Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter δίνει «30 λεπτά διορία» σε όσους θέλουν να αλλάξουν το tweet τους

Η αλλαγή θα είναι διαθέσιμη μόνο για συνδρομητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυνατότητα διόρθωσης tweet εντός μισής ώρας
Twitter © ΕPA Pool

Twitter: Η σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του, αλλά μόνο για τους συνδρομητές.

Μέσω ενός tweet, οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου ανακοίνωσαν πως έρχεται πολύ σύντομα η επιλογή της επεξεργασίας των δημοσιεύσεων τους. Η υπηρεσία δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή τη λειτουργία επεξεργασίας ενός tweet, αφού ο χρήστης το έχει δημοσιεύσει. Κατά τη δοκιμαστική φάση, φαίνεται πως μπορεί κάποιος να επεξεργαστεί μια ανάρτηση «μερικές φορές» μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από την ώρα της δημοσίευσης.

Εδώ και χρόνια οι χρήστες έχουν ζητήσει να προστεθεί η δυνατότητα επανασύνταξης των τιτιβισμάτων προκειμένου να διορθώνονται λάθη, για παράδειγμα ορθογραφικά. Μάλιστα, τα αιτήματα αυτά είχαν οδηγήσει σε ανέκδοτα, όπως ότι το Twitter προτιμάει να εισάγει οποιοδήποτε άλλο προϊόν, π.χ. newsletter, παρά να συμμορφωθεί με τις πιέσεις των χρηστών. Πάντως, σύντομα το αίτημα αναμένεται να ικανοποιηθεί. Οι χρήστες θα μπορούν να διορθώνουν τα tweets «ορισμένες φορές εντός 30 λεπτών από την πρώτη δημοσίευση», εξήγησε η επιχείρηση σε ανάρτησή της στο blog.

Τα διορθωμένα τιτιβίσματα θα έχουν ένα εικονίδιο, στο οποίο θα αναφέρεται ποια ήταν η τελευταία φορά που συντάχθηκαν. Μάλιστα, οι άλλοι χρήστες θα μπορούν να πατούν πάνω στο ιστορικό για να βλέπουν τις προηγούμενες εκδοχές της ανάρτησης. Το Twitter έχει πειραματιστεί με διάφορες μορφές ενός πλήκτρου διόρθωσης. 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το νέο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο για τους συνδρομητές της υπηρεσίας, αυτούς που συμμετέχουν δηλαδή στο «Twitter Blue». Η συγκεκριμένη συνδρομή είναι διαθέσιμη για $4,99/μήνα και μόνο σε τέσσερις χώρες προς το παρόν: σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Τα προνόμια των συνδρομητών περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως την «αναίρεση δημοσίευσης», προσαρμογή των ενοτήτων για βέλτιστη εμπειρία ανάγνωσης, προσαρμογή θεμάτων και άλλα.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Wired» το 2020, ο τότε CEO Τζακ Ντόρσεϊ είχε δηλώσει ότι η πλατφόρμα μάλλον δεν θα προσθέσει ποτέ μια τέτοια εφαρμογή, αφού θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας προειδοποιούσαν ότι ένα πλήκτρο διόρθωσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει δηλώσεις τις οποίες άλλοι χρήστες έχουν αναπαραγάγει ή υιοθετήσει.

 Το Twitter εκτιμάται ότι διαθέτει πάνω από 320 εκατ. ενεργούς χρήστες, πολλοί εκ των οποίων εμφανίζονταν οργισμένοι μέχρι χθες για την αδυναμία τους να διορθώνουν τις αναρτήσεις τους. Ασαφές παραμένει πότε η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τους υπόλοιπους χρήστες, που δεν πληρώνουν συνδρομή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ