TV + Series

Τι να δω σήμερα: Orange Is the New Black, μια εμπνευσμένη δραματική σειρά

Όταν το Netflix έπαιξε το χαρτί της διαφορετικότητας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από την σειρά Orange Is The New Black.

Τι Να Δω Σήμερα: «Orange Is the New Black» της Τζέντζι Κόχαν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Έχουμε πολύ καιρό να αφιερώσουμε χρόνο και χώρο σε κάποια από τις αγαπημένες μας σειρές και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ. Σαν σήμερα 11 Ιουλίου, κάνει πρεμιέρα το 2013, στο νεαρό σχετικά τότε Netflix, μία από τις πιο δημοφιλής και πιο μακροχρόνιας διάρκειας σειρά της επιτυχημένης πλατφόρμας, η οποία έβαλε την έννοια της διαφορετικότητας, επί τόπου, στα σπίτια, στα μάτια και τα αυτιά, εκατομμυρίων χρηστών της εφαρμογής. Σήμερα βλέπουμε τη σειρά «Orange Is the New Black» της Τζέντζι Κόχαν.

Orange Is The New Black - Season 1 - Official Trailer [HD]

Η καθόλα νομοταγής Πάιπερ (Τέιλορ Σίλινγκ) καταδικάζεται σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, για μεταφορά χρημάτων από πώληση ναρκωτικών, για λογαριασμό της πρώην συντρόφου της Άλεξ (Λόρα Πρέπον). Αντιμέτωπη με μια εντελώς νέα πραγματικότητα, προσπαθεί να προσαρμοστεί και να επιβιώσει στα καινούρια δεδομένα, αφήνοντας πίσω τη ζωή της, όπως την γνώριζε ως τώρα.

Βασισμένη στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό βιβλίο της Πάιπερ Κέρμαν, για τις εμπειρίες της σε μια χαμηλής ασφάλειας φυλακή, αυτή εδώ η σειρά είναι ένα πανέξυπνο, καλογραμμένο, εμπνευσμένο και πνευματώδες δράμα με γερές δόσεις κωμωδίας. Η πλοκή του εκτυλίσσεται κυρίως γύρω από την ιστορία της επανασύνδεσής της πρωταγωνίστριας με την πρώην φιλενάδα της και την επαφή τους με δεκάδες συμπληρωματικούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες, οι οποίοι απεικονίζουν με άμεσο τρόπο την πραγματικότητα του υποβαθμισμένου και μη προνομιούχου συνόλου του γυναικείου αμερικάνικου πληθυσμού, που γεμίζει τις φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σειρά “Orange Is the New Black” είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Η αφίσα της σειράς «Orange Is The New Black»

Orange Is the New Black
Η.Π.Α., 2013, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Εγκλήματος, 59’
Δημιουργός: Τζέντζι Κόχαν
Πρωταγωνιστούν: Τέιλορ Σίλινγκ, Λόρα Πρέπον, Ντανιέλ Μπρουκς, Ταρίν Μάνινγκ, Λαβέρν Κοξ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ