TV + Series

20 σειρές του Λευτέρη Καπώνη που αγαπήσαμε - Πώς τον αποχαιρέτισαν οι ηθοποιοί στην A.V.

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και η Θεοδώρα Σιάρκου μιλούν για τον σεναριογράφο που τους χάρισε μεγάλες επιτυχίες

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357052-739866.jpg

Ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις μεγάλες επιτυχίες που είχε υπογράψει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Στη δεκαετία του ’90 κυρίως, είχε βάλει την υπογραφή του σε σειρές, δραματικές και κωμικές, που σημείωναν αστρονομικά νούμερα τηλεθέασης, ενώ ατάκες που είχε γράψει, χρησιμοποιούνται ακόμη στην καθομιλουμένη, όπως το ιστορικό «Τι έγινε Κωστάκη, σε γουστάρει η χωριάτισσα;» από την τηλεοπτική σειρά «Το σημάδι του έρωτα».

Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Λευτέρης Καπώνης είχε πλούσια αντιστασιακή δράση, ενώ κατά τη «μαύρη» επταετία της Χούντας των Συνταγματαρχών είχε συλληφθεί και δικασθεί από στρατοδικείο για τις αριστερές του πεποιθήσεις.

Οι ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και η Θεοδώρα Σιάρκου μίλησαν στην Athens Voice για τον Λευτέρη Καπώνη που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Γιώργος Παρτσαλάκης: Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος

«Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Το 80% των τηλεοπτικών μου παρουσιών, οι οποίες κι έγραψαν τηλεοπτική ιστορία ήταν με τον Λευτέρη, αλλά δεν τον εκτιμώ επειδή έκανα κάποια πράγματα μαζί του. Τον εκτιμώ γιατί σεβόταν απολύτως τον ηθοποιό και συνεργαζόταν μαζί του. Κι όταν ένιωθε ότι κάτι δεν του πάει του ηθοποιού, τον άφηνε ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει. Δεχόταν να ακούσει τα πάντα από τους ηθοποιούς κι αυτό δείχνει ότι είχε μια μεγάλη ψυχή. Καθόρισε την τηλεόραση με τα κείμενά του. Έγραφε με την ψυχή του και ήταν πάντα σε απόλυτη συνεργασία με όλους, με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς. Πίστευε ότι μέσα από μια κοινή συνεργασία και μια κοινή προσπάθεια φέρνει ένα καλό αποτέλεσμα. Ουδέποτε είπε ότι “γράφω τα σπουδαία κείμενα”. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που έβλεπε το σύνολο. Αντλούσε από παντού. Κι αυτό θα είναι πάντα μέσα στο μυαλό μου. Υπερασπιζόταν πάντα αυτό που έκανε, αλλά ταυτόχρονα έπαιρνε και τη γνώμη όλων. Στην εποχή μας κατέγραψε τηλεοπτική ιστορία και έγραψε σπουδαία πράγματα, που έγιναν τεράστιες επιτυχίες. Του χρωστά πολλά η τηλεόραση και ο κόσμος. Του χρωστά στιγμές γέλιου, ευτυχίας και συγκίνησης. Δεν έχω παρά να του πω πως Λευτέρη μου μέσα από την ψυχή μου, καλό σου ταξίδι».

Με αυτά τα λόγια, ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης αποχαιρέτισε τον Λευτέρη Καπώνη με τον οποίο μετρούσαν πολλές συνεργασίες στην τηλεόραση, όπως το «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ», «Μου το κρατάς μανιάτικο» κ.α.

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Ήταν πολύ ωραίος τύπος, ένας άνθρωπος χαρούμενος κι ανέμελος

«Τον Λευτέρη Καπώνη τον γνώρισα όταν μου έκανε πρόταση να παίξω την κυρία Ρένα, σύζυγο του κατά κόσμον «κτηνίατρου» Γιώργου Παρτσαλάκη. Τότε, που ετοιμαζόταν η παρέα των Παντρεμένων. Περάσαμε τρία χρόνια μεγάλης επιτυχίας, μεγάλης χαράς κι επιτυχούς συνεργασίας. Πάντα θα είναι μες στα καρδιά μου. Τα τρία χρόνια των Παντρεμένων θα είναι πάντα η εποχή της τηλεοπτικής μας αθωότητας, της κοινωνικής μας ευμάρειας. Πάνω από όλα, ο Λευτέρης μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω η αγαπημένη των ανδρών, που δεν παρακολουθούν σίριαλ, αλλά σίγουρα όλοι έχουν περάσει από τους παντρεμένους που έχουν ψυχή. Ήταν πολύ ωραίος τύπος. Τελικώς αναρωτιέσαι ποια είναι η αιτία αυτής της κακής αρρώστιας που λένε ότι έχει τη ρίζα της στην κακή ψυχολογία. Αυτός ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος κι ανέμελος» ανέφερε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ για τη συνεργασία της με τον σεναριογράφο στην τηλεοπτική σειρά «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή».

Θεοδώρα Σιάρκου: Άφησε πολύ έντονα το αποτύπωμά του στη διαδρομή της ελληνικής τηλεόρασης

«Ο Λευτέρης Καπώνης άφησε πολύ έντονα το αποτύπωμά του στη διαδρομή της ελληνικής τηλεόρασης. Μέτρησε πολλές επιτυχίες και ήμουν πολύ τυχερή που συμμετείχα σε μία από αυτές. Είναι μεγάλη απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» είπε η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου για τη συνεργασία της με τον εκλιπόντα στη σειρά «Ελλάς το μεγαλείο σου».

20 σειρές του Λευτέρη Καπώνη που έγιναν τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες:

Μου το κρατάς μανιάτικο

Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ

Πες μου ναι

Η απλή μέθοδος των τριών

Τα φιλαράκια

Το κλειδί

Κρις Κρος

Οι άνδρες δεν υπάρχουν πια

Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

Τελευταίοι εγγονοί (διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Τάσου Αθανασιάδη)

Απαγορευμένη αγάπη

Άφρικα

Εραστής δυτικών προαστίων

Η δίψα

Παλίρροια

Στην κόψη του ξυραφιού

Τζιβαέρι

Τηλεμπόρα

Το σημάδι του έρωτα

Χρηματιστές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ