- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σαμ Άλτμαν: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να ξεπεράσει την ανθρώπινη έως το 2030»
Ο CEO της OpenAI προειδοποιεί
Σαμ Άλτμαν: «Έχουμε ένα απίστευτο εργαλείο στη διάθεσή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε»
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη έως το 2030.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Σαμ Άλτμαν εξήγησε: «Θα έλεγα σίγουρα ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, έως το 2030, αν δεν έχουμε εξαιρετικά ικανά μοντέλα που κάνουν πράγματα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να κάνουμε, θα με εξέπληττε πολύ».
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας τον ξεπερνά ήδη σε νοητικές επιδόσεις και βλέπει το εργαλείο να αναδύεται ήδη από το 2026, ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να είναι «αρκετά εκπληκτικό» με την πρόοδό του.
«Μπορώ εύκολα να φανταστώ έναν κόσμο όπου το 30% έως 40% των εργασιών που συμβαίνουν στην οικονομία σήμερα θα εκτελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», είπε.
Αυτό έρχεται καθώς ο πρώην ερευνητής της OpenAI και Διευθύνων Σύμβουλος της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι, έχει προβλέψει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τους ανθρώπους «σχεδόν σε όλους τους τομείς» μέχρι το 2027, ενώ ο ιδρυτής της xAI, Έλον Μασκ, έχει ισχυριστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τον πιο έξυπνο άνθρωπο μέχρι το επόμενο έτος.
Ωστόσο, ο Σαμ Άλτμαν τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή γίνεται η τεχνολογία, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται βαθιά για τις ανθρώπινες ενέργειες και επιθυμίες.
«Νομίζω ότι αυτές οι ιδιότητες θα είναι ολοένα και πιο σημαντικές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης», κατέληξε.
«Θα έχουμε ένα απίστευτο εργαλείο στη διάθεσή μας, αλλά πρέπει ωστόσο να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, τι θέλουν οι άλλοι άνθρωποι και τι θα βρουν χρήσιμο».
Με πληροφορίες από capacitymedia.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γαλλικό ηλεκτρονικό ντουέτο δημιούργησε την πρωτότυπη μουσική του πολυαναμενόμενου βιντεοπαιχνιδιού
Πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση του συνδρόμου Μαρφάν σε αιλουροειδή παγκοσμίως
SOFT AND FUTURE SCIENCE: Τα πιο πρόσφατα «μικρά» επιστημονικά νέα — αυτά που προκαλούν απορία, θαυμασμό, συζήτηση, και νέους τρόπους θεώρησης του κόσμου
Τα όρια της τεχνολογίας και η ανάγκη για ανθρώπινο έλεγχο
Προειδοποίηση για τις επιθέσεις της AI
Συναντήσαμε τον θρυλικό ιδρυτή της Boston Dynamics, στο Άμπου Ντάμπι και μιλήσαμε για την επόμενη ημέρα της ρομποτικής και τα όρια της physical AI
Ο εφιάλτης που περιγράφει η Anthropic
Πώς θα λειτουργεί και ποιες πλατφόρμες αφορά
SOFT AND FUTURE SCIENCE: Τα πιο πρόσφατα «μικρά» επιστημονικά νέα — αυτά που προκαλούν απορία, θαυμασμό, συζήτηση, και νέους τρόπους θεώρησης του κόσμου
«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της Microsoft
Συμμετείχαν επιστήμονες από κορυφαία ευρωπαϊκά ιδρύματα - Συζητήσεις για ίδρυση Ινστιτούτου
Η κυβέρνηση παρουσίασε το νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό των ανηλίκων κάτω των 15 ετών από τα κοινωνικά δίκτυα. Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας, ποιες πλατφόρμες αφορά και ποιος θα έχει την ευθύνη εφαρμογής
Το Claude θα μπορεί να διακόπτει συνομιλίες
Ο συνιδρυτής της Open Cosmos, Αλέις Μεχίας, αποκαλύπτει στην ATHENS VOICE πότε και πώς η Ελλάδα θα μπορεί να κατασκευάζει έναν δορυφόρο την ημέρα
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες
Το κλειδί βρίσκεται στο περίφημο «πρόβλημα του τερματισμού»
Η έρευνα των Ανρί Καγκάν και Κένσο Σόαϊ και το παράδειγμα με τα δύο χέρια
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών
Στη δεύτερη ημέρα του AI Everything Abu Dhabi, η συζήτηση μετακινήθηκε από τα chatbots στο κράτος και από την οθόνη στα ρομπότ
Soft and Future Science: Τα πιο πρόσφατα «μικρά» νέα — αυτά που προκαλούν απορία, θαυμασμό, συζήτηση, και νέους τρόπους θεώρησης του κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.