TV + Series

Ο συγγραφέας του Game of Thrones απαντά γιατί σκοτώνει τους κεντρικούς χαρακτήρες

Πώς δικαιολογεί ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν την εκτέλεση του Νεντ Σταρκ και τη δολοφονία του Τάιγουιν Λάννιστερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nato-1.jpg

Σε  αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φαν του Game of Thrones, περιμένοντας καρτερικά την προβολή του τελευταίου κύκλου της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, ο οποίος όμως αργεί ακόμα...

Ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», πάνω στην οποία βασίζεται η σειρά, φιλοξενήθηκε στο show «The Great American Read» και αποκάλυψε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Στο επεισόδιο «Villains and Monsters» (σ.σ. Κακοί και Τέρατα) έδωσε συνέντευξη στο Public Broadcasting Service, μιλώντας για την επιρροή που άσκησε πάνω του «ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν. Ειδικότερα, έδωσε έμφαση στο πώς ο θάνατος ενός κεντρικού χαρακτήρα άλλαξε τη φιλοσοφία του ως συγγραφέα. Όπως είπε, διάβασε την ιστορία σε ηλικία 13 ετών. Η έκπληξή του όταν ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος σκοτώνεται στη γέφυρα του Κάζαντ-ντουμ, κατά τη διάρκεια της μονομαχίας με τον δαίμονα Μπάλρογκ, ήταν τεράστια.

red-wedding.jpg

«Απλά, ο Τόλκιν παρέβη τον κανόνα. Και γι' αυτό θα τον αγαπώ, πάντα. Ακριβώς τη στιγμή που σκοτώνεις τον Γκάνταλφ, η αγωνία που νιώθεις από εκεί και μετά είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη, γιατί τώρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να πεθάνει» εξήγησε ο Μάρτιν.

sept-of-bailor.jpg

Η εκτέλεση του Νεντ Σταρκ έξω από το Υψηλό Σεπτ του Μπαίλορ, η δολοφονία του Τάιγουιν Λάννιστερ στο αποχωρητήριο από τη βαλλίστρα του γιου του, Τύριον, το «πέταγμα» της Λάισα Τάλλυ από τη Φεγγαρόπορτα, ο «Ματωμένος Γάμος» και το ολοκαύτωμα στο Υψηλό Σεπτ του Μπαίλορ την ώρα που η Σέρσεϊ Λάννιστερ πίνει χαλαρή το ποτό της, είναι ορισμένα μόνο από τα απρόσμενα γεγονότα που άφησαν άφωνους εκατ. τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

«Όλοι έχουμε μέσα μας σκοτάδι και φως»

Ο Μάρτιν μίλησε ακόμη και για τους «κακούς και τα τέρατα» της σειράς.

«Όλοι μέσα μας, έχουμε καλά και κακά στοιχεία, σκοτάδι και φως. Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω με την πένα μου κάποιον που λέει "Ω, είμαι κακός. Ας σηκωθώ σήμερα, να βγω έξω και να κάνω κάτι αχρείο και να τραβήξω τον κόσμο στο σκοτάδι". Όλοι έχουν παράπονα. Όλοι είναι πληγωμένοι, έχουν λόγους που τους οδηγούν να κάνουν αυτό που κάνουν» εξήγησε.

«Είμαστε όλοι αυτοί οι μπλεγμένοι άνθρωποι, που είναι ικανοί να κάνουν την Τρίτη κάτι ηρωικό και την Τετάρτη να κάνουν κάτι φριχτό» πρόσθεσε.

lannister2342.jpg

«Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να πάρω κάποιες παραδόσεις του λογοτεχνικού είδους "Φαντασία" και να τις πλάσω σε ένα επίπεδο ωμότητας και ρεαλισμού. Τα βιβλία σου, οι ιστορίες σου, πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον κόσμο γύρω σου. Ακόμη και μια ιστορία φαντασίας με δράκους πρέπει να αντανακλά την αλήθεια» κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ