μόγκαν για σχόλια.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ψυχαγωγίας TMZ ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο του Μπράουν, μετά από συνέντευξη της κόρης του, Τζένι. Η ίδια δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι ο πατέρας της πέθανε στο Λας Βέγκας την Παρασκευή. Έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο Μπράουν έπαιξε ως γκεστ σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως οι «Rescue Me», «Commander In Chief», «Forensic Files» και «Law & Order: Special Victims Unit», αλλά ήταν πιο γνωστός για την ερμηνεία του ως Βάλτσεκ ενός πανούργοτ Πολωνοαμερικανού αρχηγού της αστυνομίας, και στις πέντε σεζόν του «The Wire».

Η σειρά δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον δημοφιλή συγγραφέα και δημοσιογράφο Ντέιβιντ Σάιμον. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου 2002 και τελείωσε 9 Μαρτίου 2008, αποτελούμενη από 60 επεισόδια και 5 κύκλους. Ο Σάιμον έχει αναφέρει ότι η σειρά είναι βασισμένη στις εμπειρίες του φίλου του, συγγραφέα και καθηγητή σε σχολείο, Εντ Μπερνς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ