Τεχνολογια - Επιστημη

Πώς μία τεχνολογικά boomer αγάπησε την τεχνολογία

Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε "forward" τη ζωή μας

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο HUAWEI WATCH GT4

HUAWEI WATCH GT4, το νέο ρολόι της Huawei που συνδυάζει με στυλ τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με τεχνολογικές καινοτομίες και λειτουργίες υγείας και φυσικής κατάστασης

Ξεκινάμε με μια παραδοχή. Δεν είμαι fan της τεχνολογίας- ή μάλλον δεν ήμουν (keep reading, θα καταλάβετε). Ομολογουμένως δεν είμαι υπερήφανη για αυτή τη δήλωση, αν λάβουμε υπόψιν τόσο την εποχή μας –ναι ζούμε αισίως στο 2023 και σε λίγο θα γκρινιάζουμε για το μποτιλιάρισμα των ιπτάμενων αυτοκινήτων μας, αλλά και την ηλικία μου –ναι ανήκω στη Gen Z, οπότε λογικά δε θα έπρεπε να ξυπνάω από τον ήχο ειδοποιήσεων του smartphone μου, να ακούω μουσική από τα ασύρματα ακουστικά μου και να λαμβάνω ειδοποιήσεις από το τελευταίας τεχνολογίας smartwatch μου; Ναι! Έλα όμως που είμαι «κάπως» τσακωμένη με το φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Τεχνολογία»- από αυτές τις σχέσεις που αδιαφορείς να τις φτιάξεις. Ίσως είναι η πολυπλοκότητα της που με τρομάζει και για αυτό ποτέ δεν την πήρα ζεστά.

Μήπως τα πράγματα τελικά είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζουμε; Ήταν πριν ένα μήνα που είχα τα γενέθλιά μου. Τα φιλαράκια μου συνηθίζουν να μου παίρνουν ομαδικά δώρα, επομένως και φέτος περίμενα κάτι αντίστοιχο- ποτέ δεν λέω, «δε χρειάζεται», άλλωστε λατρεύω τα δώρα! Χτυπάει το κουδούνι, μου δίνουν το πακέτο μου και αρχίζω να το ξετυλίγω με μανία. «Καλώς ήλθες στο 2023. Αυτό είναι για να πάψεις να είσαι boomer», μου λέει η κολλητή μου. Ήταν το νέο silver HUAWEI WATCH GT4. Σκέφτηκα ότι πρόκειται για κάποιο λάθος. Ο Γιώργος (μέλος της παρέας) είχε πει πόσο το θέλει και μάλλον μπέρδεψαν τα πακέτα. Και όμως το «μενού» για τα 26 μου δεν είχε κάποια trendy τσάντα, ούτε κάποιο limited sneaker που κυκλοφορεί μόνο στο εξωτερικό. Τους ευχαρίστησα (ως όφειλα), ψάχνοντας διακριτικά την κάρτα αλλαγής, την οποία και φύλαξα. «Τουλάχιστον είναι Huawei», σκέφτηκα για παρηγοριά.

Η επόμενη μέρα ήρθε. Το ξυπνητήρι χτύπησε, έβαλα στο Youtube το “I am walking on sunshine” (μ’ αρέσει να ξυπνάω έτσι) και φόρεσα το συμβατικό ρολόι μου με το δερμάτινο ξεθωριασμένο λουράκι. Είχε έρθει η ώρα να το αντικαταστήσω, αλλά ποτέ δεν έβρισκα χρόνο να κάνω μια γύρα στα μαγαζιά. Η σακούλα κάτω από το κομοδίνο ένιωθα ότι με κοιτάει, ακόμη πιο επίμονα από τις δικιές μου ματιές. «Λες να κάνω την ανατροπή; Μια και χρειάζομαι και νέο ρολόι», σκέφτηκα. Έτσι και έγινε.

HUAWEI WATCH GT4, το νέο smartwatch της Huawei

Το άνοιξα, το είδα, το φόρεσα και χαμογέλασα. Η αλήθεια είναι πως ενώ δεν ήθελα να το παραδεχτώ, μου άρεσε, μου άρεσε πολύ. Μου άρεσε το κομψό και διαχρονικό του σχέδιο, το στρογγυλό καντράν του, το μπρασελέ του από ανοξείδωτο ατσάλι με χρυσές λεπτομέρειες που ήταν πιο έντονες όταν συναντούσαν στο φως. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Το ενεργοποίησα, το συνέδεσα με το κινητό μου –το τέλειο είναι ότι το νέο μου stylish smart watch μπορεί να συνδεθεί με συσκευές iOS και Android- και άρχισα να εξερευνώ τον κόσμο της τεχνολογίας με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού, πάντα παρέα με τη Huawei.

Το νέο HUAWEI WATCH GT4

Έχοντας μια αδυναμία στο κομμάτι της μόδας και ρίχνοντας μια ματιά στη φιλοσοφία του έξυπνου ρολογιού, θέλησα ­­πρώτα να κατανοήσω τι είναι το Fashion Forward που «υπόσχεται». Ο σχεδιασμός του από μόνος του είναι ένα πολύ fashion (και φρέσκο) στοιχείο, καθώς είναι ένα ρολόι που απευθύνεται σε όλους- τι πιο γοητευτικό και σύγχρονο από το αληθινό inclusivity; Ο/Η style icon θα το αγαπήσει για το μοντέρνο design του (κυκλοφορεί και με λευκό μπρασελέ και με το Milanese strap σε χρυσό χρώμα και μαγνητικό κούμπωμα), η multitasker προσωπικότητα του γραφείου για τις πολλαπλές και ταυτόχρονες δυνατότητες και ειδοποιήσεις και ο fitness τύπος για τα προγράμματα γυμναστικής και τον έλεγχο της υγείας του. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ταιριάζει με όλα τα στυλ ντυσίματος. Είσαι του χιπστεράτου πουκαμίσου, προτιμάς τα επίσημα looks με σακάκια, μίντι φορέματα και τσίνο παντελόνια ή τη βγάζεις με μία φαρδιά φόρμα και ένα τζάκετ όλη μέρα; Ότι και αν είσαι από αυτά, ή και όλα μαζί, το HUAWEI WATCH GT 4 ταιριάζει πάντα στον καρπό σου, γιατί είναι wearable στην πράξη. Ταιριάζει με όλη μου την γκαρνταρόμπα και ένα μήνα τώρα δεν έχει χρειαστεί να το βγάλω σε καμία περίσταση, ενώ π.χ. το προηγούμενο μου ρολόι το αφαιρούσα και στο γυμναστήριο και σε πιο casual εμφανίσεις. Αυτό γιατί, το νέο smartwatch συνδυάζει την κομψότητα και το status των high-end ρολογιών με ένα σύγχρονο και easy going design, καθώς η τεχνολογία ενισχύει το μοναδικό στυλ του καθενός μας«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη στρατηγική wearable της Huawei είναι ότι οι συσκευές της δεν μοιάζουν με smartwatches! Είναι πραγματικά όμορφα αξεσουάρ μόδας», αναφέρει η παγκοσμίου φήμης fitness influencer, Pamela Reif και θα συμφωνήσω. Δε γινόταν να τεθεί πιο σωστά. 

Κάποιες φορές, για να είμαι σίγουρη πώς η εικόνα μου είναι fashion approved, πηγαίνω στον καθρέφτη, τραβάω μια φωτογραφία το OOTD και αμέσως το smart watch μού προτείνει μία όψη στο καντράν που ταιριάζει με το look μου- πόσο μπροστά; Αυτό είναι μια επιλογή από τις 25.000+ όψεις ρολογιών που είναι διαθέσιμες στη συλλογή. Δηλαδή, μπορείς να φοράς ένα διαφορετικό ρολόι κάθε ημέρα. Εγώ συνήθως έχω τα φιλαράκια μου για να θυμάμαι πάντα το τέλειο δώρο που μου πήρανε-πώς αλλάζουν οι καιροί. Καλά κατάλαβες μπορείς να βάλεις και ως wallpaper οποιαδήποτε φωτογραφία από το κινητό σου.  

Όσο περνούν οι μέρες, ανακαλύπτω ακόμη περισσότερα τα «μαγικά κατατόπια». To ρολόι μου έχει γίνει σύμμαχος της υγείας μου, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής, που κακά τα ψέματα μέσα στη γρήγορη καθημερινότητα κάπου-κάπου έχανε τη σημαντικότητα της. Με ενημερώνει για τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μου, τους καρδιακούς παλμούς μου, «κρατάει» ακόμη και τον κύκλο περιόδου μου. Σχετικά με το τελευταίο, το HUAWEI WATCH GT 4 είναι ιδανικό για τις γυναίκες που υποφέρουν από ορμονικά και αναπαραγωγικά προβλήματα που επηρεάζουν την κανονικότητα των εμμηνορροϊκών τους κύκλων. Το Cycle Calendar χρησιμοποιεί έξυπνους μηχανισμούς πρόβλεψης για να βοηθήσει τις γυναίκες να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις κρίσιμες περιόδους στον κύκλο της περιόδου τους, επιτρέποντάς τους να προγραμματίσουν καλύτερα την καθημερινότητά τους.

Ταυτόχρονα, με ενημερώνει για τα επίπεδα άγχους μου και με μαθαίνει να παίρνω μια απόσταση από τον κόσμο και να αναπνέω σωστά, κατανοώντας πόσο ζωτικές τελικά είναι οι απλές καθημερινές διαδικασίες. Και ενώ δεν ήταν λίγες οι νύχτες που στριφογύριζα στο κρεβάτι «μετρώντας προβατάκια» για να με πάρει ο ύπνος (άραγε αυτή η μέθοδος πιάνει σε κανένα;), με το TruSleep™ 3.0 είδα σημαντική βελτίωση, καθώς τα στοιχεία καταγραφής επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια στην παρακολούθηση του ύπνου.

Όσο για το gym time, ήμουν ένας άνθρωπος που το απέφευγε. Χανόμουν με τις ώρες ψάχνοντας να βρω την κατάλληλη γυμναστική και όταν την έβρισκα, σειρά είχε το μέρος και κάπου εκεί πατούσα ένα pause. Τώρα με τα fitness apps, όλα είναι πολύ πιο εύκολα και έχω κάνει και εγώ την υπέρβαση μου. Ο Επιστημονικός Προπονητής Άσκησης, προτείνει προγράμματα γυμναστικής κρατώντας με σε φόρμα και βοηθώντας με να θέσω νέους στόχους κάθε φορά- εννοείται πως παίρνεις και μετάλλια. Το βελτιωμένο Activity Ring το ανακαλύπτω ακόμη. Υπολογίζει τον αριθμό θερμίδων που καίγονται, παρακολουθεί το χρόνο άσκησης (εκεί, άγρυπνος φρουρός!) και τον χρόνο που έμεινα ενεργή κατά τη διάρκεια της ημέρας (και να θες να κρυφτείς, δε μπορείς). Το σπαστικό με αυτό είναι ότι είναι τόσο καλό και to the point που το αγόρι μου, μου παίρνει το ρολόι όταν πηγαίνει για τρέξιμο. Όσο και να του εξηγώ πώς γενικότερα έχει το δικό μου ιστορικό υγείας, είναι τόσο πορωμένος που αρνείται να το καταλάβει. Τουλάχιστον ξέρω ποιο είναι το επόμενο δώρο του. Μάλιστα, έχω σταμπάρει το οκταγωνικό unisex Green edition, με 70% ανακυκλωμένο από τον ωκεανό νάιλον και 30% ανακυκλωμένο πολυεστέρα από πλαστικά μπουκάλια. Πολύ hot!

Το νέο HUAWEI WATCH GT4

Οι ειδοποιήσεις έχουν πολύ πλάκα. Το HUAWEI WATCH GT4 δονείται υπενθυμίζοντας μου διάφορα σε σχέση με τη βελτίωση της υγείας μου, όπως το να πιω νερό, να κινηθώ γιατί είμαι σε αδράνεια πολλή ώρα (busted) κλπ. Σε κάποιες φάσεις στο γραφείο, δονείται ο καρπός μου, παίρνω το βλέμμα από το PC (much needed) και το σώμα μου από την καρέκλα και κόβω βόλτες. Πλέον οι συνάδελφοι μου δεν αναρωτιούνται, με συνήθισαν. Ακόμη να πειστείς ότι αυτό το ρολόι προσφέρει βελτιωμένη διαχείριση υγείας 24/7; Εδώ, πείστηκα ακόμη και εγώ.

Εντάξει, ομολογώ πως πιο ευχάριστα είναι τα notifications που λαμβάνω από το κινητό μου, όταν το συνδέω με Bluetooth. Μπορώ να απαντήσω σε calls, να πάρω πίσω, να λάβω μηνύματα, emails (νομίζω πλέον παίρνω βραβείο τυπικότητας και άμεσης απάντησης στη δουλειά), notifications από SoMe. Τι ωραίο να γυρίζεις τον καρπό σου και να διαβάζεις καλημέρες- πώς να μην παέι καλά η μέρα σου μετά; Πλέον δεν αφήνω κάτι αδιάβαστο, χωρίς να το δω, και πίστεψέ με αυτό με έχει κάνει πάντα παρούσα και καλύτερη φίλη. Σημαντική ανακοίνωση: Η μπαταρία του HUAWEI WATCH GT4 διαρκεί έως και 2 εβδομάδες-ό,τι καλύτερο για ξεχασιάρηδες σαν και εμένα.

Τέτοια tech gadgets θέλουμε. Αυτά που ενώνουν την υψηλή αισθητική με το πρωτοποριακό design και την τεχνολογία. Αυτά που θέτουν εμάς στο επίκεντρο. Αυτά που μας υπενθυμίζουν να μας αγαπάμε τώρα, αύριο και κάθε ημέρα. Ευχαριστώ Huawei που μέσα από την τεχνολογία και το HUAWEI WATCH GT4, το πιο έξυπνο πολυεργαλείο μου έμαθες να φροντίζω εμένα. Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο έξυπνο, από το να επενδύεις σε εσένα.

Αυτή είναι μια προσωπική ιστορία για το πώς ξεπέρασα τα όρια μου σχετικά με την τεχνολογία μέσω της ίδιας της τεχνολογίας. Ναι τελικά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε.

Το HUAWEI WATCH GT4 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της HuaweiΓια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ