- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τον Απρίλιο του 2023 η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner
Η ανακοίνωση της NASA


Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner από τη NASA και τη Boeing
Θα καθυστερήσει η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner - αναμενόταν τον Φεβρουάριο, αλλά σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2023 - καθώς η Boeing συνεργάζεται με τη NASA για να επιλύσει επίμονα τεχνικά προβλήματα από την τελευταία δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
Η πολυαναμενόμενη αποστολή Starliner για τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) είναι το τελευταίο βήμα προτού το σκάφος λάβει πιστοποίηση για περαιτέρω αποστολές και θα σηματοδοτήσει μια κομβική στιγμή για τον διαστημικό τομέα της Boeing.
Η κάψουλα Starliner της Boeing ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική αποστολή χωρίς πλήρωμα στον ISS τον περασμένο Μάιο, ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα (2019) λόγω προβλημάτων λογισμικού και τεχνικών βλαβών.
Η Boeing και η NASA «εργάζονται σε μια σειρά από ζητήματα επαλήθευσης πάνω σε κρίσιμα συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την πιστοποίηση της επανδρωμένης αποστολής Starliner», ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
«Ο εξονυχιστικός έλεγχος του λογισμικού και των αλεξίπτωτων της κάψουλας Starliner είναι τα δύο πιο χρονοβόρα ζητήματα που πρέπει να ολοκληρώσουν η NASA και η Boeing ενόψει της δοκιμαστικής επανδρωμένης αποστολής», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής εμπορικών διαστημικών πτήσεων της NASA Φιλ Μακάλιστερ.
H Boeing ανέπτυξε το Starliner στο πλαίσιο σύμβασης 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA, η οποία προβλέπει έξι αποστολές. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει συνάψει ανάλογη σύμβαση με την SpaceX, της οποίας η κάψουλα Crew Dragon έχει χρησιμοποιηθεί σε έξι επανδρωμένες αποστολές για λογαριασμό της NASA από το 2020.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδράσεις για body shaming και πρακτικές που ενισχύουν την «τοξική κουλτούρα της δίαιτας»
Επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα μιας από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της αστρονομίας
Εκτοξεύθηκε η αποτίμηση της πλατφόρμας μετά τη συμμαχία του δισεκατομμυριούχου με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η εταιρεία ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια
Οι αλλαγές στο DNA, τον εγκέφαλο και τα οστά
Εμπεριέχουν κύτταρα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της γενετικής ποικιλομορφίας
Το περιεχόμενό του απειλεί τον τεχνολογικό κολοσσό με «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημιά»
Γιατί ονομάζεται έτσι
Έφτασε σε απόσταση 5.600 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Άρη, με ταχύτητα των 33.480 χιλιομέτρων την ώρα
Μια συνέντευξη με τον Χαράλαμπο Τσέκερη με αφορμή το ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Μιλήσαμε με τον Γιώργο Μπαρδάνη και τον Σέργιο Τζιάνο, που έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα drone shows στην Ελλάδα. Μάθαμε το πώς εκτελείται ένα show από τον σχεδιασμό μέχρι το play και το κόστος.
Από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλλαγές με την επάνοδο Τραμπ
Πώς λειτούργησε μέχρι την μεταμόσχευση που έλαβε χώρα τον Μάρτιο
Υποστηρίζει ότι «δούλευαν χέρι-χέρι» για τον έλεγχο του περιεχομένου στη χώρα - Τι απαντά η Meta
Αναλυτικά τα αστρονομικά γεγονότα του Μαρτίου
«Χάσαμε την επαφή με το σκάφος», ανακοίνωσε ο Νταν Χιούοτ
Ο Ουίλμορ και η Γουίλιαμς είχαν αρχικά προγραμματίσει να παραμείνουν στο διάστημα μόλις μία εβδομάδα
Επιδιώκουν παράλληλα να αναβιώσουν το μαμούθ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.