TV + Series

Τεντ Σαράντος: Πώς το Netflix «φουλάρει» εν μέσω πανδημίας

Οι παραγωγές συνεχίζονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεντ Σαράντος, Τζένιφερ Άνιστον
Ο ομογενής Τεντ Σαράντος με την Τζένιφερ Άνιστον © EPA/NINA PROMMER

Ο Τεντ Σαράντος του Netflix εξηγεί πώς οι παραγωγές της πλατφόρμας συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ομογενής μεγιστάνας και επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, Τεντ Σαράντος, εξηγεί πώς οι παραγωγές ταινιών μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού και παράλληλα παρουσιάζει τις διαφορετικές προσεγγίσεις της εταιρείας του σε όλο τον κόσμο.

Σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «Λος Άντζελες Τάιμς» ο Τεντ Σαράντος επισημαίνει: «Οι κινηματογραφικές κι άλλες παραγωγές μέχρι σήμερα γίνονταν σε περιβάλλοντα με πολύ κόσμο, με πολλούς καλλιτέχνες, με πολλούς εργάτες και όλοι μαζί δουλεύαμε με πολύ σφιχτές και αγχωτικές προθεσμίες. Σήμερα αυτή η διαδικασία πρέπει να αλλάξει – σε ορισμένες περιπτώσεις δραστικά – για να διασφαλιστεί η υγεία του καστ και του προσωπικού.  Μια λύση με πολλά πλεονεκτήματα είναι τα κλειστά πλατό, στα οποία το περιβάλλον είναι σχετικά πιο ελεγχόμενο και μπορείς να εντοπίζεις ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει».

Οι παραγωγές του Netflix στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανασταλεί λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. Ωστόσο, κάποιες παραγωγές έχουν ξεκινήσει στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ισλανδία. Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να ξεκινήσει γυρίσματα εκ νέου στη Σουηδία αυτόν τον μήνα και τον Ιούλιο στη Νορβηγία.

Ο Τεντ Σαράντος αναφέρει ότι το Netflix έχει προσαρμόσει τις δραστηριότητες του ανάλογα με την κατάσταση του νέου κορωνοϊού ανά χώρα. Για παράδειγμα στη Σουηδία που δεν γίνονται πολλά διαγνωστικά τεστ, το καστ και το εργατικό δυναμικό τίθεται πρώτα σε μια καραντίνα 14 ημερών πριν πιάσει δουλειά. Αντίθετα, στην Ισλανδία που γίνονται εκτεταμένα διαγνωστικά τεστ η παραγωγή είναι πιο εύκολη. Πρώτα όλοι εξετάζονται και στη συνέχεια αρχίζουν τα γυρίσματα.  Ο Τεντ Σαράντος πιστεύει ότι η υιοθέτηση νέων προστατευτικών μέτρων στις παραγωγές είναι απαραίτητη, όπως για παράδειγμα η κοινωνική απόσταση, η κατάργηση των μπουφέδων για τη σίτιση των εργαζομένων, η χρήση αντισηπτικών, μασκών και γαντιών.

«Η βιομηχανία της δημιουργίας ταινιών στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη βασίζεται στη συνεργασία και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Θα προχωρήσουμε μπροστά μόνο εάν όσοι επιστρέψουν στα πλατό, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες, αισθάνονται ασφαλείς. Χωρίς αυτή τη βασική εμπιστοσύνη η καλλιτεχνική δημιουργία θα διαλυθεί», τόνισε ο ομογενής επιχειρηματίας, Τεντ Σαράντος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ