TV + Series

Tehran: Μια τηλεοπτική σειρά γυρισμένη στην Αθήνα

Η πρώτη σεζόν έχει σασπένς, καλές ερμηνείες, plot twists, διεθνείς απαγωγές και όλα αυτά χωρίς τραχύτητα

378702-781477.jpg
Δέσποινα Κουτσομητροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 757
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tehran: τηλεοπτική σειρά γυρισμένη στην Αθήνα

Tehran: Η νέα τηλεοπτική σειρά, ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Τεχεράνη, είναι γυρισμένη στην Αθήνα.

«Τεχεράνη». Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με ηρωίδα την Ταμάρ, την ισραηλινή πράκτορα που παίζει το κραβ μαγκά και τα φαρσί στα δάκτυλα και βρίσκεται σε ειδική αποστολή στην Τεχεράνη. Στον ανδροκρατούμενο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό κόσμο της κατασκοπείας η Ταμάρ Ρουμπινιάν, την οποία υποδύεται η Νιβ Σουλτάν, κάνει τη διαφορά. Δεν κουβαλά πληγές και τραύματα, κανένα βάρος από το παρελθόν. Είναι «άγραφο χαρτί» και ξεκινά με όπλο τη φιλοδοξία της. Δεν είναι «γατούλα», δεν είναι διόλου γλάστρα, παραμένει θηλυκή και ήπια και στους στενούς διαδρόμους του Dark Web είναι η χάκερ με το ψευδώνυμο Σακίρα. Στο AppleTV+ θα βρείτε την πρώτη σεζόν, η οποία έχει σασπένς, καλές ερμηνείες, plot twists (ή αλλιώς ανατροπές), διεθνείς απαγωγές και όλα αυτά χωρίς τραχύτητα. Η σειρά σε «κρατάει», έχει ενδιαφέρον, την παρακολουθείς ευχάριστα και το καστ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και δύο ιρανοαμερικανοί ηθοποιοί που έπαιζαν στο «Homeland», δεν σε προδίδει. 

Tehran — Official Trailer | Apple TV+

Τα κτίρια θυμίζουν αχανείς δημόσιες υπηρεσίες τη δεκαετία του ’80 και τα άσχημα, φαραωνικά, μπλοκ γραφείων που στεγάζουν τα κτίρια των Νομαρχιών στις πρωτεύουσες των νομών. Το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο είναι ένα από τα στρατόπεδα με τα κτίρια κουφάρια συνήθως έξω από πόλεις της περιφέρειας. Η Τεχεράνη δείχνει πολύ οικεία. Μα πού την έχω ξαναδεί αυτή την πόλη; Το κλου είναι ότι η σειρά έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αθήνα. Η μεταμόρφωσή της σε Τεχεράνη είναι απόλυτα πειστική – αποφάνθηκαν κοινό και κριτικοί. Οι πινακίδες των αυτοκινήτων είναι στα φαρσί, οι ταμπέλες στα καταστήματα, στους δρόμους, επίσης, ακόμα και τα κουτιά ελεημοσύνης που βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης έχουν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια. Έχει προσεχθεί κάθε λεπτομέρεια. Από λήψη με drones βλέπουμε την Ακαδημίας, τους φοβερούς «ακάλυπτους» του αθηναϊκού κέντρου και την «πλάτη» του Κολωνακίου. Απίστευτα σημεία της Αθήνας, στο αδιευκρίνιστο κάπου, να μυρίζουν φόβο και εγκατάλειψη σε ένα καμβά από γκρίζο μπετόν και κτίρια που έχεις την αίσθηση ότι φτιάχτηκαν άρπα-κόλλα χωρίς να τελειώσουν ποτέ. Κτίρια που υπάρχουν γύρω-τριγύρω. Η Οδός της Επανάστασης έχει μετακομίσει στην Κηφισίας (;), η Ταμάρ με τον αντιφρονούντα Sick Boy κόβουν βόλτες στη Βασιλίσσης Σοφίας… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ