Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ απέσυρε την μήνυση κατά του OpenAI και του Σαμ Άλτμαν

Το χρονικό της «κόντρας» τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA

Ο Έλον Μασκ απέσυρε την μήνυση κατά του OpenAI και του Σαμ Άλτμαν - Το χρονικό της «κόντρας» τους

Ένας ιδιότυπος «πόλεμος» ξέσπασε χθες μεταξύ Έλον Μασκ και Apple. Συγκεκριμένα, η εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε πρόσφατα την ενσωμάτωση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI σε σειρά εφαρμογών της. Από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος προειδοποίησε χθες με αποβολή όλων των iPhones και των συσκευών της από την SpaceX, το X και το Starlink.

Σήμερα, ωστόσο, ο Έλον Μασκ αιτήθηκε από δικαστήριο της Καλιφόρνια να αποσύρει νομική υπόθεση εναντίον του OpenAI και του προϊσταμένου του Σαμ Άλτμαν. Να θυμίσουμε πως ο Μασκ κατηγορούσε τον Άλτμαν εδώ και μήνες ότι «εγκατέλειψε την ιδρυτική αποστολή της εταιρείας για ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης (AI) προς όφελος της ανθρωπότητας».

Έλον Μασκ: Η προϊστορία του με το OpenAI

Ο Έλον Μασκ συνιδρυτής του OpenAI το 2015 μαζί με τον Σαμ Άλτμαν, αποχώρησε από την εταιρεία το 2018 και έκτοτε έγινε ένας από τους σκληρότερους επικριτές της.

Μάλιστα, στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, ο Έλον Μασκ υπέβαλε μήνυση κατά του OpenAI υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία «παρεκκλίνει από τους αλτρουιστικούς της στόχους» και «επικεντρώθηκε στο να βγάλει χρήματα».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μασκ έχει δημιουργήσει το δικό chatbot Tεχνητής Νοημοσύνης, ονόματι Grok αλλά χθες ζήτησε να αποσυρθεί η υπόθεση, χωρίς όμως αιτιολογία. Ωστόσο, στα έγγραφα αναφέρεται ότι ο Μασκ θα μπορούσε να ενεργοποιήσει εκ νέου την αγωγή σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.