TV + Series

Η Αλαμπάμα «κόβει» καρτούν με γκέι γάμο

Η ίδια πολιτεία που απαγόρευσε τις αμβλώσεις ακόμη και σε θύματα βιαστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινούμενα Σχέδια Arthur
Κινούμενα Σχέδια Arthur

Η Δημόσια Τηλεόραση της Αλαμπάμας «έκοψε» επεισόδιο παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων με γκέι γάμο.

Μετά την απαγόρευση των αμβλώσεων, η Αλαμπάμα λογοκρίνει παιδικό πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων. Η Δημόσια Τηλεόραση της Αλαμπάμας (APT) αρνήθηκε να μεταδώσει επεισόδιο πασίγνωστης παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων, διότι πρόβαλε τον γάμο μεταξύ καρτούν του ιδίου φύλου.

Στο πρώτο επεισόδιο του 22ου δεύτερου κύκλου του παιδικού προγράμματος «Arthur» ο χαρακτήρας Μίστερ Ρατμπέρν παντρεύεται τον μυρμηγκοφάγο σύντροφό του, Πάτρικ. Αλλά το κανάλι APT προτίμησε να προβάλει ένα παλιότερο επεισόδιο της σειράς και να λογοκρίνει αυτό με τον γκέι γάμο.

Ο διευθυντής προγράμματος του δημόσιου καναλιού Μάικ ΜακΚένζι δήλωσε ότι η προβολή του επίμαχου επεισοδίου θα διαρρήγνυε την εμπιστοσύνη των γονέων στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Alabama Public TV won't run 'Arthur' gay wedding episode


Ο δημιουργός του παιδικού σόου και η εταιρεία παραγωγής PBS φέρονται να προειδοποίησαν τα κανάλια για το επεισόδιο. Μάλιστα, ο ΜακΚένζι λέει ότι τότε αποφάσισαν στην Αλαμπάμα να μη βγάλουν στον αέρα το επεισόδιο με τον γάμο.

Το «Arthur» είναι καναδοαμερικανική παραγωγή που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1996. Ο ανθρωπόμορφος μυρμηγκοφάγος Arthur Read και οι φίλοι του ζουν στο φανταστικό Elwood City. 

‘Arthur’ Features Gay Wedding

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ