TV + Series

Άντρες που ερωτευτήκαμε για το χαρακτήρα τους... στην TV!

Κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της έχει ένα πρωταγωνιστή «κόλαση»

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328189-678174.jpg

Λίγο που οι γυναίκες δεν ξέρουμε τι θέλουμε, λίγο που νομίζουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε/ βοηθήσουμε /μαλακώσουμε ένα ωραίο αλλά κακό/πληγωμένο/σκληρό αγόρι, μας πήρε χαμπάρι η βιομηχανία του Χόλιγουντ και άρχισε να μας βομβαρδίζει με κούκλους ηθοποιούς που υποδύονται αμφιλεγόμενους χαρακτήρες σε σειρές που μας κάνουν να ξενυχτάμε αναστενάζοντας.

Άντρες που ερωτευτήκαμε για το χαρακτήρα τους -στην TV!

Τη σήμερον ημέρα, κάθε σειρά -ανεξαρτήτως σεναρίου- που σέβεται τον εαυτό της έχει τουλάχιστον έναν πρωταγωνιστή «παναγιά βοήθα» και συνήθως κι ένα love story που εξελίσσεται μέσα από αντίξοες συνθήκες. Είτε μιλάμε για συμμορίες, δικηγόρους, μεταφυσικά πλάσματα, βασιλιάδες, ευγενείς, γιατρούς ή αστυνομικούς, παντού υπάρχει ένας άντρας με σκοτεινή πλευρά που κατά βάθος όμως είναι παρεξηγημένος και καρδιά μάλαμα. Τους αγαπήσαμε για το coolness του χαρακτήρα, τις κρυμμένες ευαισθησίες τους, το πώς κάνουν σαν παιδιά όταν ερωτεύονται και το πώς κάθε κακή πράξη που έχουν κάνει είχε μάλλον αγνά κίνητρα. Άλλωστε έρχεται το σεναριακό κάρμα που τους τιμωρεί και τους εξιλεώνει και πάλι ανεβαίνουν στα μάτια μας και μονολογούμε «άχου μωρέ ο καημενούλης» κι ας έχει κλέψει/σκοτώσει/εκμεταλλευτεί κόσμο και κοσμάκη στη σειρά. Είπαμε, τον έχετε παρεξηγήσει. Ξεχωρίσαμε μερικούς από τις σειρές με τις οποίες έχουμε πωρωθεί τελευταία. Προσθέστε ελεύθερα!

Peaky Blinders - Τόμας Σέλμπι (Κίλιαν Μέρφι)

Θυμίζει λίγο μοναχικό καουμπόι που θα απομακρυνθεί αργά στο ηλιοβασίλεμα. Το βασανισμένο αγόρι με το μελαγχολικό βλέμμα (πέρασε πολλά στον πόλεμο στη Γαλλία και δικαιολογημένα είναι εσωστρεφής και καπνίζει σαν φουγάρο. Δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία στα άλογα παρά στους ανθρώπους και έχουμε χάσει το μέτρημα των εγκλημάτων του. Όπως είπε και η κολλητή μου «τι να τον κάνω τον γκόμενο καλέ, έχω τον Τόμι». Τον αγαπάμε γιατί την πάτησε με την ξανθιά μπαργούμαν.

Αγαπημένη σκηνή: Ο διάλογος μεταξύ Τόμι και Γκρέις για ραγισμένες καρδιές...



Penny Dreadful - Ήθαν Τσάντλερ (Τζος Χάρτνετ)

Η σκοτεινή του πλευρά παραείναι σκοτεινή. Παραμένει όμως ένας κύριος, με όλες τις βρετανικές αβρότητες που μας εντυπωσιάζουν. Μιλάνε με τη Βανέσα στον πληθυντικό, θα έκανε τα πάντα για να την προστατέψει και ας μην παραδέχεται ότι την αγαπάει. Ξεκάθαρα απελευθερωμένος σεξουαλικά, δεν γίνεται να μείνεις ασυγκίνητη από το σεξαπίλ του. Τον αγαπάμε γιατί έχει την ακαταμάχητη επιθυμία να σώσει κάθε απροστάτευτο πλάσμα.

Αγαπημένη σκηνή: Ο Ήθαν με τη Βανέσα, ολομόναχοι, στο πέτρινο σπίτι στη μέση του πουθενά.



Breaking Bad - Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ)

Περισσότερο θύμα παρά θύτης, έχει κάνει κι αυτός αρκετά παραπτώματα. Δεν είναι ακριβώς το στιλ του άντρα του βαρύ του αμίλητου αλλά μας κέρδισε γιατί ήταν το μπερδεμένο αγόρι που χρειαζόταν καθοδήγηση. Τον αγαπήσαμε για την αθωότητά του.

Αγαπημένη σκηνή: Όταν βρίσκει τη Τζέιν την επόμενη μέρα...



Game of Thrones - Τζέιμι Λάννιστερ (Νικολάι Κόστερ-Γουόλντο)

Καλός χρυσός ο Τζον Σνόου δεν λέμε, αλλά σαν τον Τζέιμι δεν έχει. Ο αδίστακτος τύπος που που κοιμάται με την αδερφή του και δε διστάζει να πετάξει ένα παιδί από το παράθυρο, έχει ένα δικό του ιδιαίτερο κώδικα τιμής. Παρόλο που είναι υπεύθυνος για πολλά εγκλήματα, δε διστάζει να προστατέψει αυτούς που αγαπάει, ακόμα κι αν του στοιχίσει ένα χέρι. Τον αγαπάμε γιατί ενώ τον κυνηγάνε όλες παραμένει πιστός στη Σέρσει και γιατί ενδόμυχα γουστάρει κάπως τη Μπριέν.

Αγαπημένη σκηνή: Η εξομολόγηση του στη Μπριέν στο λουτρό ενώ είναι αιχμάλωτοι.



How to Get Away with Murder - Φρανκ Ντελφίνο (Τσάρλι Βέμπερ)

Το δεξί χέρι της Ανναλίζ είναι ικανό για όλα. Πάνω που πιστεύεις ότι είναι ένας αδίστακτος δολοφόνος με πανέμορφο ομολογουμένως πρόσωπο, ερωτεύεται την επίσης κούκλα φοιτήτρια νομικής και γίνεται αλοιφή για χάρη της. Τον αγαπάμε γιατί ό,τι κάνει είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ικανοποιεί την Αναλίζ στην οποία νιώθει ότι χρωστάει πολλά.

Αγαπημένη σκηνή: Η στιγμή που αδειάζει τη Λόρελ λέγοντάς της ότι αν με θέλεις πρέπει να με γνωρίσεις, διαφορετικά «this is closed for business».



Grey's Anatomy - Άλεξ Καρέβ (Τζάστιν Τσέιμπερς)

Πριν αρχίσετε να ωρύεστε, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσα αναστενάγματα έχουν πέσει για τον Δρ. McDreamy Ντέρεκ Σέπερντ (Πάτρικ Ντέμπσεϊ), τον Δρ. McSteamy Μαρκ Σλόαν (Έρικ Ντέιν) και πολλούς ακόμα. Διαλέγουμε όμως τον Άλεξ γιατί ήταν εξαρχής το κακό παιδί της παρέας, πολλά τα παραπτώματά του. Έδειξε όμως την ευαίσθητη πλευρά του όταν η Ίζι διαγνώστηκε με καρκίνο. Τον αγαπάμε γιατί έχει επιβιώσει στη σειρά 12 σεζόν τώρα.

Αγαπημένη σκηνή: Όταν εξομολογείται στην Ίζι ότι δεν είναι καλός στα συναισθηματικά αλλά...

Φήμες λένε ότι έμπαιναν άνετα στη λίστα και ο Τζαξ Τέλερ (Τσάρλι Χάναμ) από το Sons of Anarchy, ο Ράγκναρ (Τράβις Φίμελ) από το Vikings και ο Χάρβεϊ Σπέκτερ (Γκάμπριελ Μαχ) από το Suits. Α, και ο Κεμάλ (Μπουράκ Οζίβιτ) από το Καρά Σεβντά! Δεν έχουμε προλάβει να το διασταυρώσουμε, οπότε το σημειώνουμε και θα επανέλθουμε!

Τζαξ Τέλερ, Sons of Anarchy

Ράγκναρ, Vikings

Χάρβεϊ Σπέκτερ, Suits

Κεμάλ, Kara Sevda

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ