TV + Series

Όταν έχεις το My Style Rocks, τι την θέλεις τη σάτιρα;

Ο Ράδιο Αρβύλα έκλεισε τη πόρτα του ΣΚΑΪ. Με βρόντο!

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράδιο Αρβύλα ΣΚΑΪ

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για την απουσία σατιρικών εκπομπών στο ΣΚΑΪ μετά το τέλος της συνεργασίας με τους Ράδιο Αρβύλα.

Τόσο καιρό τα ημικατευθυνόμενα δημοσιεύματα επέμεναν ότι στη σχέση «Ράδιο Αρβύλα» και ΣΚΑϊ όλα δουλεύουν ρολόι και απλώς τα νέα επεισόδια αργούν να βγουν στον αέρα γιατί τεκνοποίησε προ μηνών το ζεύγος Κανάκη και ο παρουσιαστής πρέπει να μείνει στο σπίτι για να χαίρεται και να φροντίζει το μωρό. Την Τρίτη το βράδυ μπήκε τέλος στην σχετική μυθοπλασία. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής εξέδωσαν ανακοίνωση όπου αναφέρουν ότι σταματούν την συνεργασία με το κανάλι γιατί τα όσα εισέπραξαν «σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα».

Καλώς τους και ας άργησαν. Η αλήθεια είναι ότι γενικά οι σατιρικές εκπομπές δεν ευδοκιμούν στο περιβάλλον του Φαλήρου. Η «Συντέλεια» εξαφανίστηκε από το πρόγραμμα, η «Ελληνοφρένεια» κατέβασε ρολά, το «Γκίζα μπαρ» έκλεισε λίγο μετά τα εγκαίνια, το «Ότι να ’ναι» έμεινε ορφανό, το «Rodeo» ερήμωσε. Τελευταίοι στο θλιβερό κατάλογο οι Αρβύλες, οι οποίοι επίσης έπεσαν θύματα σε άνιση μάχη και αγώνα. Σύμφωνα με τη στατιστική, ο μηχανισμός του ΣΚΑΪ δεν συμβαδίζει με τον σατιρικό προσανατολισμό, αλλά εδώ συμβαίνει ένα παράδοξο. Η ιδιοκτησία του σταθμού είναι υπέρμαχος των «αντιδελτίων», τα αναζητά διαχρονικά αλλά εν τέλει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο μηχανισμός επιβάλλει τη δική του ατζέντα και οι σχετικές εκπομπές βρίσκονται εκτός προγράμματος.

Το τελευταίο διάστημα οι αποπομπές/απομακρύνσεις/παραιτήσεις έχουν ως κοινό
παρονομαστή τη δυσαρέσκεια. Η έκφραση των Αρβύλων για «πρωτόγνωρες καταστάσεις» δεν μπορεί να είναι τυχαία και το ενδιαφέρον είναι ότι η παραγωγή της εν λόγω εκπομπής δεν είχε άμεση σχέση με τον σταθμό, βρισκόταν σε άλλο στούντιο και σε άλλη πόλη! Όμως ακόμη και εκεί ήρθαν σε επαφή με το «πρωτοφανές συναλλακτικό ήθος που δεν έχουν ξανά συναντήσει στα 31 χρόνια» της εμπλοκής τους με τηλεόραση οπότε, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την περιπέτεια των υπολοίπων εκπομπών που ανήκαν στις εσωτερικές παραγωγές και είχαν άμεση σχέση με τον μηχανισμό.

Η περίπτωση συνεργάτιδας την οποία πίεσαν να επιστρέψει λίγο μετά τη γέννα της για να της ανακοινώσουν ότι η εκπομπή κόβεται και εκείνη απολύεται είναι ενδεικτική αλλά, απ’ ό,τι προκύπτει, όχι και μοναδική.

Υ.Γ. Μέσω δημοσιευμάτων, ο ΣΚΑΪ παρουσιάζεται έκπληκτος από τις εξελίξεις. Ο δικηγόρος των συνεργατών του Ράδιο Αρβύλα έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Τα όσα διαρρέει η πλευρά του ΣΚΑΪ προς τον τύπο, όπως αυτά αποτυπώνονται στα σχετικά δημοσιεύματα, είναι αναληθή και παραπλανητικά. Η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίστροφη. Ο ΣΚΑΪ βρίσκεται εν αδίκω. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ