TV + Series

Vinyl: Η τηλεόραση γίνεται πανκ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320444-629701.jpg
HBO

H μουσική τα τελευταία χρόνια είναι βασικό συστατικό του σινεμά. Βιογραφίες και φιλμ που εμπνέονται από κάποια μουσική ιστορία, σπουδαίοι σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese που ασχολούνται και μουσικά φιλμ που δεν τα βλέπουν πια μόνο οι λίγοι τυχεροί των φεστιβάλ αλλά όλος ο πλανήτης, αποδεικνύουν πως η μουσική λατρεύει το σινεμά και το αντίστροφο.

Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να συμβεί αυτό και στην τηλεόραση και μάλιστα όχι σαν απλό βίντεο κλιπ αλλά σαν αφορμή για μυθοπλασία. Ήδη από την Κυριακή 14/2 κολλήσαμε με το “Vinyl”. Μιλάμε φυσικά για το πρώτο από τα 10 επεισόδια της συναρπαστικής σειράς της ΗΒΟ, που προβλήθηκε στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Αμερική από τα κανάλια Novacinema, με εμπλεκόμενους τον Martin Scorsese (που στο παρελθόν έχει κάνει ταινίες για τους Band και τους Rolling Stones) και τον Mick Jagger (του οποίου ο γιος συμμετέχει στο καστ της σειράς).

Το πρώτο επεισόδιο είναι τόσο δυνατό και εθιστικό όσο και οι ήχοι του punk, της disco, του hip-hop που εμφανίζονται στο ξεκίνημα τους. Ο πρωταγωνιστής Ρίτσι Φινέστρα (έξοχος στο ρόλο ο Μπόμπι Καναβάλε), πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας American Century που κάποτε έφτιαχνε και χαλούσε καριέρες βρίσκεται τώρα σε αδιέξοδο. Η εταιρεία του εξαγοράζεται από μια γερμανική δισκογραφική κλασικής μουσικής! Προσπαθώντας να τη σώσει θα ρισκάρει φτάνοντας στα άκρα. Φόντο η Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70, μια πόλη πλημμυρισμένη από ήχους, χρώματα, αμφισβήτηση, έρωτα, ναρκωτικά, όνειρα, αγώνες, χρήμα, τέχνη, μουσική. Μέσω της ιστορίας αυτής της δισκογραφικής μαθαίνουμε πολλά για τα άδυτα της μουσικής βιομηχανίας. Ο «όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος» της show business που φαίνεται προς τα έξω, είναι μια παραπλανητική εικόνα παραμορφωμένη από τους προβολείς.

Info: Η σειρά «Vinyl» σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε, Τέρενς Γουίντερ και Μικ Τζάγκερ προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική, κάθε Κυριακή στις 4:00 και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα 22:10. Αν δεν θέλεις να το ξενυχτάς υπάρχει και η εναλλακτική να τη δεις live στο tablet, το PC ή το Smartphone ή Οn Demand μέσω Nova GO και χωρίς επιπλέον χρέωση.       

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ