TV + Series

Πατρινό «Κίτρινο Γιλέκο» για πάντα

Ο Νίκος Νικολόπουλος ντύνεται επαναστάτης

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_fullsizerender.jpg

Το Παρίσι φλέγεται! Τα «Κίτρινα Γιλέκα» θέλουν να αλλάξουν τη Γαλλία, την Ευρώπη, τον κόσμο ολάκερο και ζητούν συμπαράσταση από τους αγωνιστές ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής και χρώματος. Δυστυχώς, λίγοι είναι αυτοί που ένιωσαν να ανάβει μέσα τους η φλόγα της επανάστασης. Λίγοι αλλά καλοί. Πρώτος μεταξύ ίσων (ο άλλος είναι ο Λαφαζάνης) ο αρχηγός του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη γνωστή για το καρναβάλι της Πάτρα. Εμφανίστηκε στην εκπομπή του (την παρουσιάζει στο Kontra και έχει τίτλο «Μαξίμου ακούει;») φορώντας το χαρακτηριστικό κίτρινο γελεκάκι που οι Γάλλοι έχουν ραμμένο, με πίκρες και με βάσανα το 'χουν φοδραρισμένο. Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι ο Πρόεδρος έγινε ένα με τους ξενέρωτους Γαλλολελέδες, αλλά προφανώς δεν μελέτησε το σύνολο της φορεσιάς του. Κάτω από το δυτικοευρωπαϊκό γιλέκο, κρύβεται μία ρωμαίικη γραβάτα και μία λεβέντικη αρρενωπή καρδιά. 

Η λεβεντιά και η αρρενωπότητα έχουν αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές. Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν ο μόνος Έλληνας που τόλμησε να τα βάλει με κοτζάμ πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, σχολιάζοντας το γάμο με τον σύντροφό του, δίνοντας τις απαραίτητες πολιτικο-οικονομικές προεκτάσεις. «Από την Ευρώπη των εθνών-κρατών στην Ευρώπη των που@ταρι@ν» έγραψε με την παρρησία που χαρακτηρίζει τους μαχόμενους Χριστιανούς, αλλά επειδή τα media κυριαρχούνται από μασόνους (και σκοτεινές φυλές που δεν θέλω να κατονομάσω αλλά αυτοί σκότωσαν το Χριστούλη), ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων. Ο Πρόεδρος απάντησε σε όλους με τον επιστημονικό του λόγο, γράφοντας ότι «η ομοφυλοφιλία συνιστά βλασφημία προς τον Θεό και τους Αγίους πατέρες της εκκλησίας και αναιρεί την ανθρώπινη οντολογία». Γεια στο στόμα του και πρέπει επιτέλους κάποιος να ξεμπροστιάσει όλους αυτούς οι οποίοι προτρέπουν σε ερωτοτροπίες που παραπέμπουν στη γνωστή στάση «στα τέσσερα». Ποιοι είναι αυτοί; Μακρύς ο κατάλογος. «Ο Σαμαράς μού είπε να κάτσουμε στα τέσσερα» κατήγγειλε αποκαλύπτοντας στη συνέχεια ότι παρόμοιες ακατανόμαστες δραστηριότητες αναπτύσσει και ο περιφερειάρχης της περιοχής του. «Ο Κατσιφάρας κάθεται σε όλους στα τέσσερα», απεκάλυψε αλλά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις μετά από λίγο διευκρίνισε ότι «γώ δεν θα κάτσω στα τέσσερα για τον Αλέξη Τσίπρα».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλατωνικές. Ο Πρόεδρος έδωσε συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα για να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του ότι έχει δεχτεί πρόταση συνεργασίας και από την Αριστερά, γεγονός που δε μας εκπλήσσει διότι τις δύο παρατάξεις συνδέουν κοινοί αγώνες. Ας μην ξεχνάμε ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα «σήκωσε ανάστημα στα νεοφιλελεύθερα προστάγματα και τις εντολές της Μέρκελ. Αντιτάχθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου και στα νομοθετήματα που διαρκώς βάλουν κατά της ελληνικής οικογένειας και της Ορθοδοξίας». Με την τελευταία, ο Πρόεδρος έχει διαρκή επαφή και το πιστοποιεί το βίντεο από την ονομαστική του εορτή. Καθώς προσέφερε κουραμπιέδες στους καλεσμένους του, χτύπησε το τηλέφωνο και αμέσως το πρόσωπο του έλαμψε. «Ω γέροντα, την ευχή», φώναξε και δόξα τω Θεώ που ήταν παρούσα η κάμερα για να καταγράψει αυτή την τόσο κατανυκτική στιγμή που αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε.

Onomastikh eorth-6-11-2008


Ένα Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έχει χρέος να ενημερώνει τον λαό για όλα τα θέματα που τον αφορούν, για όλα τα προβλήματα που τον μαστίζουν. Με πάθος και ορμή ο Νίκος Νικολόπουλος απεκάλυψε τι κρύβεται πίσω από το Survivor και παίρνοντας αφορμή από τον τραυματισμό τριών παικτών έκανε συνειρμούς που κανείς άλλος δεν τόλμησε: «Μάθαμε ότι παίκτες μεταφέρονται στην παραλία με βαν! Τελικά πού βρίσκεται η κοροϊδία; Μπροστά ή πίσω από την κάμερα; Μάλλον και μπροστά και πίσω... Το επεισόδιο (με τον τραυματισμό των παικτών) είναι ύμνος του σύνδρομο της Στοκχόλμης». Οποιοσδήποτε άλλος, μετά από αυτό θα έκανε μήνυση στην Στοκχόλμη αλλά ο Πρόεδρος δεν καταφεύγει στα δικαστήρια για ψύλλου πήδημα. Έχει μηνύσει μόνο τον Αλαφούζο, τον Παπανδρέου, τον Στουρνάρα, τις πυρκαγιές, το δήμαρχο Πατρέων, τον πρώην πρόεδρο της ΕΕΕΠ, τον Κοντομηνά, τον Μπόμπολα και ένα ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Αβιάς (ήταν βίαιος). 

Τον Μακρόν τον άφησε απ' έξω, άλλωστε σύντομα θα τον ρίξει μαζί με τους υπόλοιπους προοδευτικούς γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να κατατροπωθεί «η Ευρώπη των τοιούτων και γενικότερα του κλαμπ των ομοφυλοφίλων που κυβερνά, διοικεί, έχει δεσποτάδες, έχει βουλευτές, έχει υπουργούς, έχει νταβατζήδες, έχει πολλούς χαζοχαρούμενους που χειροκροτάνε». Όπως φαίνεται, το κίτρινο του γιλέκου έχει βάψει όλη την κοσμοθεωρία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ