Τεχνολογια - Επιστημη

To Τwitter απέκλεισε λογαριασμούς δημοσιογράφων που ασχολούνταν με τις δραστηριότητες του Μασκ

Ανάμεσα τους ρεπόρτερ του CNN, Washington Post και NY Times

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter, η επόμενη ημέρα: Τι επιδιώκει ο Έλον Μασκ - Δύο ειδικοί σχολιάζουν
© STR/NurPhoto via Getty Images

Τwitter: Ο Μασκ ανέστειλε λογαριασμούς δημοσιογράφων

Δημοσιογράφοι γνωστών μέσων ενημέρωσης έκαναν γνωστό ότι αποκλείστηκαν από το Twitter του Έλον Μασκ. Σε μια σειρά βραδινών tweets, ο Μασκ έγραψε ότι η κοινοποίηση της θέσης του σε πραγματικό χρόνο στο Twitter απαγορεύεται και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους που, όπως ισχυρίστηκε, είχαν κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του ότι αναρτούν «συντεταγμένες δολοφονίας». Ο Μασκ ρόσθεσε ότι οι λογαριασμοί που εμπλέκονται στην πρακτική του doxxing, δηλαδή στη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών για άτομα στο διαδίκτυο, αναστέλλονται για επτά ημέρες.

Οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων τεχνολογίας στο CNN, την Washington Post, το Mashable και τους New York Times ανεστάλησαν το βράδυ της Πέμπτης. Όλοι είχαν δημοσιεύσει πρόσφατα άρθρα σχετικά με την αναστολή του λογαριασμού Twitter που δημοσιεύε πληροφορίες για τις κινήσεις του ιδιωτικού του τζετ. 

Ο Ράιαν Μακ, δημοσιογράφος τεχνολογίας των New York Times, έγραψε σε νέο λογαριασμό στο Twitter ότι δεν του δόθηκε «καμία προειδοποίηση» πριν από την αναστολή του λογαριασμού του και ότι δεν έλαβε καμία επικοινωνία από την εταιρεία σχετικά με τον λόγο που ο λογαριασμός του «ανεστάλη οριστικά». Η Washington Post ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η αναστολή της δημοσιογράφου τεχνολογίας, «υπονομεύει τον ισχυρισμό του Μασκ ότι σκοπεύει να λειτουργήσει το Twitter ως μια πλατφόρμα αφιερωμένη στην ελευθερία του λόγου». 

«Η αυξανόμενη αστάθεια και μεταβλητότητα του Twitter θα πρέπει να προκαλεί απίστευτη ανησυχία σε όλους όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα» ανέφερε το CNN στην ανακοίνωσή του.

«Ο Μασκ φαίνεται απλώς να καταστρέφει λογαριασμούς που δεν του αρέσουν», δήλωσε στον Άντερσον Κούπερ του CNN ο Ντόνι Ο'Σάλιβαν, ένας από τους δημοσιογράφους, ο λογαριασμός του οποίου ανεστάλη αιφνιδίως.

Mασκ: Τέλος ο λογαριασμός του Twitter που παρακολουθεί το τζετ του

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό @ElonJet, ο οποίος είχε πάνω από μισό εκατομμύριο followers.

Ο ιδιοκτήτης του χρησιμοποιούσε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες παρακολούθησης πτήσεων για να τουιτάρει κάθε φορά που το τζετ του Μασκ απογειωνόταν και προσγειωνόταν. Ο Μασκ λέει ότι τώρα ότι κινείται νομικά μέτρα εναντίον του και άλλων.

«Χθες το βράδυ, το αυτοκίνητο που μετέφερε τον μικρό X στο Λος Άντζελες ακολουθήθηκε από έναν τρελό stalker (που νόμιζε ότι ήμουν εγώ), ο οποίος αργότερα εμπόδισε το αυτοκίνητο να κινηθεί και ανέβηκε στο καπό», έγραψε ο Μασκ στο Twitter. Ο X είναι ένα από τα παιδιά που έχει αποκτήσει με την μουσικό Grimes.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός αποκαλύπτει το πού βρίσκονται συγκεκριμένα άτομα σε real time βάση θα μπλοκάρονται, καθώς πρόκειται για παραβίαση της ασφάλειάς τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ