TV + Series

Ποιoς έχει δίκιο; Ο ΣΚΑΪ ή ο Κανάκης;

Μιλάνε τα γεγονότα!

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10258473_10152845912598465_4248093031211039050_o.jpg
Radio Arvila Facebook

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους Ράδιο Αρβύλα του Αντώνη Κανάκη.

1. Όταν το «Ράδιο Αρβύλα» ανακοίνωσε ότι σταματάει την συνεργασία του με το Σκάι, ο σταθμός εμφανίστηκε έκπληκτος από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη.

Ο αντίλογος: Όπως προκύπτει από την ανταλλαγή email μεταξύ Κανάκη και διεύθυνσης του σταθμού, ο ΣΚΑΪ είχε στείλει πριν την ανακοίνωση του «Ράδιο Αρβύλα» εξώδικο με το οποίο κατήγγειλε ο ίδιος την σύμβαση συνεργασίας με την συγκεκριμένη εκπομπή.

2. Δημοσιεύματα απέδιδαν την λήξη της συνεργασίας μεταξύ «Ράδιο Αρβύλα» και ΣΚΑΪ σε τρέλες του Κανάκη που ήθελε να έχει λόγο ακόμη και στα τρέιλερ τα οποία θα μεταδίδονταν στην εκπομπή του.

Ο αντίλογος: Ο Κανάκης ζήτησε από το ΣΚΑΪ να δημοσιοποιήσει τέτοιες απαιτήσεις, αλλιώς να διευκρινιστεί ότι τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα. Ο ΣΚΑΪ δεν έβγαλε μιλιά.

3. Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε ότι υπήρχε συστηματική άρνηση του «Ράδιο Αρβύλα» να βγει στον αέρα.

Ο αντίλογος: Στην πραγματικότητα ο ίδιος ο ΣΚΑΪ αναιρεί τον ισχυρισμό του. Έδωσε στην δημοσιότητα τρία e-mail του Κανάκη όπου τον εμφανίζει να γράφει «προσπαθώ να βρω μία λύση προκειμένου να βγούμε στον αέρα σε κάπως φυσιολογικές συνθήκες». Αυτό δεν είναι συστηματική άρνηση.

4. Ο ΣΚΑΪ άφησε να διαρρεύσει ότι ο Κανάκης είχε πρόβλημα με συγκεκριμένα πρόσωπα συνεργατών του σταθμού για τα οποία όμως δεν του πέφτει λόγος.

Ο αντίλογος: Ο Κανάκης υποστήριξε το εξής: «σε ό,τι αφορά τα δικά μας προγράμματα δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα θέσουμε σε κίνδυνο και φθορά». Το απόσπασμα δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο του ΣΚΑΪ, γιατί το θεωρεί επιβαρυντικό!

5. Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε ότι «έδειξε ευελιξία» για την μετάδοση της εκπομπής.

Τα γεγονότα: ο Κανάκης στις 4 Νοεμβρίου είχες στείλει e-mail όπου ανέφερε «όχι μόνο είμαι πανέτοιμος να βγούμε στον αέρα ανά πάσα στιγμή, αλλά το θέλω πάρα πολύ ειδικά φέτος. Μπορούμε να ξεκινήσουμε 18 Νοεμβρίου». Για ένα μήνα ο ΣΚΑΪ δεν απάντησε. Στις 5 Δεκεμβρίου ο Κανάκης επανέρχεται και ρωτά γιατί δεν υπάρχει επαφή: «Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την συνεργασία από την πλευρά σας, θα το διευθετήσουμε, θα το σεβαστώ και σε προσωπικό επίπεδο». Την επόμενη Ο ΣΚΑΪ ζητάει να μετατεθούν οι εκπομπές για τον Ιανουάριο επικαλούμενος οικονομικούς λόγους. (Το σχετικό e-mail είναι δημοσιοποιημένο από το «Ράδιο Αρβύλα»).

Στις 15 Δεκεμβρίου ο Κανάκης επανέρχεται γράφοντας «έχω κάνει μέχρι σήμερα 10 συνολικά προτάσεις προγραμματισμού, τις οποίες με μια πρωτοφανή έλλειψη ευελιξίας της έχετε απορρίψει όλες». Στις 9 Ιανουαρίου ο ΣΚΑΪ στέλνει εξώδικο, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Ράδιο Ασβύλα» στις 15 του ίδιου μήνα η κυρία Κουτσαφτάκη ισχυρίζεται οτι το εξώδικο ήταν πρωτοβουλία αποκλειστικά του δικηγόρου και εντέλει βρέθηκε λύση για την ώρα μετάδοσης της εκπομπής, δεσμευόμενη ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν σε συνάντηση στις 17 Ιανουαρίου. Δεν προέκυψε καμία συνάντηση. Στη θέση της στάλθηκε το εξώδικο της 21ης Ιανουαρίου που ανακοίνωνε την διακοπή της συνεργασίας.

6. Ο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι ήταν τόσο καλόπιστος που κατέβαλε το σύνολο της αμοιβής στην ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα».

Ο αντίλογος: Πάλι από την αλληλογραφία προκύπτει ότι ο Κανάκης είχε απαριθμήσει από το Νοέμβριο τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, «τα μεγάλα έξοδα για να λειτουργήσει όλος ο μηχανισμός παραγωγής της εκπομπής, τα προβλήματα με τους εξωτερικούς συνεργάτες όπως τα βαν και λοιπά». Όλα αυτά προφανώς δεν διευθετήθηκαν μια που η εκπομπή δεν βγήκε στον αέρα. Όσο για την καταβολή του «συνόλου των αμοιβών της ομάδας»,η ανακοίνωση του «Ράδιο Αρβύλα» διευκρινίζει ότι καταβάλλονται μόνο οι αμοιβές για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ποιές είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες; Εάν δεν είχε προκύψει το συμβάν ποτέ δεν θα μαθαίναμε ότι ο Κανάκης «βάση σύμβασης είναι σύμβουλος προγράμματος του ΣΚΑΪ».

Όπως αντιλαμβάνεστε, η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι ευκολάκι.

ΥΓ. Κυκλοφόρησε η «είδηση» ότι ο Κανάκης έπαιρνε 2 εκατομμύρια τον χρόνο, περισσότερα και από την Ελένη Μενεγάκη. Όταν ένα κανάλι καταφεύγει στην συγκεκριμένη πηγή για να υπερασπιστεί τη θέση του, έχει πρόβλημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ