Τεχνολογια - Επιστημη

Τwitter: Πρόβλεψη για απώλεια 32 εκατομμύρια συνδρομητών μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος αντίθετα δηλώνει αισιόδοξος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ό Έλον Μασκ και το Twitter
© STR/NurPhoto via Getty Images

Έλον Μασκ - Twitter: Προβλέψεις για απώλεια εκατομμυρίων χρηστών τα επόμενα χρόνια 

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια χρήστες αναμένεται να εγκαταλείψουν το Twitter μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας και έλλειψης περιορισμού του προσβλητικού περιεχομένου μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ αξίας 44 δισ. δολαρίων.

Ο αριθμός των παγκόσμιων μηνιαίων χρηστών προβλέπεται να μειωθεί κατά σχεδόν 4% το επόμενο έτος και 5% το 2024 –περισσότερα από 32 εκατομμύρια συνολικά– στην πρώτη ετήσια μείωση που προβλέπει η εταιρία ερευνών αγοράς Insider Intelligence από τότε που άρχισε να παρακολουθεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το 2008.

«Δεν θα υπάρξει ένα καταστροφικό γεγονός που θα βάλει τέλος στο Twitter», δήλωσε η επικεφαλής αναλύτρια της Insider Intelligence. «Αντίθετα, οι χρήστες θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα το επόμενο έτος, καθώς θα απογοητεύονται από τα τεχνικά ζητήματα και την εξάπλωση περιεχομένου μίσους».

Η έκθεση προβλέπει ότι το Twitter θα χάσει τους περισσότερους χρήστες στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά του, από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με τους αριθμούς να μειώνονται κατά 8,2 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι το τέλος του 2024, ο αριθμός των χρηστών στις ΗΠΑ προβλέπεται να πέσει στα 50,5 εκατομμύρια, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2014. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Twitter θα χάσει περίπου 1,6 εκατομμύρια χρήστες τα επόμενα δύο χρόνια, σε μια βάση 12,6 εκατομμυρίων, αναφέρει η Insider Intelligence.

Μασκ: Το Twitter καταγράφει ρεκόρ μετά την έλευσή του

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επικεφαλής στην διαστημική εταιρία SpaceX, την startup για τσιπ στον εγκέφαλο Neuralink και στην εταιρία κατασκευής σηράγγων Boring Company, έχει δηλώσει ότι η εξαγορά του Twitter θα επιταχύνει τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για τα πάντα» με την ονομασία X.

Το «Twitter 2.0 The Everything App» του Musk θα προσφέρει υπηρεσίες όπως κρυπτογραφημένα άμεσα μηνύματα (DM), tweets μεγάλης μορφής και πληρωμές.

Σε άλλο tweet πρόσφατα, ο Μασκ έγραψε ότι βλέπει μια «διαδρομή για το Twitter που θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες σε 12 έως 18 μήνες». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εγγραφές ήταν κατά μέσο όρο περισσότερες από δύο εκατομμύρια την ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες έως τις 15 Νοεμβρίου, αυξημένες κατά 66% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα το 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ