Τεχνολογια - Επιστημη

Αγωγή κατά του Fortnite από γονείς παιδιών που σταμάτησαν να κοιμούνται και να τρώνε

Τι ισχυρίζονται και τι απαντά η εταιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fortnite

Fortnite: Ομαδική αγωγή γονέων για τον εθισμό των παιδιών τους - Τι ισχυρίζονται και τι απαντά η εταιρία

Καναδός δικαστής ενέκρινε ομαδική αγωγή τριών γονέων που λένε ότι τα παιδιά τους εθίστηκαν στο βιντεοπαιχνίδι Fortnite.

Οι ενάγοντες λένε ότι τα παιδιά τους παρέλειπαν τον ύπνο, το φαγητό και το ντους επειδή είχαν εθιστεί στο παιχνίδι.

Στις δικαστικές καταθέσεις, σημείωσαν ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια το 2018.

Η αγωγή στρέφεται κατά της κατασκευάστριας εταιρίας του παιχνιδιού, Epic Games, και της καναδικής θυγατρικής της.

Η Epic Games υποστήριξε ότι ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι αναγνωρισμένη ψυχολογική διαταραχή. Το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 350 εκατομμύρια παίκτες στο διαδίκτυο.

Ενώ το παιχνίδι είναι δωρεάν, οι παίκτες πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν χρήματα εντός του παιχνιδιού που ονομάζονται "V Bucks". Το παιχνίδι φέρεται να απέφερε περισσότερα από 9 δισ. δολάρια (7,3 δισ. λίρες) παγκοσμίως.

Πάνω από 7.700 ώρες σε δύο χρόνια

Ένα από τα παιδιά που αναφέρονται στη μήνυση έπαιξε πάνω από 7.700 ώρες το παιχνίδι σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η νομική αγωγή υποστηρίζει ότι το παιχνίδι αναπτύχθηκε σκόπιμα για να είναι «άκρως εθιστικό».

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κεμπέκ Sylvain Lussier έκρινε ότι η αγωγή «στέκεται νομικά». Παρομοίασε την τρέχουσα κατανόηση του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια με την πρώιμη συνειδητοποίηση του εθισμού στον καπνό: «Η επιβλαβής επίδραση του καπνού δεν αναγνωρίστηκε ούτε έγινε παραδεκτή εν μία νυκτί».

Αποφάσισε ότι οι παίκτες που ζουν στο Κεμπέκ και παρουσίασαν συμπτώματα εθισμού μετά το παιχνίδι της έκδοσης Battle Royale του Fortnite από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 μπορούν να συμμετάσχουν στη δικαστική αγωγή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ