TV + Series

«Thor: Love and Thunder»: Ο Κρις Χέμσγουορθ είναι ό,τι καλύτερο θα δεις στο σπίτι σου

Η νέα ταινία της Marvel είναι τώρα διαθέσιμη στο Disney+

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ στην ταινία «Thor: Love and Thunder»

Δες το «Thor: Love and Thunder», την τελευταία ταινία της Marvel στο Disney+ και απόλαυσε έναν διαφορετικό Κρις Χέμσγουρθ.

Mαθαίνω ότι το «Thor: Love and Thunder» έρχεται στο Disney+ και κανονίζουμε βραδιά ταινίας στο σπίτι με ήχο στο τέρμα, κινητά στο αθόρυβο και ποπκορν σε λεκάνες. Το βασικό στόρι έχει ως εξής: Ο Θεός του Κεραυνού (Chris Hemsworth) βρίσκεται σε ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει αντιμετωπίσει ως τώρα – ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Οι προσπάθειές του όμως διακόπτονται από έναν γαλαξιακό δολοφόνο, γνωστό ως Gorr the God Butcher (Christian Bale), ο οποίος επιδιώκει την εξαφάνιση των θεών. Για να καταπολεμήσει την απειλή, ο Thor ζητά τη βοήθεια της βασίλισσας Valkyrie (Tessa Thompson), του Korg (Taika Waititi) και της πρώην φίλης του Jane Foster (Natalie Portman), η οποία –προς έκπληξη του Thor– χειρίζεται ανεξήγητα το μαγικό του σφυρί, το Mjolnir, και διαθέτει τις ίδιες δυνάμεις με εκείνον. Μαζί, ξεκινούν μια δύσκολη κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον God Butcher και να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ και η Νάταλι Πόρτμαν ως Μάιτι Θορ στην ταινία «Thor: Love and Thunder»

Αυτό που δεν θα δεις στο βασικό στόρι αλλά σε προετοιμάζει για αυτό το τρέιλερ είναι τον Κρις Χέμσγουορθ στον πιο κωμικό σουπερηρωικό ρόλο της ζωής του. Ολόκληρη η ταινία μοιάζει να έχει γραφτεί για να τρολάρει τον «θεό» Κρις και το χαρακτήρα του ως Θορ. Ο Κρις Χέμσγουορθ όχι απλά ακολουθεί το ύφος του ρόλου αλλά μοιάζει να το απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά που έχει ενσαρκώσει αυτό το ρόλο. Η ανάγκη του για αγάπη μοιάζει να τον έχει «αποβλακώσει» (το ίδιο δεν κάνει η αγάπη σε όλους;;;) και η μία φαρσοκωμωδία ακολουθεί την άλλη. Στο γυναικείο (και όχι μόνο) κοινό, ο σκηνοθέτης Ταΐκα Γουατίτι προσφέρει μια απολαυστική σκηνή ολόγυμνου Κρις –αν και προς μεγάλη μας απογοήτευση διαβάσαμε αργότερα ότι τα οπίσθια σε full shot πλάνο που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα CGI -δημιουργημένα στον υπολογιστή. Όχι ότι αυτό αναιρεί το οφθαλμόλουτρο κοιλιακών, ξανθού μαλλιού και υπέροχων γωνιών προσώπου του Κρις αλλά να’χαμε να λέγαμε.

Ο Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ στην ταινία «Thor: Love and Thunder»

Ο Ταΐκα είπε ότι επιβαλλόταν μια τέτοια σκηνή γιατί είναι «κρίμα να έχει κάνει τόσο κόπο ο Κρις και να μην φαίνεται». Ο δε Χέμσγουορθ είπε ότι την πρώτη φορά που χρειάστηκε να φτιάξει αυτό το τόσο γυμνασμένο σώμα για το ρόλο του Θορ, έβγαλε την μπλούζα του και σκέφτηκε «ξέρεις τι θα το γλυκάνει αυτό… σε μια δεκαετία από τώρα όταν θα βγουν όλα στη φόρα» αποκαλύπτοντας ότι εν τέλει ανυπομονούσε για μια τέτοια σκηνή. Μάλιστα, για την τέταρτη ταινία Θορ, ο ηθοποιός είπε ότι πέρασε τους τελευταίους 12 μήνες στο σπίτι κάνοντας προπόνηση και φροντίζοντας το σώμα του, ενώ περνούσε και αρκετό χρόνο κολυμπώντας και εξασκώντας πολεμικές τέχνες. «Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να αποκτήσω τόσο όγκο ξανά. Ήταν εξαντλητικό. Δεν ξέρω, ίσως γερνάω, αλλά τα πράγματα άρχισαν να πονάνε πολύ περισσότερο», είπε σε αντίστοιχες δηλώσεις.

Ο Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ στην ταινία «Thor: Love and Thunder»

Βέβαια, ο Κρις πλαισιώνεται από ένα καστ με διάσημα cameos και χαρακτήρες που αναδεικνύουν περισσότερο την τάση αυτοτρολαρίσματος που υπάρχει στην ταινία. Σημείωσε ότι ο μικρός Θορ που τρέχει στην αρχή της ταινίας  είναι ο αληθινός γιος του Κρις, Τρίσταν, ενώ η πιτσιρίκα που ενσαρκώνει το χαρακτήρα «Love» είναι η πραγματική του κόρη Ίντια Ρόουζ. Πέρασμα από την ταινία κάνει και η σύζυγός του Έλσα Πατάκι, ενώ ο δεύτερος γιος τους συμμετέχει επίσης στην ταινία και βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά του Άζγκαρντ που έχουν απαχθεί μαζί με τα παιδιά της Νάταλι Πόρτμαν, του Κρίστιαν Μπέιλ και του σκηνοθέτη Ταΐκα Γουατίτι. Στον αντίποδα του κωμικού χαρακτήρα του Θορ βρίσκεται ο συγκλονιστικός Κρίστιαν Μπέιλ ως Γκορ που φέρνει την καταχνιά και την αγωνία που χρειάζεται η ταινία για να ισορροπήσει.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ ως Γκορ στην ταινία «Thor: Love and Thunder»

Λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας, το τούιτερ αποθέωνε την νέα ανάλαφρη εκδοχή του Θορ, τη χημεία του με τη Νάταλι Πόρτμαν και φυσικά τον πιο-όμορφο-από-ποτέ Κρις Χέμσγουορθ. Η τελευταία σκηνή της ταινίας –αλά Marvel- δημιουργεί νέα μέτωπα που υπόσχεται να κλείσει με την επόμενη ταινία. Περιμένουμε! Μέχρι τότε, δες το «Thor: Love and Thunder» και όλες τις ταινίες και σειρές (όπως το She-Hulk και το Loki) της Marvel στο Disney+. Μάθετε περισσότερα στο www.disneyplus.com

Ο Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ και η Νάταλι Πόρτμαν ως Μάιτι Θορ στην ταινία «Thor: Love and Thunder»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ