TV + Series

Τεχεράνη: Τι συμβαίνει στη δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς

Η 30χρονη ισραηλινή ηθοποιός Νiv Sultan ξεχωρίζει στον ρόλο της πράκτορα της Μοσάντ Tamar Rabinyan

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Niv Sultan - Glen Close

Τεχεράνη: Η δεύτερη σεζόν της κατασκοπικής σειράς στην Apple TV+ θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου

Η ισραηλινή σειρά θρίλερ που δημιούργησε ο Moshe Zonder (σεναριογράφος του επιτυχημένου “Fauda”) και σκηνοθέτησε ο Daniel Syrkin (γνωστός από τη σειρά “Stockholm”), έχει ήδη βραβευτεί με διεθνές Emmy. Η δεύτερη σεζόν που άρχισε να γυρίζεται τον Αύγουστο του 2021 και προβάλλεται αυτόν τον μήνα στο Apple TV+ απέσπασε εξίσου καλές κριτικές με την πρώτη, διαθέτοντας ως πρόσθετο ατού την Glenn Close. Η Glenn Close μόλις τέλειωσε το «Κύκνειο άσμα» του Benjamin Cleary και οι θαυμαστές της προσδοκούν πάλι το Όσκαρ που της ξεγλιστράει επί πάνω από 40 χρόνια.

Tehran — Season 2 Official Trailer | Apple TV+

Όπως έχει γραφτεί, κάποια γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, ενώ Έλληνες καλλιτέχνες -μεταξύ των οποίων ο Ελληνο-ιρανός Βασίλης Κουκαλάνι (γεννημένος στη Γερμανία)- συμμετέχουν στο συνεργείο και στην ομάδα παραγωγής. Αλλά, το πρόσωπο που ξεχωρίζει η 30χρονη Ισραηλινή ηθοποιός Νiv Sultan στον ρόλο της πράκτορα της Μοσάντ Tamar Rabinyan, η οποία δεν ακολουθεί το κλισέ της σούπερ-ηρωίδας: η Tamar φοβάται, κάνει λάθη, νοσταλγεί τον πατέρα της· είναι ένας αληθοφανής χαρακτήρας. H Sultan γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, έχει μαροκινή και σεφαρδική καταγωγή, υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό και πρωτοεμφανίστηκε σε τηλεοπτική σειρά το 2013. Το 2017 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με μια εφηβική κωμωδία που θεωρήθηκε κακέκτυπο του “Almost Famous” του Cameron Crowe.

Η δεύτερη σεζόν του «Τεχεράνη» αποτελείται από 8 επεισόδια στα οποία η ισραηλινή ομάδα παραγωγής προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, πράγμα αδύνατο εφόσον στο επίκεντρο βρίσκεται το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Πάντως, φαίνεται ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει glamour, καθώς αυξάνονται οι σχετικές σειρές: μεταξύ άλλων, είδαμε το “Operation Finale”, το «Κατάσκοπος» γύρω από τη ζωή του Eli Cohen, «Το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας», το “The Operative” με την Diane Kruger, το «Ο λαβύρινθος της σιωπής» καθώς και τη σειρά «Η μικρή τυμπανίστρια» πάνω στο γνωστό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ που είχε γίνει ταινία το 1984 με την Diane Keaton.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ