TV + Series

Τεράστιες αλλαγές στη Disney: Επιστρέφει ο Μπομπ Άιγκερ στη θέση του αντικαταστάτη του

Επιστρέφει ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τον κολοσσό ψυχαγωγίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Disney: Ο παλιός είναι αλλιώς - Επιστρέφει ο Άιγκερ ως CEO
O Μπομπ Άιγκερ © EPA/JUSTIN LANE

Aλλαγές στη Disney – Επιστρέφει άμεσα ο Mπομπ Άιγκερ ως CEO   

Την απρόσμενη επιστροφή του επί 4 δεκαετίες πρώην επικεφαλής της Disney, Μπόμπ Άιγκερ, στο τιμόνι του ομίλου ανακοίνωσε ο αμερικανικός γίγαντας της ψυχαγωγίας, με παράλληλη και άμεση απομάκρυνση του Μπομπ Τσάπεκ.

Η είδηση ξάφνιασε μεν, αλλά το τέλος του Μπομπ Τσάπεκ από την ηγεσία της εταιρείας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η θητεία του Τσάπεκ που διήρκεσε λιγότερο από έτος ήταν γεμάτη με μελανά σημεία από κακή δημοσιότητα, προβλήματα σε νέες κυκλοφορίες και στα ψυχαγωγικά πάρκα (από όπου και προερχόταν), με τελικό πλήγμα τα πλέον αποτελέσματα που ανακοίνωσε στις αρχές του Νοεμβρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Τσάπεκ ήταν προσωπική επιλογή του Άιγκερ ως διάδοχός του.

«Ευχαριστούμε τον Μπομπ Τσάπεκ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Disney κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης της εταιρείας στις πρωτοφανείς προκλήσεις της πανδημίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, καθώς η Disney εισέρχεται σε μια ολοένα και πιο σύνθετη περίοδο μετασχηματισμού του κλάδου, ο Μπομπ Άιγκερ βρίσκεται σε μοναδική θέση για να οδηγήσει την εταιρεία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο» ανέφερε η εταιρεία.
 
Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Disney ο Άιγκερ έγραψε τα εξής: «Είναι με απίστευτη αίσθηση ευγνωμοσύνης και ταπεινότητας, και επίσης πρέπει να παραδεχθώ και με ελαφρά έκπληξη, που σας γράφω σήμερα το απόγευμα (για να σας ενημερώσω) για την είδηση πως επιστρέφω στην The Walt Disney Company ως διευθύνων σύμβουλος» σύμφωνα με το cnbc. Η επιστροφή του Άιγκερ έρχεται σε σημείο καμπής για τον κλάδο της ψυχαγωγίας, καθώς η παγκόσμια κρίση έχει μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα και μειώνονται παράλληλα τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες.

Ο Άιγκερ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μετατροπή της εταιρείας σε μεγαθήριο μετά την απόκτηση της Marvel και της Lucas Films, θα βοηθήσει την εταιρεία στο μεσοδιάστημα της νέας θητείας του να βρει νέο διάδοχο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει από τις αρχές του χρόνου έως τώρα το 41% της αξίας τους.

Disney: Σχεδιάζει στοχευμένο πάγωμα προσλήψεων και περικοπές θέσεων εργασίας

Η Disney σχεδιάζει να ακολουθήσει ένα στοχευμένο πάγωμα προσλήψεων καθώς και περικοπές ορισμένων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη στα στελέχη της.

Οι υπηρεσίες streaming της Disney έχασαν 1,47 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο, ποσό υπερδιπλάσιο της ζημίας που είχε ανακοινωθεί από ένα χρόνο πριν. Ο McCarthy δήλωσε ότι οι ζημίες θα βελτιωθούν το 2023 και ο Chapek υποσχέθηκε ότι το streaming θα γίνει κερδοφόρο μέχρι το τέλος του 2024.

Σημειώνεται, τέλος, ότι άλλες μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως η Warner Bros, Discovery και Netflix, έχουν περικόψει θέσεις εργασίας φέτος, καθώς οι αποτιμήσεις έχουν πέσει. Η Disney δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για την κατάργηση θέσεων εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ