TV + Series

Σιωπηλός Δρόμος: H νέα δραματική σειρά του MEGA που εντυπωσιάζει

Το πρώτο επεισόδιο της crime δραματικής σειράς του MEGA, από τους σεναριογράφους των «Άγριων Μελισσών», αφήνει υποσχέσεις για την ελληνική μυθοπλασία.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιωπηλός Δρόμος
Ο Δημήτρης Λάλος στον «Σιωπηλό Δρόμο»

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας δραματικής αστυνομικής σειράς του MEGA, «Σιωπηλός Δρόμος».

Η είδηση για μία νέα ελληνική σειρά μυθοπλασίας στην τηλεόραση είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, πόσο μάλλον ένα αστυνομικό δράμα και όχι άλλο ένα ανάλαφρο κωμικό sitcom. Βρισκόμαστε και στη στιγμή που όλοι συζητάμε γιατί δεν υπάρχει κάποια ελληνική σειρά στο Netflix, σε αντίθεση με πρωτότυπες παραγωγές από την Ισλανδία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία, χώρες με μικρότερο ή ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα. Για να υπάρξει ελληνική σειρά στο Netflix, θα πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο προϊόν και όραμα.

Σιωπηλός Δρόμος | Πρεμιέρα Κυριακή 4 Απριλίου 21:00 (trailer)

Το trailer του «Σιωπηλού Δρόμου», της νέας crime δραματικής σειράς του MEGA, πραγματικά μας εντυπωσίασε αλλά από μόνο του δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλά συμπεράσματα. Σίγουρα, ήταν και αυτό «υπεύθυνο» για να συντονιστούμε στις 21:00 την Κυριακή μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Το θέμα όμως δεν είναι το περιτύλιγμα-trailer αλλά το περιεχόμενο. «Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» λέει το ρητό. Έτσι, «ανοίξαμε» και είδαμε το πρώτο επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου» και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή.

Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Σιωπηλός Δρόμος
Η Πηνελόπη Τσιλίκα στον «Σιωπηλό Δρόμο»


Αυτή είναι η κύρια ιστορία του «Σιωπηλού Δρόμου» που προβάλλεται στο MEGA κάθε Κυριακή στις 21:00. Σίγουρα, μία νέα σειρά δεν μπορεί να κριθεί από το πρώτο επεισόδιο αλλά μπορείς να πάρεις μία καλή πρώτη γεύση μέσα από αυτό. Η ομάδα συντελεστών είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα, με τον Βαρδή Μαρινάκη («Μαύρο Λιβάδι») στη σκηνοθεσία και το συγγραφικό ζευγάρι πίσω από την τεράστια επιτυχία «Άγριες Μέλισσες», Πέτρος  Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη, στο σενάριο. Ο Ted Regklis στην πρωτότυπη μουσική (διαβάστε εδώ παλαιότερη συνέντευξή του στην ATHENS VOICE) και διεύθυνση φωτογραφίας από τον Ραμόν Μαλαπέτσα («Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»). Μία ομάδα δημιουργών που αν «δέσει» μπορεί να δώσει σπουδαία πράγματα.

Σιωπηλός Δρόμος
Σιωπηλός Δρόμος


Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Πηνελόπη Τσιλίκα που υποδύεται την δημοσιογράφο Θάλεια Καρούζου και θα εμπλακεί στη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς (σε κάποιες σκηνές μοιάζει με την αξεπέραστη Νούμι Ραπάς από το «Κορίτσι με το Τατουάζ», μην μας πείτε «ιερόσυλους») και τον Δημήτρη Λάλο στο ρόλο του αστυνόμου ‘Α, Νάσο Οικονομίδη. Αυτό είναι το κύριο πρωταγωνιστικό δίδυμο στον «Σιωπηλό Δρόμο», κάτι που μας αρέσει πολύ. Νέα πρόσωπα που δεν έχουν «καεί» από άλλους αδιάφορους ρόλους και συμμετοχές.

Οι υπόλοιποι ρόλοι, κυρίως σαν οι ευκατάστατοι γονείς των απαχθέντων παιδιών και στελέχη του σχολείου, μοιράζονται στους Χρήστο Λούλη, Ανθή Ευστρατιάδου, Μυρτώ Αλικάκη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννο Περλέγκα, Νικόλα Παπαγιάννη, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

Σιωπηλός Δρόμος
Σιωπηλός Δρόμος


Τι είδαμε σε αυτό το πρώτο 45λεπτο επεισόδιο; Η όλη ατμόσφαιρα και σκηνικό παραπέμπουν ξεκάθαρα σε Nordic Noir σκανδιναβικές σειρές. Βρισκόμαστε σε μία περιοχή στα βορειοανατολικά της Αττικής, με έναν «ξεθωριασμένο» ήλιο να «λούζει» το δάσος και τους πρωταγωνιστές. Μοιάζει και με προάστιο του Ελσίνκι. Το σχολικό λεωφορείο με τους εννέα μαθητές οδηγείται από τους απαγωγείς σε μία μυστική τοποθεσία. Από εκεί θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις αρχές (και την δημοσιογράφο Θάλεια Καρούζου), με την υπόλοιπη αστυνομική δύναμη να προσπαθεί να εντοπίσει τη θέση τους. Βρισκόμαστε στις πρώτες ώρες που έγινε η απαγωγή και όλοι τους «παγωμένοι», προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται.

Ποιοι είναι πραγματικά οι απαγωγείς; Βρίσκεται κάποιος γνώριμος πίσω τους ή κάποιος που διέταξε την απαγωγή; Ποιος ο ρόλος της μυστηριώδους δημοσιογράφου Θάλειας Καρούζου; Γιατί κάποιοι γονείς φαίνονται τόσο ήρεμοι στο άκουσμα της απαγωγής;

Σιωπηλός Δρόμος
Σιωπηλός Δρόμος

Το πρώτο επεισόδιο είναι η εισαγωγή στην ιστορία και μία πρώτη γνωριμία με τους πρωταγωνιστές. Είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε πολλά περισσότερα στα επόμενα επεισόδια, μυστικά που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν θαμμένα, «σκελετοί στην ντουλάπα».

Δεν βρήκαμε αρνητικά στο πρώτο αυτό επεισόδιο. Η αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός είναι κάπως βραδυφλεγής (ακόμα και αργός σε σημεία), σε αντίθεση με την απαγωγή που αποκαλύπτεται στα πρώτα μόλις λεπτά (θα μπορούσε να γίνει στο τέλος του επεισοδίου). Η μουσική επένδυση του Ted Regklis είναι πραγματικά εξαιρετική (δεν είναι τυχαίο που συνέθεσε τη μουσική του trailer για τα οσκαρικά «Παράσιτα», μεταξύ άλλων), ενώ τα πλάνα από drones δεν είναι απαραίτητα (δεν είναι ταξιδιωτική εκπομπή). Στα επόμενα επεισόδια θα ξεδιπλωθούν περισσότερο και οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. Δεν γίνεται να σου έχουν απαγάγει το παιδί και να ασχολείσαι ακόμα με τις πρωινές δουλειές σου…

Ίσως ένα διπλό επεισόδιο θα ήταν η ιδανικότερη εισαγωγή στον κόσμο του «Σιωπηλού Δρόμου». Τα 45 λεπτά φάνηκαν λίγα και τώρα πρέπει να περιμένουμε έως την επόμενη Κυριακή για το επόμενο επεισόδιο. Ας ξεσυνηθίσουμε λίγο από το binge-watching. Ο «Σιωπηλός Δρόμος» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρώτο αυτό επεισόδιο, σίγουρα μία πολύ καλή εναλλακτική πρόταση απέναντι από την κυριαρχία των ριάλιτι.

Σιωπηλός Δρόμος
Σιωπηλός Δρόμος


Το πρώτο επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου» σημείωσε τηλεθέαση 14.4% στο σύνολο και 17.1% στο δυναμικό κοινό, δείχνοντας ότι πολλοί άνθρωποι κάθισαν να την παρακολουθήσουν χθες βράδυ. Ελπίζουμε να βρίσκονται όλοι εκεί και την επόμενη εβδομάδα για το δεύτερο επεισόδιο. Τα νούμερα τηλεθέασης είναι από τα πιο υψηλά που έχει επιτύχει το MEGA το τελευταίο διάστημα.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ