Τεχνολογια - Επιστημη

Sobi: Μεταμορφώνουμε τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα

Η Sobi συνεχίζει να χαρίζει «σπάνια δύναμη» σε «σπάνιους ανθρώπους»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 917
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sobi: Μεταμορφώνουμε τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία εξειδικευμένης φροντίδας Sobi, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων θεραπειών στους τομείς της αιματολογίας, της ανοσολογίας και της εξειδικευμένης φροντίδας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της να μεταμορφώνει τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα.

Ως ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της αιματολογίας, επεκτείνει και ενισχύει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των θεραπειών της για την αιμορροφιλία Α & Β, αλλά και για άλλες σπάνιες ασθένειες του αίματος, όπως η άνοση θρομβοπενία (ITP) και η παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία (PNH). Ειδικότερα, έχει αναδειχθεί ως κορυφαία εταιρεία στην αιμορροφιλία, έχοντας δημιουργήσει νέα θεραπευτικά πρότυπα, παρέχοντας καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στην επιστημονική κοινότητα και συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με αιμορροφιλία. 

Στον τομέα της ανοσολογίας, το χαρτοφυλάκιο της Sobi περιλαμβάνει προϊόντα που ανταποκρίνονται σε σημαντικές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, με θεραπείες που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις, ενώ στον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας εστιάζει στην αντιμετώπιση γενετικών και μεταβολικών νοσημάτων. 

Με επίκεντρο τον ασθενή, η εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ τη χρονιά που πέρασε, περίπου 36.000 ασθενείς είχαν πρόσβαση στις θεραπευτικές επιλογές της, σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Το 2023 έκλεισε με θετικό πρόσημο για τη Sobi, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή της πορεία. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας παγκοσμίως ανήλθαν στα 22,123 εκατ. SEK. Το 60% των εσόδων της προήλθε από τον τομέα της αιματολογίας, το 35% από τον τομέα της ανοσολογίας, ενώ το 5% από τον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας. Με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και την επέκταση του χαρτοφυλακίου της, το 13% των εσόδων της διατέθηκε, την χρονιά που μας πέρασε, για επενδύσεις σε R&D.  Με την ίδια αφοσίωση η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με μια σπάνια πάθηση. 

Το ανθρώπινο δυναμικό της Sobi ανέρχεται σε 1.800 άτομα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στους ανθρώπους της παρέχοντάς τους ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων τους.  

Στην Ελλάδα η Sobi φέτος συμπληρώνει 7 χρόνια δυναμικής παρουσίας, παρέχοντας καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές στους Έλληνες που ζουν με μια σπάνια πάθηση. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού η Sobi Ελλάδας διατηρεί ανανεωμένη την ιστοσελίδα έτσι ώστε ο επισκέπτης να περιηγείται εύκολα και γρήγορα, από οποιαδήποτε συσκευή, για να αναζητήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται για την εταιρεία και τους θεραπευτικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.