TV + Series

Οι σταρ που θα δούμε στη νέα calm σειρά-πείραμα του HBO Max

Το «A World of Calm» είναι μια τελείως διαφορετική τηλεοπτική εμπειρία που συνδυάζει υπνωτικές εικόνες με αφήγηση από διασημότητες.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιάνου Ριβς
© EPA/ETIENNE LAURENT

«A World of Calm»: Κέιτ Γουίνσλετ, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Κιάνου Ριβς, Νικόλ Κίντμαν κι άλλοι σταρ, αφηγούνται στη νέα σειρά του HBO Max για την ευεξία

Η –βραβευμένη με Οσκαρ -Κέιτ Γουίνσλετ (θα τη δούμε σύντομα στο «Ammonite»), η Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας («Quantico»), είναι οι τελευταίες προσθήκες στη σειρά του HBO Max «A World of Calm» που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη και στην οποία θα συμμετάσχουν ως αφηγήτριες. 

A WORLD OF CALM Trailer (2020) HBO Max

Πρόκειται για μια σύμπραξη της εταιρείας ανεξάρτητων τηλεοπτικών παραγωγών Nutopia και της εφαρμογής για διαλογισμό, καλύτερη ποιότητα ύπνου και χαλάρωσης, Calm. Η σειρά αποτελείται από δέκα επεισόδια διάρκειας μισής ώρας το καθένα και δεν υπάρχει σενάριο. Άλλα μεγάλα ονόματα που εντάσσονται στην ομάδα αφηγητών είναι οι Μαχερσάλα Αλί, Ίντρις Έλμπα, Οσκαρ Άιζακ, Νικόλ Κίντμαν, Ζόι Κράβιτς, Λούσι Λιού, Κίλιαν Μέρφι και Κιάνου Ριβς.

Το πρότζεκτ που βασίζεται στην ενότητα της Calm με τίτλο «Sleep Stories» - παραμύθια για ενηλίκους, παρουσιάζεται ως «μια τελείως διαφορετική τηλεοπτική εμπειρία που συνδυάζει υπνωτικές εικόνες με αφήγηση από διασημότητες». Κάθε ιστορία, έχει διαμορφωθεί ώστε να αλλάξει τον τρόπο που νιώθουμε. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή, «οι θεατές ταξιδεύουν εικονικά σε έναν άλλο κόσμο όπου κυριαρχεί απόλυτη ηρεμία, με τη βοήθεια επιστημονικά σχεδιασμένων αφηγήσεων, μουσική που συναρπάζει και εκπληκτικές λήψεις με σκοπό την πνευματική και σωματική γαλήνη».

Το «A World of Calm» έρχεται σε αντίθεση με πολλές άλλες τηλεοπτικές σειρές που έχουν γυριστεί το τελευταίο διάστημα, καθώς λειτουργεί ως αντίδοτο στη δύσκολη χρονική περίοδο που βιώνουμε και κυρίως στις συνέπειες της πανδημίας, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Και έχουμε ανάγκη αυτού του είδους τα εγχειρήματα για να ξεφύγουμε από τη στενάχωρη εγχώρια και παγκόσμια ειδησεογραφία. Από τις προηγούμενες δυο δεκαετίες μέχρι σήμερα και με την άνοδο των streaming υπηρεσιών, οι σεναριογράφοι τηλεοπτικών αλλά και κινηματογραφικών παραγωγών, αναπτύσσουν πιο περίπλοκες ιστορίες που έχουν αντίκτυπο τη δημιουργία συναισθημάτων όπως η στεναχώρια, το στρες, ο θυμός, η χαρά, η αγωνία και η απογοήτευση που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Η σειρά αποτελεί την πρώτη της πλατφόρμας με θέμα την υγεία και ευεξία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ