- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η άνοδος του Τόμας Σέλμπι με τα λόγια του Κίλιαν Μέρφι
Τι μας ενώνει με τον αρχηγό των Peaky Blinders;
Τι λέει λοιπόν ο Κίλιαν για τον Τόμι; Μια ανάλυση του πιο συναρπαστικού ήρωα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το νησί της Βρετανίας και το BBC.
Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την πρεμιέρα της 5ης σεζόν του γκανγκστερικού «Peaky Blinders» στο Netflix ο ταλαντούχος κύριος Κίλιαν Μέρφι αναλύει την κεφαλή της οικογένειας των Σέλμπι, γιατί κανείς δεν τον γνωρίζει καλύτερα από αυτόν.
Τι λέει λοιπόν ο Κίλιαν για τον Τόμι; «Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι για μένα μια γραμμή, μια διαχωριστική γραμμή. Από την μια πλευρά είναι ο Τόμι πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο, μετά συνέβη ο πόλεμος και στη συνέχεια είναι ο Τόμι μετά από όλα αυτά τα γεγονότα. Αυτόν τον τελευταίο Τόμι γνωρίζουμε στην αρχή της σειράς. Ο άνθρωπος που γύρισε πίσω μετά την εμπειρία του πολέμου είναι απλά ένας συντετριμμένος άνθρωπος.
Η κοινωνία αλλάζει και σε αυτή την νέα κοινωνία επιστρέφουν χιλιάδες άνδρες που έζησαν έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου, έναν πόλεμο που διεξήχθη σε μια κλίμακα που δεν είχε προηγούμενο, που δεν είχαν φανταστεί. Ξεσπούν στην κοινωνία, ζητούν βοήθεια. Ο Τόμι έχασε την πίστη του στον κόσμο. Αντιμετωπίζει τα πάντα γύρω του, το κατεστημένο ως έναν κακό ανέκδοτο. Ο Τόμι στον πόλεμο τοποθετεί εκρηκτικά, ανοίγει σήραγγες, ζει ό,τι πιο κλειστοβοφικό μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Αυτή, όμως, τη τραυματική εμπειρία τη διοχετεύει σε μια δίψα να ξεφύγει, σε μια φιλοδοξία να πετύχει. Έμαθε να μην φοβάται τον θάνατο και για αυτό αποκτά μια στάση ζωής ριψοκίνδυνη, ένα 'γιατί όχι;'. Είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας: είναι άτρωτος, είναι αδίστακτος.
Πιστεύω, επίσης, ότι φέρει καθημερινά το βάρος της ευφυΐας του σε σχέση με τους υπόλοιπους γύρω του. Ξέρει ότι ζει σε έναν κόσμο θνητών που παίρνουν στροφές πιο αργά από αυτόν. Αυτόν τον κουράζει τον Τόμι. Νομίζω ότι η φιλοσοφία του Τόμι είναι η εξής: οι έξυπνοι παίρνουν τις αποφάσεις και οι λιγότερο έξυπνοι τις εκτελούν. Στα μάτια του η θεία Πόλυ ανήκει στους έξυπνους. Ο προπολεμικός Τόμι ήταν χαμογελαστός, ήταν ρομαντικός, του άρεσαν τα άλογα. Όταν χάνει την Γκρέις, την ελπίδα του, κλείνεται και πάλι στον εαυτό του. Ηθικά είναι ένας χαρακτήρας πολύ μακριά από τον μέσο άνθρωπο και για αυτό συναρπάζει το κοινό. Στόχος του απώτερος; Η προστασία της οικογένειας. Και αυτό είναι ένας στόχος με τον οποίο όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηθοποιός αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης – Το ατύχημα και ο σοβαρός τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη
Από την επιτυχία του Breaking Bad μέχρι τη δράση του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο RJ Mitte άφησε το δικό του αποτύπωμα
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό
Το αιχμηρό σχόλιο μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η μαγική στιγμή που άλλαξε τα πάντα και την έκανε να χορέψει καταπληκτικά στο πρώτο live
Τα αστεία για τις σχέσεις της ηθοποιού
Ανοιχτό κάλεσμα για 500 κομπάρσους που θέλουν να συμμετάσχουν
Φινάλε έκανε το βράδυ της Τετάρτης η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023 σε ηλικία 54 ετών, από τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης
Η χιουμοριστική πρόταση του παρουσιαστή και η απάντηση του δημάρχου της Νέας Υόρκης
Η τηλεοπτική Κέλι Καπόφσκι μίλησε για τα δικαιώματα
Η πρωταγωνίστρια και εκτελεστική παραγωγός του «Lioness» μίλησε για τις εξαντλητικές απαιτήσεις της σειράς
Ο Ένγκιν Μπάλαμπαν στην 6η και τελευταία σεζόν με φόντο την Ελλάδα
ΠΡΟΣΟΧΗ: SPOILERS – και επίσης μην τη δείτε, τρώγοντας
Η ατάκα που ξεχώρισε στο νέο τρέιλερ της όγδοης σεζόν του «The Kardashians»
Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τους νικητές της 78ης απονομής
Ο Φορντ και η Τζιν Σμαρτ κυνηγούν ιστορικές νίκες
Η επιστροφή της οικογένειας Χάριγκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.