Τεχνολογια - Επιστημη

Instagram stories: Κρατήστε τις ιστορίες σας ζωντανές για 7 ημέρες

Η Meta ετοιμάζει νέα λειτουργία με το «My Week»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Instagram stories: Κρατήστε τις ιστορίες σας ζωντανές για 7 ημέρες
Η νέα λειτουργία My Week του Instagram βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο © Unsplash+ / Solen Feyissa

Instagram stories: Κρατήστε τις ιστορίες σας ζωντανές για 7 ημέρες - Η Meta ετοιμάζει νέα λειτουργία με το «My Week»

Το Instagram δεν σταματάει να εξελίσσεται και συνεχώς βρίσκει νέους τρόπους να καινοτομεί. Νέα εργαλεία είναι καθοδόν, όπως η λειτουργία του Wall η οποία συνεχίζει να εμπλουτίζεται με την επιλογή να κάνεις pin σημειώσεις, καθώς και η ικανότητα να κάνεις request σε stories, ενώ σύντομα θα δούμε λειτουργίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη να κατακλύζουν την πλατφόρμα.

Και για όσους είναι κολλημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram λανσάρει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται My Week, όπως αποκάλυψε ο Alessandro Paluzzi, mobile developer και leaker, σύμφωνα με το profile του στο Χ. Ο Paluzzi ανακάλυψε την νέα δυνατότητα πειράζοντας τον κώδικα της πλατφόρμας και δημοσιεύοντας την ανακάλυψή του με ένα screenshot.

Τα stories σου θα μπορούν να ζουν για μια ολόκληρη εβδομάδα

Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στα stories σου να μείνουν ζωντανά στο προφίλ σου για μια ολόκληρη εβδομάδα και όχι για μια μόνο μέρα, χωρίς να χρειάζεται να προστεθούν σε μόνιμο highlight. Και το καλύτερο; Θα μπορείς να διαγράψεις οποιαδήποτε ιστορία θες ή να προσθέσεις μια νέα στο My Week χωρίς πρόβλημα.

Με μια μικρή λεπτομέρεια όμως. Αυτή η λειτουργία δεν είναι ακριβώς έτοιμη αυτή την στιγμή. Ακόμα δουλεύεται στα εργαστήρια του Instagram. Οπότε, πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να κάνει την επίσημη εμφάνισή της, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Meta, η μητρική εταιρεία πίσω από το Instagram, θα το διαθέσει πρώτα για χρήστες Android, iOS ή στο browser.

Σύμφωνα με τον Alessandro Paluzzi, το Instagram δημιουργεί αυτήν τη δυνατότητα τόσο για χρήστες Android όσο και για iOS, αλλά κοιτάζοντας το ιστορικό της πλατφόρμας η λειτουργία My Week μάλλον θα κυκλοφορήσει πρώτα για τους χρήστες της Apple και μετά για Android.

Το My Week είναι για τους content creators και όσους ζητούν διαφημίσεις και προβολή

Φανταστείτε με πόσους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το My Week. Όπως, για την δημιουργία μιας υπενθύμισης για μια ολόκληρη εβδομάδα, ίσως για μια εκδήλωση ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Και για τους λάτρεις των ταξιδιών εκεί έξω, που πηγαίνουν συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο και μοιράζονται τη ζωή τους στο διαδίκτυο, αυτή θα είναι μια χρήσιμη λειτουργία.

Για τους content creators το My Week τους προσφέρει έναν νέο ορίζοντα επιλογών - έναν τρόπο να κρατήσουν ζωντανή την ιστορία τους για μια ολόκληρη εβδομάδα, προσελκύοντας ακόλουθους με κάτι που θα μοιάζει σαν μια μίνι σειρά της ζωής ή της δουλειάς τους, ειδικά με τις επερχόμενες ενσωματώσεις AI.

Και μετά υπάρχουν οι επιχειρήσεις και οι έμποροι. Κυνηγούν αυτές τις νέες δυνατότητες σαν μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση και προβολή. Εργαλεία  όπως το My Week σε συνδυασμό με την AI θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν πιθανούς πελάτες. Αλλά, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Πρέπει να βρουν τη σωστή ισορροπία της δημιουργικής διαφήμισης, χωρίς να κατακλύσουν το κοινό τους με spam.

Για την ώρα η νέα λειτουργία My Week φαίνεται να είναι σε πειραματικό στάδιο και το Instagram είναι γνωστό για την ταυτόχρονη δοκιμή νέων λειτουργιών του. Πιθανών να περάσει λίγος χρόνος έως ότου αυτό το νέο χαρακτηριστικό κάνει την εμφάνισή του στην έκδοση beta ή ενσωματωθεί κανονικά στην εφαρμογή. Μέχρι τότε αναμένουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.