TV + Series

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί (εικόνες)

Ποιος είναι ο Έλληνας ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιωσήφ στο «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηθοποιοί της τηλεταινίας «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Ηθοποιοί της τηλεταινίας «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» © Youtube

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν στην τηλεταινία του 1977 - Από τον Robert Powell στην Claudia Cardinale.

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», το αριστούργημα του Franco Zeffirelli, επιστρέφει -όπως κάθε Μεγάλη Εβδομάδαστις τηλεοπτικές μας οθόνες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γυρίστηκε το 1977 και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί.

Στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ο Ιταλός σκηνοθέτης, Franco Zeffirelli, απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων. Πρωταγωνιστής, στον ρόλο του Ιησού ο Robert Powell.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί

Όπως είναι λογικό, πολλοί από τους ηθοποιούς που έπαιξαν στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Άλλωστε, έχουν περάσει ήδη 45 χρόνια από την πρώτη προβολή και 46 από την έναρξη των γυρισμάτων. 

Πίτερ Ουστίνοφ, Ροντ Στάιγκερ, Christopher Plummer, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν και Ίαν Χολμ είναι ορισμένοι από τους ηθοποιούς που δεν είναι πια κοντά μας. Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι πέθανε το 2019.

 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο Robert Powell είχε υποδυθεί τον Ιησού

Ο πρωταγωνιστής, Robert Powell, που υποδύθηκε τον Ιησού είναι πλέον 77 ετών και ο ρόλος του στην τηλεταινία τον σημάδεψε καλλιτεχνικά και προσωπικά για πάντα. O Ρόμπερτ Πάουελ ήταν ήδη 33 ετών και παντρεμένος από το 1975 όταν έπαιξε τον Ιησού, έναν ρόλο που θα του έκλεινε στη συνέχεια αρκετές πόρτες για δουλειές και, όπως θα παραδεχθεί και ο ίδιος, δεν ήταν ο αγαπημένος του ρόλος. 

Ο Ρόμπερτ Πάουελ στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Ο Ρόμπερτ Πάουελ στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» © Youtube

«Αν και θα ήθελα να πω όχι, πιθανότατα ήταν ο δυσκολότερος ρόλος που έχω υποδυθεί. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως δεν ήταν ο αγαπημένος μου. Ήταν πολύ δύσκολα όλα. Μας πήρε εννιά μήνες να τελειώσουμε τα γυρίσματα. Για πολλούς λόγους ήταν η πιο δύσκολη δουλειά της καριέρας μου. Είχε τεράστια ευθύνη. Ήξερα ότι 2 δισεκατομμύρια κόσμου θα το έβλεπε. Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω» είχε πει σε πρόσφατο Podcast ο Robert Powell και πρόσθεσε:

«Θυμάμαι, επίσης, πως ο Τζεφιρέλι ήθελε κάποια πλάνα του να γυριστούν μια συγκεκριμένη ώρα λίγο μετά τις 4, όταν ο ήλιος και τα σύννεφα βρίσκονταν σε συγκεκριμένο σημείο. Γνωρίζαμε πως έχουμε μόνο 8 λεπτά στη διάθεσή μας μέχρι να αλλάξουν θέση και δεν υπήρχε περιθώριο λάθους. Μία ακόμη δυσκολία ήταν το γεγονός πως δεν μπορείς να είσαι αστείος ως Ιησούς. Δεν μπορείς να στηριχτείς στο χιούμορ».

Interviu cu Robert Powell, actorul care a jucat rolul lui Isus în Iisus din Nazaret (@TVR3)

Για αυτόν τον ρόλο, ο Robert Powell ήταν υποψήφιος για βραβείο BAFTA και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού από το TVTimes. Ο ίδιος είχε πει: «Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία. Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί. Πραγματικά, ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

Ο Ρόμπερτ Πάουελ σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο
Ρόμπερτ Πάουελ © Youtube

Σήμερα, ο Robert Powell εξακολουθεί να μαγνητίζει με τα καταγάλανα μάτια του. Το 2019, ο Robert Powell είχε έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σαλαμίνα για τα γυρίσματα ταινίας. 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: H Olivia Hussey υποδύθηκε την Παναγία

Η Olivia Hussey, η ηθοποιός που υποδύθηκε την Παναγία στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι σήμερα 71 ετών και ενεργότατη στo Instagram. Μόλις τη Δευτέρα, θέλησε να ευχηθεί καλό Πάσχα στους ακολούθους της, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από τα γυρίσματα και την καθηλωτική σκηνή μετά τη Σταύρωση. 

«Η ερμηνεία του Robert στον σταυρό δεν μπορεί να διδαχθεί. Και το πάθος του Zeffirelli γι’ αυτό το project που ήταν τόσο δύσκολο να γυριστεί. Ήμασταν 9 μήνες στην έρημο. Γίναμε τελικά μια μεγάλη οικογένεια» είχε πει η Olivia Hussey για τα γυρίσματα της τηλεταινίας. Μάλιστα, στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «The Girl On The Balcony», είχε γράψει για τη σκηνή του θρήνου της Παναγίας μετά τη σταύρωση του Ιησού. «Ένα ζαλιστικό κύμα θλίψης μαζεύτηκε μέσα μου και έκλαψα σαν μία μητέρα που έχει χάσει τον γιο της. Θυμάμαι να γονατίζω και να τον σηκώνω προς το μέρος μου, να τον κρατάω κοντά μου. Θυμάμαι μία καταιγίδα δακρύων. Όλο έμοιαζε τόσο μακρινό. Θυμάμαι να με σηκώνουν και να με βάζουν κοντά στο σώμα του Robert, και περιέργως δεν θυμάμαι τίποτα άλλο». 

Μετά τη συμμετοχή της στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», έπαιξε σε αρκετές ταινίες, όπως το Death on the Nile με τον Peter Ustinov, το The Cat and the Canary, Virus, Ivanhoe και το Turkey Shot.

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε την Olivia Hussey σε μία από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις της.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο Έλληνας ηθοποιός, Γιώργος Βογιατζής υποδύθηκε τον Ιωσήφ

Ο Έλληνας ηθοποιός, Γιώργος Βογιατζής, έχει χαράξει σημαντική καριέρα στο εξωτερικό. Στα πρώτα του βήματα συμμετείχε στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», όπου υποδύθηκε τον Ιωσήφ. 

Ο Γιώργος Βογιατζής σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τα γυρίσματα της τηλεταινίας. «Υποδυόμενος τον Ιωσήφ στο "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" ίσως ήρθα πιο κοντά στη θρησκεία. Όταν τον είδα στα καμαρίνια τον Robert Powell παραξενεύ­τηκα. Είχε σγουρά μαλ­λιά, μεγάλη μύτη, μάτι ξεβαμμένο. Στα γυρί­σματα, όμως, έμεινα άφωνος. Νόμιζα ότι εί­ναι ο Χριστός στην πραγματικότητα. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, ίσως η καλύτερη μέχρι τώρα. Γιατί ήταν διαφορετικά τα γυρίσματα. Ήταν όλα χτισμένα από την αρχή σαν να ήταν πραγματικά, δεν υπήρχαν ντεκόρ. Συν ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήταν η πρώτη φορά που ήταν 50 σταρ όλοι μαζί. Με τον Χριστό μικρό τον γύρισα τρεις φορές, γιατί άλλαξε τρεις φορές τον Χριστό ο Franco Zeffirelli. Ήθελε να είναι ακριβώς όπως τον ήθελε. Είμαι έκπληκτος που ακόμη με σταματάνε στον δρόμο και μου μιλάνε για τον Χριστό, όχι μόνο εδώ σε όλα τα κράτη» είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός.

 

 

 

 

 

Πριν από λίγα χρόνια, ο Γιώργος Βογιατζής είχε μιλήσει για την καριέρα του στο εξωτερικό και τη συμμετοχή του στην τηλεταινία. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ

 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: O Lorenzo Monet υποδύθηκε τον Ιησού σε παιδική ηλικία

Λιγοστές είναι οι πληροφορίες για την πορεία του Lorenzo Monet, του μικρού αγοριού που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό σε παιδική ηλικία. Ο Lorenzo Monet γεννήθηκε το 1965 και σήμερα είναι 57 ετών. Δεν ακολούθησε καριέρα στην υποκριτική και σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάποιοι ζει στην Τεργέστη, έχει σπουδάσει Οικονομικά και εργάζεται στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων.

Το παιδί που υποδύθηκε τον Ιησού στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Το παιδί που υποδύθηκε τον Ιησού στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» © Youtube

Στο διαδίκτυο υπάρχει μία φωτογραφία από το Twitter που φέρεται να του ανήκει. 

Lorenzo Monet
Lorenzo Monet © Twitter

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Η Claudia Cardinale υποδύθηκε τη μοιχαλίδα

Η Claudia Cardinale υποδύθηκε τη μοιχαλίδα στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Η 84χρονη σήμερα Cardinale έχει παίξει σε 140 ταινίες. Χαρακτηρίστηκε σεξοβόμβα του ιταλικού σινεμά, λόγω της εντυπωσιακής της παρουσίας. 

Η Claudia Cardinale ως μοιχαλίδα στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Η Claudia Cardinale ως μοιχαλίδα στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» © Youtube

Jesus of Nazareth Part 17 - THE ADULTERESS - Widescreen

Η Κλαούντια Καρντινάλε είναι σήμερα ένας μύθος του σινεμά, έχοντας χαρίσει μοναδικές ερμηνείες. Στη φωτογραφία που ακολουθεί θα τη δείτε σε μία από τις πιο πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις της. 

Η Claudia Cardinale σε μία από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις της
Claudia Cardinale © EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: O Ian McShane υποδύθηκε τον Ιούδα

O Ian McShane υποδύθηκε τον Ιούδα στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» σε ηλικία 34 ετών.

Judas Iscariot the Apostle - Montage

Ο Βρετανός ηθοποιός είναι 79 ετών σήμερα και έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στον χώρο της υποκριτικής. Μάλιστα, συμμετείχε στο cast και του Game of Thrones, ενώ ήταν και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην ταινία «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides». 

Ian McShane: Career In Four Minutes

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο Michael York υποδύθηκε τον Ιωάννη τον Βαπτιστή

O ηθοποιός, Michael York υποδύθηκε τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Πριν από λίγες ημέρες, ευχήθηκε μέσα από τη σελίδα του στο facebook «Καλό Πάσχα», δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την ερμηνεία του στην τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». 

 

 

Πώς, όμως, είναι σήμερα ο Michael York; Ο ηθοποιός σήμερα είναι 80 ετών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας για τα οποία έχει μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις του.  Ο ηθοποιός, υποφέρει από την αμυλοείδωση, μια σπάνια ασθένεια που εμφανίζεται όταν οι πρωτεΐνες που ονομάζονται ινίδια αμυλοειδούς, συγκεντρώνονται στα όργανα.

Michael York Speaks at The National Press Club

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Όσα δεν ξέραμε για την τηλεταινία

  • Είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών
  • Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976.
  • Τα γυρίσματα έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα).
  • Λόγω των «φτωχών» αγγλικών ορισμένων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο.
  • Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977.
  • Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ