TV + Series

4 σειρές για να κάνεις binge watch φέτος στην άδειά σου

Για εκείνες τις καλοκαιρινές ημέρες που όλα φαίνονται λίγο βαρετά

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
seriesfinal.jpg

Καλοκαίρι χωρίς Game of Thrones το φετινό. Χωρίς Stranger Things. Μέχρι και το Westworld τελείωσε. Είναι σαν οι Θεοί της TV να μας έχουν καταραστεί που δεν υποκύπτουμε στην πίεση του να βγαίνουμε έξω κάθε βράδυ και να περνάμε «τέλεια» γιατί το μόνο που επιθυμούμε είναι να πάρουμε το σχήμα του καναπέ μπροστά σε μία οθόνη. Αγκαλιά με έναν κουβά παγωτό.

Για εσένα τον φανατικό binge watcher που ίσως δεν γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσει τις βαρετές καλοκαιρινές ημέρες αυτήν την χρονιά, σου έχουμε 4 επιλογές που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Πήγαινε να αγοράσεις το παγωτό (προφανώς με μπισκότα) και έλα να ξεκινήσουμε.

1. GLOW (season 2)

GLOW: Season 2 | Main Trailer [HD] | Netflix


Βασικά έχεις δει την πρώτη σεζόν ή δεν του έδωσες καν σημασία; Αν ισχύει το δεύτερο, κακώς ισχύει αλλά θα πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός που έχεις στην διάθεσή σου 20 ολόκληρα επεισόδια για να απολαύσεις. Η Αlison Brie στον ρόλο της καριέρας της (αν και στην καρδιά μας θα είναι για πάντα η Annie από το Community) υποδύεται την Ruth, μία άνεργη ηθοποιό στο Los Angeles του '80 που ψάχνει απεγνωσμένα δουλειά και καταλήγει σε μία γυναικεία ομάδα wrestling. Yπέροχο χιούμορ, συγκινητικές ερμηνείες, όλο το παράλογο και γεμάτο glitter mood των 80s είναι τα συστατικά που κάνουν την πρώτη σεζόν του GLOW να ξεχωρίζει. Η δεύτερη μελετάει εις βάθος τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των γυναικών της ομάδας με έναν πρωτότυπο και αληθινό τρόπο, χωρίς όμως να χάνει το ενδιαφέρον της. Δώσε του την ευκαιρία που του αξίζει.

2. Queer Eye (season 1 & 2)

Queer Eye | Official Trailer [HD] | Netflix


Eντάξει μπορεί να μην είναι σειρά με πλοκή και αγωνία, όμως το reality show με τίτλο Queer Eye είναι το πιο φρέσκο, συγκινητικό και γεμάτο θετική ενέργεια πρόγραμμα που είχε να προσφέρει φέτος η αμερικάνικη τηλεόραση και σίγουρα θα φωτίσει τα απογεύματά σου. Το concept είναι απλό: πέντε gay άνδρες αναλαμβάνουν να κάνουν πλήρες makeover σε κάποιο άτομο που έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του και αντιμετωπίζει προβλήματα, ψυχολογικά, οικονομικά ή ταυτότητας. Ο κάθε ένας από τους πέντε είναι υπεύθυνος για έναν διαφορετικό τομέα και όλοι μαζί υπόσχονται πως μετά από μία εβδομάδα θα έχουν μεταμορφώσει το «πειραματόζωό» τους σε έναν καινούριο, χαρούμενο άνθρωπο. Θα συγκινηθείς, θα γελάσεις, θα συγκινηθείς ακόμα περισσότερο και σίγουρα μέχρι το τέλος του πρώτου επεισοδίου θα σου ξεφύγει τουλάχιστον ένα YAAAAS QUEEN.

3. Luke Cage (season 2)

Athens Voice: Πρώτη μέρα του νέου μέτρου σε λεωφορεία και τρόλεϊ II


Mετά την αποτυχημένη δεύτερη σεζόν του Jessica Jones (για την οποία οι περισσότεροι δεν μιλάμε καν, σαν να μην συνέβη ποτέ), οι οπαδοί του τηλεοπτικού σύμπαντος της Marvel είχαν κατευθύνει όλες τις ελπίδες τους στον αλεξίσφαιρο Luke Cage και τις προσπάθειές του να προστατέψει το Harlem της Νέας Υόρκης. Παρόλο που η δεύτερη σεζόν ξεκινάει κάπως άγαρμπα, με ελαφρώς τσαπατσούλικο μοντάζ και λίγο στιλιζαρισμένους διαλόγους, το σενάριο καταφέρνει να πάρει το πάνω του αρκετά γρήγορα και η πλοκή καταλήγει να είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη σεζόν. Ο χαρακτήρας του Luke αποκτάει περισσότερο βάθος και το ίδιο συμβαίνει με τους αντιπάλους του, κυρίως την εκπληκτική Alfre Woodard στον ρόλο της δημάρχου Mariah.

4. The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel Season 1 - Official Trailer [HD] | Prime Video


Άλλη μία σειρά που μάλλον σου έχει περάσει απαρατήρητη παρά την τεράστια επιτυχία που έκανε στην Αμερική. Αν έχεις δει ποτέ Gilmore Girls τότε σίγουρα γνωρίζεις την σεναριογράφο και παραγωγό Amy Sherman Palladino, η οποία αυτήν την φορά ταξιδεύει στην δεκαετία του '60 και ακολουθεί την ζωή της Midge, μία εύπορης γυναίκας με δύο παιδιά που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει με χιούμορ το γεγονός πως ο άντρας της αποφασίζει να την εγκαταλείψει για την γραμματέα του. Η Μidge ξαφνικά πρέπει να βρει δουλειά, να διατηρήσει το κοινωνικό status της, να μετακομίσει πίσω στο σπίτι των γονιών της και μέσα σε όλα αυτά να κυνηγήσει το όνειρό της ως κωμικός stand-up. Μία πραγματικά υπέροχη σειρά, με υπέροχους διαλόγους, καταπληκτικά κοστούμια και μία αξιολάτρευτη και γοητευτική πρωταγωνίστρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ