TV + Series

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν πείθει κριτικό εστιατορίων ότι τρώει ανθρώπινο κρέας και αυτός το απολαμβάνει

Δείτε πώς τα κατάφερε στο έκτο επεισόδιο του «Who Is America?»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
India: Relief operations continue in flood-hit Kerala

Το «Who Is America?» είναι το τηλεοπτικό σατυρικό πείραμα του καλοκαιριού που παρουσιάζει ο Σάσα Μπάρον Κοέν. Η εκπομπή, που έχει λίγο περισσότερο από έναν μήνα «ζωής», στοχεύει στην αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου των ΗΠΑ δημιουργώντας ένα περιβάλλον, στο οποίο έως και πολιτικοί πείθονται να πουν και να κάνουν πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα εξέφραζαν δημόσια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός Τζέισον Σπένσερ, ο οποίος οδηγήθηκε στην παραίτησή του, αφότου ξεστόμισε μια σειρά ρατσιστικών εκφράσεων μπροστά στην κάμερα, ενώ πίστευε ότι παρακολουθούσε αντιτρομοκρατικό μάθημα αυτοάμυνας.

Στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, που προβλήθηκε στις 19 Αυγούστου, ο Κοέν, μεταξύ άλλων, μεταμορφώθηκε στον Ρικ Σέρμαν, έναν πρώην κατάδικο που μετά την αποφυλάκιση του άνοιξε το δικό του εστιατόριο με θέμα το φαγητό των φυλακών. Το «θύμα» του Κοέν εδώ ήταν ο Μπιλ Τζίλα, ο οποίος δουλεύει ως κριτικός εστιατορίων για την ιστοσελίδα DinnerReviews.com και επισκέπτεται το εστιατόριο του Ρικ, αφότου του έχουν πει ότι έχει προοπτικές να κερδίσει αστέρι Μισελέν.

Στη διάρκεια του επεισοδίου παρακολουθούμε τον Τζίλα να τρώει και να δηλώνει ενθουσιασμένος με το δεύτερο πιάτο, το «Πρωκτικά ωριμασμένο μοσχάρι μέσα σε προφυλακτικό φράουλα». Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το αποκορύφωμα, καθώς στην συνέχεια τον βλέπουμε να τρώει κάτι που θεωρούσε ότι ήταν ανθρώπινο κρέας. Συγκεκριμένα, ο Κοέν του σέρβιρε το πιάτο με την ονομασία «Φιλέτο χορτοφάγου Κινέζου με πουρέ από κουνουπίδι». Ο Τζίλα όχι απλά δεν έδειξε σοκαρισμένος ή διστακτικός, αλλά έδειξε να το απολαμβάνει λέγοντας ότι δεν χρειάζεται καν μαχαίρι, γιατί είναι τόσο μαλακό που λιώνει σαν βούτυρο.

Ο Κοέν δεν σταμάτησε την «φάρσα» εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας στον κριτικό ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για την οικογένεια του νεκρού να γνωρίζει ότι κάποιος από τη Δύση απολαμβάνει τον γιο τους. Έτσι, βλέπουμε τον Τζίλα να γυρνάει πράγματι προς την κάμερα και να ευχαριστεί τόσο την οικογένεια του νεκρού, όσο και τον σεφ για το πιάτο που μπόρεσε να απολαύσει, ενώ στο τέλος αναφέρει ότι θεωρεί «τιμή και προνόμιο» που μπόρεσε να δοκιμάσει τα πιάτα του Ρικ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ