Τεχνολογια - Επιστημη

Mark Zuckerberg εναντίον Apple Vision: «Το Quest 3 είναι καλύτερο»

Δείτε το βίντεο που σήκωσε το αφεντικό της Meta στο Instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Mark Zuckerberg δοκίμασε το νέο gadget Vision Pro της Apple και το πόρισμά του είναι ότι το Meta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν
Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg φορώντας το Quest 3 © Instagram / zuck

Ο Mark Zuckerberg δοκίμασε το νέο gadget Vision Pro της Apple και το πόρισμά του είναι ότι το Meta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν

Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο «γυρίστηκε» με το Quest 3, δήλωσε ότι το δικό του προϊόν εικονικής πραγματικότητας είναι επτά φορές πιο φθηνό από το headset των 3.500 δολαρίων της Apple. Αφού δοκίμασε το Vision Pro, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το προϊόν της εταιρείας του είναι ανώτερο, κάτι που φυσικά δεν εκπλήσσει κανέναν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

Mark Zuckerberg: Το Quest είναι το καλύτερο προϊόν

«Δεν νομίζω ότι το Quest απλώς έχει καλύτερη αξία, πιστεύω ότι το Quest είναι το καλύτερο προϊόν. Τελεία», είπε. «Διαφορετικές εταιρείες πήραν διαφορετικές σχεδιαστικές αποφάσεις για τα headset και έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα. Αλλά συνολικά, το Quest είναι καλύτερο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων για τα οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Meta Quest (@metaquest)

Ο Zuckerberg συνέχισε λέγοντας ότι το Quest 3 είναι πιο άνετο για δραστηριότητες όπως η άσκηση και το παιχνίδι, δεδομένου ότι το βάρος του είναι περίπου 120 γραμμάρια λιγότερο από το Vision Pro. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta επέκρινε τα ακουστικά της Apple για trade-offs σε πράγματα όπως η ποιότητα της συσκευής, η άνεση και η εργονομία, προκειμένου να έχει οθόνη με υψηλότερη ανάλυση.

Είπε επίσης ότι το Quest 3 έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο με φωτεινότερη οθόνη. Ο Zuckerberg τόνισε επίσης ότι ο συνδυασμός παρακολούθησης των χεριών και ο έλεγχο του Quest είναι ανώτερος. Επιπλέον, η εταιρεία σκέφτεται να επαναφέρει το eye tracking, το οποίο εισήχθη στο Quest Pro, σε φθηνότερα headsets.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Meta Quest (@metaquest)

Apple vs Meta

Ο Zuckerberg ισχυρίστηκε ότι μπορείτε να παίξετε Xbox και να παρακολουθήσετε YouTube σε μεγάλη οθόνη μέσω του Quest. Ενώ το YouTube δεν διαθέτει επίσημη εφαρμογή για το Vision Pro, ο προγραμματιστής Christian Selig δημιούργησε ένα app για το YouTube που ονομάζεται Juno. Τεχνικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε YouTube στη συσκευή της Apple.

Η Apple ξεκινά με το Vision Pro, ενώ η Meta έχει ήδη συνεργασία με εταιρίες όπως η Roblox. Η Meta δημιούργησε επίσης πολλά headsets και μείωσε τις τιμές των παλαιότερων μοντέλων. Η Apple εισέρχεται καθυστερημένα στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας και η Meta δεν θα ήθελε να μείνει πίσω στην κούρσα της τεχνολογίας αιχμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ