Τεχνολογια - Επιστημη

«Πόλεμος» διάσημων συγγραφέων με την OpenAI για το ChatGPT

George RR Martin, John Grisham και Elin Hilderbrand μεταξύ αυτών που το κατηγορούν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πόλεμος» διάσημων συγγραφέων με την OpenAI για το ChatGPT

ChatGPT: Μέτωπο γνωστών συγγραφέων κατά της OpenAI - George RR Martin, John Grisham και Elin Hilderbrand μεταξύ αυτών που το κατηγορούν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Η OpenAI, η δημιουργός του ChatGPT, αντιμετωπίζει αγωγή από διάσημους συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένων των George R.R. Martin, John Grisham και Elin Hilderbrand, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται τα βιβλία τους στις εφαρμογές της της, παραβιάζοντας τα πνευματικά τους δικαιώματα και επιδίδεται σε «συστηματική κλοπή σε μαζική κλίμακα».

Η αγωγή κατατέθηκε την Τρίτη εκ μέρους της Authors Guild και 17 γνωστών συγγραφέων, μεταξύ των οποίων οι Scott Turow, Jodi Picoult, David Baldacci, Michael Connelly και George Saunders. 

Συνεχείς οι νομικές προκλήσεις για την OpenAI

Η καταγγελία είναι η τελευταία νομική πρόκληση που αντιμετωπίζει η OpenAI σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει και χρησιμοποιεί για τη δημιουργία του αλγορίθμου που στηρίζει το ChatGPT, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και να γράφει κείμενο σε εξελιγμένη γλώσσα που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο θα απαντούσε ένας άνθρωπος. Για να δημιουργήσουν αυτές τις φόρμουλες, εταιρείες όπως η OpenAI βασίζονται σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα ή LLM, τα οποία τροφοδοτούνται με τεράστιες ποσότητες κειμένου και δεδομένων.

«Το ChatGPT και τα LLMs που το διέπουν απειλούν σοβαρά τα προς το ζην των ίδιων των συγγραφέων - συμπεριλαμβανομένων και των εναγόντων εδώ, όπως αναλύεται συγκεκριμένα παρακάτω - στα έργα των οποίων "εκπαιδεύτηκαν" χωρίς τη συγκατάθεση των συγγραφέων», αναφέρεται στην αγωγή.

Και προσθέτει: «Το ChatGPT χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλίων χαμηλής ποιότητας, υποδυόμενο τους συγγραφείς και εκτοπίζοντας τα βιβλία που έχουν συνταχθεί από ανθρώπους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ