TV + Series

Julianne Moore και Clive Owen στη νέα σειρά Lisey's Story

Καινούργια μίνι σειρά για την Apple tv+ εμπνευσμένη από μυθιστόρημα του Stephen King

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
liseys-story-apple-tv.jpg

Το αγαπημένο horror μυθιστόρημα του Stephen King γίνεται μίνι σειρά στο Apple tv+ με πρωταγωνιστές Julianne Moore και Clive Owen.

Ο Xιλιανός Pablo Larraín, γνωστός από τις ταινίες "Neruda" και "Jackie", σκηνοθέτησε μια διασκευή του μυθιστορήματος "Lisey’s Story" του Stephen King. Στο λαμπρό καστ περιλαμβάνονται, εκτός από τη Julianne Moore (στον ρόλο της Lisey) και τον Clive Owen (στον ρόλο του νεκρού συζύγου της), η Joan Allen και η Jennifer Jason Leigh που υποδύονται τις αδελφές της. Το σενάριο έγραψε ο ίδιος ο King, αν και, όπως δηλώνει, δεν ανακατεύτηκε καθόλου στη δουλειά του Larraín. Tο πρώτο επεισόδιο της μίνι σειράς προβάλλεται στις 4 Ιουνίου στην Apple tv+.

liseys-storyt.jpg

Πρόκειται για το αγαπημένο horror μυθιστόρημα του πολυγραφότατου συγγραφέα που κυκλοφόρησε το 2006  και βραβεύτηκε τότε με το λογοτεχνικό βραβείο Bram Stoker (σ.σ. ο συγγραφέας του «Δράκουλα»), ενώ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο World Fantasy. Ο Κing εμπνεύστηκε την ιστορία το 1999 όταν είχε ένα σοβαρό ατύχημα -τον χτύπησε φορτηγό- και πέρασε μερικές εβδομάδες στο νοσοκομείο: στη διάρκεια της νοσηλείας του η γυναίκα του έκανε ανακαίνιση στο σπίτι κι όταν ο King βγήκε από το νοσοκομείο βρήκε πολλά από τα βιβλία και τα πράγματά του σε χαρτοκούτια -«είδα πώς θα είναι το δωμάτιό μου μετά τον θάνατό μου», είπε. Στο "Lisey’s Story" αφηγείται την ιστορία μιας χήρας που πέφτει θύμα stalker, φανατικού θαυμαστή του εκλιπόντος συζύγου της που ήταν συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου. Στην πραγματικότητα, το αφηγηματικό νήμα ακολουθεί τη Lisey να ξεκαθαρίζει τα υπάρχοντα του νεκρού συζύγου της, αναζητώντας κάποιο παραπεταμένο χειρόγραφο αλλά προπάντων διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο μια σχέση μαζί του και, απρόσμενα, αποκαλύπτοντας κάποιες αλήθειες που δεν ήθελε να δει. Ο Κing πρότεινε ο ίδιος το μυθιστόρημα στους παραγωγούς λέγοντας ότι είναι «έργο πάθους» με εικόνες που στοιχειώνουν. Τα γυρίσματα άρχισαν τον Οκτώβριο του 2019 σε ένα ιστορικό σπίτι, το Van Liew-Suydam House, στο Φράνκλιν του Νιού Τζέρζυ και συνεχίστηκαν στο Tuckahoe της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μέχρι που διακόπηκαν για κάμποσες εβδομάδες εξαιτίας της πανδημίας. Η σειρά έχει 8 επεισόδια, το καθένα από τα οποία θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή. 

van_liew-suydam_house_in_somerset_new_jersey.jpg
To ιστορικό σπίτι Van Liew-Suydam House, στο Φράνκλιν του Νιού Τζέρζυ

Lisey's Story — Official Trailer | Apple TV+

Σύμφωνα με τον Stephen King, είναι μια ιστορία γάμου, ένα θρίλερ όπου συναντιούνται πολλά από τα στοιχεία των βιβλίων του: ο θάνατος, η ανεπίγνωση ταύτιση της μυθοπλασίας με την αληθινή ζωή, η λήθη των τραυματικών γεγονότων, η επιλεκτική μνήμη. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζονται επτά ταινίες εμπνευσμένες από βιβλία ή διηγήματα του Stephen King, ενώ μέσα στο 2019, λίγο πριν από την πανδημία, προβλήθηκαν πέντε ταινίες που είχαν τη σφραγίδα του, μεταξύ των οποίων το "Doctor Sleep" με τον Ewan McGregor και το "In the Tall Grass" του Vincenzo Natali.

Όσο για για τον Larraín, μετά την ολοκλήρωση του "Lisey’s Story" ετοιμάζει ένα biopic της λαίδης Di με τον τίτλο"Spencer,» με την Kristen Stewart στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ