TV + Series

Γιατί το «Tuyo» του Narcos είναι το πιο «εθιστικό» τραγούδι σειράς

Από πού εμπνεύστηκε ο Ροντρίγκο Αμαράντε τους στίχους του τραγουδιού των τίτλων της δημοφιλούς σειράς του Netflix Narcos

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bmtc2odk0mjm5nl5bml5banbnxkftztgwmzy3mdcynje._v1_sy1000_sx1500_al_.jpg
© Imdb

Το Narcos, η σειρά που διηγείται τις ιστορίες των ναρκέμπορων στη γη της Κολομβίας από τον Πάμπλο Εσκομπάρ και το καρτέλ του Μεντεγίν μέχρι και το καρτέλ του Κάλι, είναι μια σειρά γεμάτη ένταση. Δολοφονίες, απειλές και ατελείωτο κυνηγητό μεταξύ της αστυνομίας και των έμπορων ναρκωτικών θα δει κανείς σε κάθε επεισόδιο και γενικότερα μια συνεχή δράση κυριαρχεί. Από την άλλη το «Τuyo» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «δικός σου» που είναι το τραγούδι τίτλων της δημοφιλούς σειράς του Netflix, μόνο τραγούδι που φέρει την ένταση δεν είναι.

Rodrigo Amarante - Tuyo (Narcos Theme Song) [Lyrics video]

Τουναντίον, μάλιστα αφού το τραγούδι του Ροντρίγκο Αμαράντε, μέλος της μπάντας Little Joy, θεωρείται ένα από τα πιο υπνωτιστικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για σειρά και ίσως αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι ότι με το που τελειώνει η μελωδία του, ο σκηνοθέτης συνήθως περνά κατευθείαν στη δράση.

Με μια μικρή έρευνα στο τραγούδι τίτλων του Narcos θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Αμαράντε εμπνεύστηκε το διάρκειας τριών λεπτών κομμάτι από τη σκέψη του τι θα άκουγε η μητέρα του Πάμπλο Εσκομπάρ (η γλυκύτατη Παουλίνα Γκαρσία στη σειρά), όταν μεγάλωνε τον φιλόδοξο γιο της. Αν διαβάσει μάλιστα κάποιος τους στίχους του «Tuyo» θα μπορέσει να νιώσει τη μητρική στοργή που σκεφτόταν ο βραζιλιάνος τραγουδοποιός όταν τους έγραφε. Μια μητρική στιγμή που μάλιστα φανερώθηκε στα τέλη της δεύτερης σεζόν, όταν η κατά τον κόσμο Χερμίλντα Γκαβίρια, αποχαιρέτισε τον γιο της, όσο και στην πλέον συγκινητική της στιγμή στη σειρά, όταν μιλούσε με τον Πάμπλο για το παρελθόν.

NARCOS: In The Mountains, Mama

Παρακάτω οι στίχοι (προτείνεται να ερμηνευθούν σιγοτραγουδιστά)

Soy el fuego que arde tu piel

soy el agua que mata tu sed.

El castillo, la torre yo soy

la espada que guarda el caudal.

tu el aire que respiro yo

y la luz de la luna en el mar.

La garganta que ansio mojar

que temo ahogar de amor.

y cuales deseos me vas a dar

mi tesoro basta con mirarlo,

tuyo será, y tuyo será.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ