Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,58 δισ. δολαρίων

Σε σταθερή πτώση η κεφαλαιακή αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA/ CHRISTIAN MARQUARDT

Tesla: Πώληση μετοχών οικονομικής αξίας 3,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Έλον Μασκ - Σε σταθερή πτώση η κεφαλαιακή αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Έλον Μασκ, εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc, πώλησε 22 εκατομμύρια μετοχές της εταιρίας οικονομικής αξίας 3,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με χρηματιστηριακά έγγραφα.

Η πώληση αυτή των μετοχών αυξάνει τη συνολική αξία των μετοχών που πώλησε ο Μασκ κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα περίπου στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού του Reuters εκτός του ωραρίου εργασίας.

Οι μετοχές της Tesla, της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή αξία παγκοσμίως, έχουν φέτος τη χαμηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιριών της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και του τομέα της τεχνολογίας. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εξαγορά της Twitter Inc από τον Μασκ θα μειώσει το χρόνο που αφιερώνει στην ενασχόλησή του με τη διοίκηση της Tesla.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, ο Μασκ πώλησε τις μετοχές μεταξύ της Δευτέρα και της Τετάρτης.

O Έλον Μασκ ανέστειλε λογαριασμό στο Twitter που παρακολουθεί ιδιωτικά τζετ

Η Twitter Inc απενεργοποίησε έναν λογαριασμό χρήση που λειτουργούσε επί τη βάσει ενός αυτοματοποιημένου προγράμματος λογισμικού παρακολουθώντας το ιδιωτικό αεροσκάφος του ιδιοκτήτη της εταιρίας Έλον Μασκ, όπως ανέφερε χθες σε μία ανάρτησή του ο Τζακ Σουίνι, που διαχειρίζονταν το λογαριασμό “ElonJet”.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter ιχνηλατούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροσκάφους του Μασκ, χρησιμοποιώντας δεδομένα, τα οποία ήταν διαθέσιμα δημοσίως.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο λογαριασμός του Σουίνι απενεργοποιήθηκε από την Twitter. Η απενεργοποίηση του λογαριασμού έγινε αφού ο Μασκ είχε δηλώσει πως τον γιο του ακολουθούσε από λάθος «ένας τρελός».

Ο Μασκ ανέφερε σε μία ανάρτησή του τον Νοέμβριο ότι η δέσμευσή του στην ελευθερία του λόγου “περιλαμβάνει ακόμη και τη μη απενεργοποίηση του λογαριασμού που παρακολουθεί το αεροσκάφος μου, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο για την προσωπική μου ασφάλεια”.

«Οι αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο για τον τόπο που βρίσκεται κάποιος άλλος, παραβιάζει την πολιτική για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, αλλά οι ετεροχρονισμένες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σύμφωνες με την πολιτική αυτή», ανέφερε χθες ο Μασκ, αντιδρώντας σε μία ανάρτηση σχετικά με την απενεργοποίηση του προφίλ που αναφέρεται παραπάνω.

Η δημοσιοποίηση ευαίσθητων δεδομένων για ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό είναι γνωστή ως «doxxing», συμπεριλαμβάνοντας τη διεύθυνση της οικίας του ή τον αριθμό του τηλεφώνου του.

Ο Σουίνι είναι ένας 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, ο οποίος διαχειρίζεται παρόμοιους λογαριασμούς ιχνηλατώντας του ιδιωτικό αεροσκάφος του Μασκ στο Facebook, στο Instagram και στο Telegram, ενώ ο ίδιος, ανέφερε σε μία ανάρτησή του το Σάββατο, ότι η Έλα Ίρβιν αντιπρόεδρος της Twitter για την αξιοπιστία και την ασφάλεια συνέστησε ότι η πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό θα έπρεπε να περιοριστεί, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν, λιγότεροι χρήστες.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του ο Σουίνι ότι είχε απορρίψει μία προσφορά 5.000 δολαρίων από τον Μασκ το 2021, προκειμένου να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.

«Έκλεισαν» οι λογαριασμοί χρηστών που παρακολουθούσαν Ζάκεμπεργκ, Μπέζος και Γκέιτς

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, οι λογαριασμοί στο Twitter που καταγράφουν τις κινήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών των δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς, έχουν επίσης, απενεργοποιηθεί.

To Twitter αποκατέστησε σύντομα τον αυτοματοποιημένο -μέσω προγράμματος- λογαριασμό, πριν τον απενεργοποιήσει και πάλι, αφού είχε ανακοινώσει ότι “η δημοσιοποίηση πληροφοριών εντοπισμού” αποτελεί παραβίαση της πολιτικής του.

Ο Μασκ δήλωσε χθες ότι «οποισδήποτε λογαριασμός χρήστη δημοσιοποιεί μία τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο θα απενεργοποιείται, καθώς πρόκειται για μία φυσική παραβίαση της ασφάλειας» του προσώπου.

«Οι αναρτήσεις σχετικά με τις τοποθεσίες που ταξίδεψε κάποιος σε μεταγενέστερο χρόνο δεν αποτελούν πρόβλημα ασφάλειας. Έτσι είναι εντάξει», εξήγησε ο Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε μία ανάρτησή του ότι ένας από τους γιους του (lil X) παρενοχλήθηκε, συνδέοντας το περιστατικό σε λογαριασμούς ιχνηλάτησης.

«Την προηγούμενη νύχτα ένα αυτοκίνητο που μετέφερε το γιο μου ακολουθήθηκε από έναν τρελό ενοχλητικό θαμαστή (ενώ νόμισαν ότι ήμουν εγώ). Αυτός αργότερα εμπόδισε την κίνηση του οχήματος και σκαρφάλωσε στο καπό του. Νομικά μέτρα λαμβάνονται κατά του Σουίνι και οργανισμών που υποστηρίζουν την παρενόχληση της οικογένειας μου», σύμφωνα με τον Μασκ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.