Τεχνολογια - Επιστημη

Το Netflix απέλυσε άλλους 300 εργαζομένους - Έχει χάσει 200.000 συνδρομητές φέτος

Αναμένεται να χάσει κι άλλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Netflix
Η πλατφόρμα ταινιών και σειρών, Netflix © Unsplash

Το Netflix προχώρησε στην απόλυση ακόμα 300 εργαζομένων - Ως σήμερα έχει χάσει 200.000 συνδρομητές φέτος ενώ αναμένεται να χάσει κι άλλους.

Συνεχίζει τις απολύσεις το Netflix. Η γνωστή πλατφόρμα streaming αποδέσμευσε 300 εργαζόμενούς της λίγες ημέρες μόλις αφότου είχε απολύσει 150 ακόμα.

Η εταιρεία streaming απασχολεί 11.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και οι περικοπές έγιναν σε πολλούς τομείς της, καθώς τα στελέχη προσπαθούν να μειώσουν το κόστος όπου μπορούν την ώρα που «παλεύουν» με την αποδυναμωμένη τιμή της μετοχής της.

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», ανέφερε το Netflix σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση».

Ολοένα και περισσότεροι συνδρομητές το εγκαταλείπουν

Ακόμα, η πλατφόρμα γνωστοποίησε πως έχασε 200.000 συνδρομητές στο τέλος του 1ου τριμήνου, συρρικνώνοντας την αξία της εταιρείας σχεδόν κατά 70%. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Με τα 220 εκατομμύρια συνδρομητές, παραμένει ο ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά, αλλά μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ο ανταγωνισμός που δέχεται. 

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιανουάριο, η μετοχή του Netflix άξιζε πάνω από 600 δολάρια ανά μετοχή, αλλά αυτή η τιμή μειώθηκε σημαντικά και οι μετοχές διαπραγματεύονταν περίπου στα 180 δολάρια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Netflix, όμως, είναι πως δεν έχει καταπολεμήσει ακόμα την ανεξέλεγκτη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Τα στελέχη της εταιρείας λένε πως θα έρθουν εξελίξεις άμεσα ενώ σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ