TV + Series

Ρεκόρ τηλεθέασης για το φινάλε του Game of Thrones

Πόσοι παρακολούθησαν το τέλος της επικής ιστορίας στον μαγικό κόσμο του Γουέστερος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δράκος Ντρόγκον
Ο δράκος Ντρόγκον/©HBO

Tα ρεκόρ τηλεθέασης που έσπασε το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones.

Μπορεί κριτικοί και τηλεοπτικό κοινό να το φυσάνε και δεν κρυώνει με το τέλος που αποφάσισαν να δώσουν στο Game of Thrones οι σεναριογράφοι David Benioff & D. B. Weiss, ωστόσο το τελευταίο επεισόδιο με τίτλο «The Iron Throne» σημείωσε ένα μεγάλο τηλεοπτικό ρεκόρ. Σύμφωνα, με δημοσίευμα του Business Insider, περίπου 19,3 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το επεισόδιο στα κανάλια HBO, HBO GO και HBO NOW, ενώ 13,6 εκατομμύρια το είδαν ταυτόχρονα σε πρώτη προβολή, ξεπερνώντας το ρεκόρ της πρεμιέρας της 4ης σεζόν του «The Sopranos», το 2002, που είχε προσελκύσει εκείνη τη χρονιά 13,4 εκατομμύρια θεατές. Η τηλεθέαση του 6ου και τελευταίου επεισοδίου του GOT ξεπέρασε επίσης αυτήν του αμέσως προηγούμενου: Το «The Bells» είχαν παρακολουθήσει 18,4 εκατ. τηλεθεατές. Συνολικά, ο 8ος κύκλος είχε μέσο όρο 43 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο -αριθμός αυξημένος κατά 10 εκατομμύρια θεατές τουλάχιστον σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

Τα νούμερα αυτά δεν είναι αντιπροσωπευτικά του συνολικού αριθμού των ατόμων που παρακολούθησαν τον 8ο κύκλο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τον παράγοντα της «πειρατείας». Η πρεμιέρα της 8ης σεζόν του Game of Thrones είχε 54 εκατομμύρια «πειρατικά» downloads μέσα στο πρώτο 24ωρο, σύμφωνα με το Business Insider. Τα παράνομα downloads για το φινάλε δεν έχουν ακόμη μετρηθεί. Όταν αυτό γίνει, θα μπορούσε να καταστήσει το επεισόδιο αυτό, ίσως το πιο εμπορικό όλων των εποχών.

Πάντως, η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη για το φινάλε, με τις αντιρρήσεις να εστιάζονται μεταξύ άλλων στην ταχύτατη εξέλιξη της πλοκής, την επιφανειακή αφήγηση και την απουσία ουσιαστικού χώρου και χρόνου για την ανάπτυξη των χαρακτήρων και τη δικαιολόγηση των ενεργειών τους. Στο imdb η βαθμολογία για το «The Iron Throne» είναι μόλις 4,4/10, ενώ στο Rotten Tomatoes το ποσοστό φθάνει το 57%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ